Lijstjes (en tekeningetjes) uit Londen

happy acorn ninamaakt londen lijstjes

Mocht je het nog niet weten: dit jaar (of moet ik zeggen vorig jaar?) vierden Floris en ik oud & nieuw in Londen. Een van de laatste dagen van 2016 vlogen we vanaf Eelde naar Londen Southend, en op de tweede dag van het gloednieuwe jaar vlogen we weer terug. In de tussentijd verbleven we in een klein studiootje vlakbij een kanaal. Dolle pret natuurlijk, hoewel het stiekem ook best wel koud en heel erg druk was allemaal.

Vlak voor we vertrokken kocht ik gauw nog een nieuw schetsboekje, zodat ik al m’n hersenspinsels, lijstjes en kriebeltekeningetjes op papier kon zetten. En ja, dat deed ik. Vier dagen Londen en het boekje was al half vol. En dat terwijl we niet eens echt spectaculaire dingen deden. Dus ik dacht, in plaats van een gedetailleerd reisverslag vol niet-spectaculaire verhalen, deel ik gewoon wat dingen uit mijn boekje. Kijk maar mee, als je benieuwd bent :-)

Londen happy acorn

Onze heenreis ging niet helemaal volgens plan. Het was mistig, dus onze vlucht ging niet door, en we hadden ineens heel veel tijd om een lijstje te maken met dingen die we wilden doen in Londen. Maar hoera, dezelfde dag mochten we nog met een ander vliegtuig mee.

Londen happy acorn

We hadden drie volle dagen om van Londen te genieten. De eerste dag was vooral heel koud. De tweede dag iets minder koud, maar wel heel erg druk. En de derde dag regende het cats and dogs. Nou ja, niet echt natuurlijk, maar wel heel veel druppels. Gelukkig bleef er tussen alle kou, drukte en regen door nog een heleboel leuks over.

Zo reden we best vaak in rode dubbeldekkers, want dat moet als je in Londen bent. We aten pancakes als ontbijt, en dronken bovendien heel veel kopjes koffie.

Londen happy acorn

Als ik in een fijn nieuw koffietentje kom, vind ik het altijd extra fijn om even rustig alles op me in te laten werken door een tekening te maken. Dan teken ik het logo van het zaakje na en daaromheen de mooiste spulletjes die ik er kan vinden. Zoals bij Barber & Parlour, een paar plaatjes hierboven.

Reizen vind ik bovendien het perfecte excuus om souvenirtjes te kopen. Ik hoef niet per se magneetjes met de highlights, en de tassen met honderd keer de naam van de stad erop sla ik ook altijd over. Nee, liever koop ik gewoon wat vrolijke spulletjes die ik nog heel vaak kan gebruiken, zodat ze me elke keer weer laten terugdenken aan de reisavonturen.

Omdat het zo koud was kocht ik in Londen een streepjesmuts, en ik vond ook nog twee kaarten waar ik blij van werd. Eentje om te versturen, naar een vriendinnetje dat heel vaak miniwaves doet (dat is een wave zoals je soms bij een hele grote mensenmassa ziet, maar dan gewoon in je eentje, omdat je vrolijk bent). En de andere kocht ik voor mezelf, want hij beschrijft precies hoe ik me soms voel.

Londen happy acorn

Ik maakte ook nog een lijstje met de leukste plekjes waar ik was geweest. Koffie dronk ik bij Planet Organic, een biologische supermarkt waar ze ook allerlei verse maaltijden en koffies en taartjes maakten, die je ter plekke op kon eten. Nog meer koffie bij Waterstones, wat verder vooral een fijne boekwinkel was.

Bij Barber & Parlour kun je behalve je baard laten scheren en naar de film gaan ook gewoon hele goede flat whites drinken. En daar at ik het lekkerste wat ik me kan herinneren: pannenkoeken met banaan en spek, verzopen in maple syrup. Best wel een zoete keuze voor iemand die geen (geraffineerde) suikers eet, maar op vakantie mag alles.

Happy acorn nina

In de categorie Mooie Spulletjes was Oliver Bonas mijn favoriet. Het scheelde niet veel of ik had die winkel leeggekocht. Ze hadden er trouwens ook prachtige kleren, net als bij het lieve winkeltje Mercantile.

De prijs voor de leukste wijk gaat zonder twijfel naar Shoreditch. Dat was ook de wijk waar we nét iets minder toeristen aantroffen en hoewel we zelf natuurlijk ook gewoon toeristen waren, vonden we dat toch heel fijn. O ja, mocht je dromen van een winkel waar alles bedrukt of bekleed is met bloemetjespatronen, dan moet je bij House of Hackney zijn.

Kortom, er was genoeg te beleven in Londen. Af en toe raakten we een beetje overprikkeld door alle mensen, indrukken en stadsdrukte, dat wel. Dan trokken we ons terug in ons mini-appartementje, waar we zelf konden koken en broodjes konden roosteren in de broodrooster. En waar precies genoeg wifi was om spotify aan de praat te krijgen, zodat we er zelfs een achtergrondmuziekje bij hadden.

Londen happy acorn

Op ons laatste dagje scheen de zon. En Londen en de zon, laat dat nou net een heerlijke combinatie zijn. Ja, die eerste zonnestralen van het nieuwe jaar, die de grijze stad omtoverden in een kleurrijke stad, die waren misschien nog wel het leukst van alles. :-)

18 reacties

  1. Leuke manier om je reis vast te leggen, met tekeningen. Ik kan geloven dat het met oud en nieuw druk is in Londen. De prijs voor leukste wijk gaat bij mij ook naar Shoreditch, zo’n fijne vibe in die wijk.

    • Dankjewel! Hihi, gelukkig vindt mijn omgeving (lees: floris) het ook fijn om af en toe iets voor zichzelf te doen, dus terwijl ik dan dingetjes teken en schrijf, doet hij gewoon iets anders :-)

  2. Wat een fijne blogpost, ik krijg er helemaal een warm woezelig gevoel van. Ik vind je lijstjes ook zo mooi. Op die manier ben ik mijn handlettering aan het oefenen (‘dingen waar Ollie van houdt’ bijvoorbeeld hiha), maar die zijn nog laaaang niet zo mooi als die van jou!

    • Ahh thanks! Hihi, woezelig, nu heb ik zin om een lijstje met ‘fijne woorden’ te maken en die daar dan op te zetten. En gewoon maar lekker blijven oefenen zou ik zeggen, bij mij mislukt het soms ook! (En stiekem gebruik ik bijna altijd dezelfde twee soorten letters, traliela.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »