Lijstje van vijf: onverwachte vrolijkheid

Ik vind leuke dingen leuk. Dat is best wel logisch ook. Maar wat ik misschien nog wel leuker vind, is wanneer dingen leuk zijn terwijl je het niet had verwacht. Als er zomaar ineens iets leuks gebeurt waar je niet op gerekend had. En eigenlijk overkwamen me de afgelopen week best wel veel van die onverwachte fijnheidjes. Vijf welteverstaan. Dus dat vond ik wel een lijstje waard.

Vijf onverwachte vrolijkheidjeshappy acorn

happy acorn Ik won zomaar een bloesje met papercranes erop! Team Confetti hield vorige week een winactie, en donderdag kreeg ik een mailtje dat ik had gewonnen, woei! En hoewel ik enorm van post houd, vind ik het ook heel leuk als ik zo’n fijn cadeautje live overhandigd krijg. En dat gebeurde, want Olga gaf het aan mij tijdens…

happy acorn ninamaakt papercranes

happy acorn … de bloggersmeeting van afgelopen vrijdag. Met een ‘losse’ blogger koffie drinken is al leuk, maar twintig bloggers bij elkaar bleek minstens net zo leuk te zijn! Het waren allemaal bloggers uit het noorden van het land, waarvan ik er (oeps) maar eentje kende. Maar hé, met taart, koffie en een gemeenschappelijke hobby is het ijs snel gebroken, dus binnen de kortste keren leek Bij Britta meer op een kippenhok dan op een koffietentje ;-) Janet en Anneloes organiseerden deze middag, en ik hoorde dat er over een paar maanden weer een meeting is, omdat iedereen het zo geslaagd vond. (Dus mocht je ook bloggen en uit Noord-Nederland komen, zorg dan dat je er de volgende keer bij bent.)

O, en last but not least: we kregen een goodiebag, met onder andere verrukkelijke chocola van Koko Toko en een mini-flamingoosje van Diezijner. En laten dat nou net mijn Groningse lievelingswinkels zijn.

happy acorn bloggers meetup groningen bij britta

happy acorn De dag daarna ging ik bijkletsen met een vriendinnetje in Zwolle. We begonnen met een lunch in Waanders (de boekhandel in de Broerenkerk, zo mooi!) en zaten daar zomaar twee uur te kletsen en te kletsen. Zo fijn, van die momenten dat je de tijd vergeet en even niet denkt aan alles van gisteren en morgen.

happy acorn waanders in de broeren zwolle koffie latte macchiato

happy acorn En in diezelfde kerk/winkel kocht ik een nieuwe waterverfset. Vraag me niet waarom, want ik heb eigenlijk al een (kleine en een grote) set. Of nou ja, hij zag er gewoon heel mooi uit. Het zijn allemaal losse vakjes met verf, dus als je lievelingskleur op is, koop je gewoon een nieuw vakje en klik je die erin. Dat vond ik zo’n geniaal systeem dat ‘ie niet in de winkel kon blijven liggen.

En raad eens hoe blij ik ermee ben? Héél blij! Ik maakte er meteen nieuwe zonnige kaartjes mee :)

happy acorn waterverf illustratie ninamaakt lamy

happy acorn Mijn band was al een paar weken een piepklein beetje lek, maar sinds floris een plakpoging had gedaan, was ‘ie helemaal lek (#unsuccessfuladulting, haha). Maar toen bood een meneer van mijn koor ineens aan om ‘m te plakken! De volgende dag kon ik mijn fiets al ophalen, en nu rijdt ‘ie weer als een zonnetje (dat wilde ik nou altijd al eens een keer zeggen).

happy acorn fijnheid kaarten ninamaakt

happy acorn Op de vrolijke website Like & Love (it!) stond afgelopen zondag zomaar een stukje over mijn gloednieuwe kaartenwebshop! Dat was nog eens een cadeautje :)

Dus ja, zo zie je maar. Het leven is misschien niet altijd een feest, maar soms zie je toch ineens op onverwachte plekjes slingers hangen! (En sorry, het werd per ongeluk een lijstje van zes…)

26 reacties

 1. Leuk! Ik zag de blogmeeting voorbij komen :) ben ook *meekijkend* lid van de FBgroep
  Ik ben nog aan het peinzen of ik het bloggen even stevig zal doorzetten, if so.. dan mag ik ook van mezelf :)

 2. Dit is wel echt een heel fijn lijstje, Nina! Zo’n bloggersmeeting lijkt me eigenlijk ook wel heel tof, misschien moet ik maar eens een keer een Gelderlandse organiseren ofzo ;) En ik ben HEEL erg fan van je blousje. En van je kaartjes. <3

 3. Die kraanvogelblouse staat je prachtig, dus zeer gefeliciteerd met de winst :) En wat leuk, zo’n bloggersmeeting! Ik blog niet heel structureel en woon in Deventer, op de grens met Noord-Nederland (?) maar ik zou er de volgende keer graag bij zijn – als ik durf…

  • Dankjewel! Oe, ik associeer Deventer niet meteen met Noord-Nederland, maar lijkt me leuk je te ontmoeten! En je blogt best een klein beetje structureel toch? (Die bzv-beschouwingen in ieder geval wel :))

 4. Ik ben door jou dus ook helemaal verslingerd geraakt aan waterverf en wil zoooo graag zelf eens aan de slag (tot nu toe is het enkel nog kijken bij anderen en wensen dat ik ooit zo goed word ;) )
  En wat een fijne zin dit:
  Zo fijn, van die momenten dat je de tijd vergeet en even niet denkt aan alles van gisteren en morgen.
  <3

 5. Voor hoi zeggen waren jullie net te ver weg en schreeuwen in een restaurant hoort niet;-))
  Ga het nu goed maken; HOI,HOI, NINA EN FLORIS!

 6. Yay, vrolijke dingen! Waarom heb ik trouwens het idee dat echt héél veel bloggers (of nouja, vooral niet-beautybloggers) in het noorden van Nederland wonen? Soms voel ik me wel heel Rotterdams, haha. Oh, en je kraagje is leuk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »