Ik maakte ook nog een zomerlijstje.

Yes, het is zomer! Om mezelf aan te moedigen om met de seizoenen mee te leven, maak ik elk soeizoen een blij to-do-lijstje. Gewoon wat vrolijke dingen op een rij, die me precies een duwtje geven om van deze tijd van het jaar te genieten, voordat ‘ie alweer voorbij is.

En ja, ik weet het, de zomer ging een paar weken geleden al van start, maar hé. Beter laat dan nooit. Kijk, deze dingen zette ik er allemaal op:

happy acorn zomerlijstje

Op dit moment is onze tuin een beetje een wildernis, dus ik dacht, als ik barbecuen in onze tuin op het lijstje zet, geeft dat hopelijk precies genoeg motivatie om er iets moois van te maken. (Dat vond ik eigenlijk best slim van mezelf, want ik wil alleen puntjes op mijn zomerlijstje die me zin in de zomer geven. Als er heel groot ‘onkruid wieden’ zou staan, zou ik spontaan zin in de winter krijgen.)

Ik dacht, ik zet er ook maar iets op wat ik al mag afstrepen, dat geeft altijd zo’n goed-begin-is-het-halve-werkgevoel :-) Zie de foto’s maar, het doel gele sandalen is ruimschoots behaald. Meer zomergevoel is er volgens mij niet in de vorm van sandalen te krijgen, dus ze zijn nu al mijn favoriete aankoop van de zomer :-)

happy acorn saltwater sandals

Wat ik in de lente al een paar keer deed, maar in de zomer nog veel vaker hoop te doen, is op een kleedje aan het water chillen. Aan de rand van Assen is een recreatieplas (de Baggelhuizerplas, a.k.a. de Baggel), en daar lukte dat tot nu toe heel erg goed. :-) Liefst met leuke mensen, want alleen is ook maar alleen.

Zo’n recreatieplas is natuurlijk reuzegezellig, maar eerlijk is eerlijk: er kan niks op tegen het echte strand. Wat is een zomer zonder een dagje strand? In september staat er gelukkig een weekendje Schiermonnikoog op de planning, omdat ik daar met mijn kaartenkraampje op een yogafestival mag staan. (Hoera, zo leuk!) Dit puntje lijkt dus wel goed te komen.

happy acorn ninamaakt mei

Iets wat ook al op de planning staat, is een paar dagen in Utrecht wonen! Of logeren, nou ja, hoe je het maar noemen wilt. In ieder geval mag ik een paar nachten op het huisje van een vriendin passen, terwijl zij vakantie viert. Dan kan ik heerlijk die fijne stadsvibes opsnuiven, afspreken met gezellige mensen/vriendinnen/collega’s en de rest van de tijd gewoon mijn werk doen :-) Daarnaast hebben Floris en ik voor tien dagen een appartementje in Kopenhagen vastgelegd, dus het puntje het leven vieren met Floris gaat vast heel erg goed lukken :-) Even niet aan werk denken en met z’n tweetjes opgaan in al het moois dat Kopenhagen te bieden heeft, daar heb ik zin in!

En dan nog wat kleine puntjes: lekker vaak ijskoffie drinkenaf en toe mediteren en een naam voor ons bandje verzinnen. Want ik maak nu al een half jaar regelmatig muziek met twee vrienden, maar op een of andere manier hebben we nog steeds geen naam. Dus daar mag wel een keer verandering in komen :-)

happy acorn koffie gele sandalen

O ja, nóg eentje in de categorie muziek! Live muziekjes luisteren. Want ik associeer zomer toch ook wel met genieten van toffe muziek in de buitenlucht, al kan ik me eigenlijk maar één zo’n optreden herinneren. Een echt festivalmeisje ben ik niet, maar kleinschalige concertjes waar niet te veel mensen zijn, maar wél hele goede muzikanten, die zijn van harte welkom. Iemand suggesties?

En als laatste moet er toch ook gewoon gewerkt worden in de zomer. Maak je geen zorgen, ik ga heus op vakantie, maar de zomer is nu eenmaal langer dan twee weken. Ik heb stapels onsamenhangende ideeën en half afgemaakte schetsen op de plank, die ik zo gauw mogelijk om wil zetten in nieuwe kaarten. Mijn doel is om die vòòr mijn vakantie in de webshop te hebben, dus yes, er is werk aan de winkel.

happy acorn zomerlijstje

Zo, een hele lijst! Nu ben ik stiekem ook heel benieuwd geworden naar jullie zomerplannetjes. Zijn het wilde avontuurlijke plannen, of wordt het gewoon een lekker rustige zomer met een hangmat en kleine maar fijne hoogtepuntjes? :-) Hoe dan ook, maak er maar wat moois van!

14 reacties

 1. Wat heerlijk zo’n lijstje, staan hele fijne dingen op en ik heb nu opeens zo zin om naar het strand te gaan!!! Misschien maar eens voorstellen zo om heel even uit te waaien, al ben ik dood moe…

  Ps. Die sandalen, echt tof kleurtje!

 2. Leuk! En zo te lezen kun je een hoop met elkaar combineren. Ik heb nog geen concrete plannen. Maar het komt vast goed. Genieten staat wel op mijn lijstje.

 3. Hartjes voor je sandalen!
  Mijn dochtertje heeft ze al voor de 2de keer dit jaar (vorig jaar rode, dit jaar koperkleur) en stiekem ben ik jaloers op haar. Volgend jaar ga ik misschien wel voor de ultieme moeder-dochter matching… of zij krijgt ze een jaartje niet :-)

  • doen Geertrui! Ik heb ze ook, ze zijn zo fijn. En ik had vorig jaar gezegd dat de dochter er ook zou krijgen deze zomer, maar kijk, ze kon een paar sandalen van haar nichtje verder dragen… misschien volgende zomer!

   Verder een zalig lijstje, Nina. Wij vertrekken volgende vrijdag voor een weekje naar Schiermonnikoog. daar kijk ik naar uit! En verder veel speeltuinbezoekjes, denk ik, en met vrienden afspreken. Mijn recyclagekast afmaken en wat opruimen.

 4. Wat veel geel bij jou (mooi!). Ik moest erg lachen om wat je schreef over ‘onkruid wieden’ op je lijstje, goed opgelost zo! Wij gaan met onze baby niet op vakantie, maar wel een paar dagen logeren, en voor mij (ik ben ook zelfstandige) is het al heel wat om minimaal twee weken vrij te nemen. Dat staat wel echt op de planning nu en is ook wel nodig. En ik hoop weer meer te gaan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »