Maart was de maand van…

Maart was fijn! De natuur vierde feest, en ik deed gezellig mee :-) Er waren veel bijzonder mooie hoogtepunten, afgewisseld met rust en regelmaat, en laat ik daar nou net van houden. Lees en kijk maar mee als je benieuwd bent.

Maart was de maand van…

o Lente!

Jaaa eindelijk kwam de lente. Maar dan ook echt, met alles erop en eraan: magnolia’s in bloei, overal mooie bloesems, lammetjes, van die groene prietsjes aan de takken die steeds verder uitvouwden en blaadjes bleken te zijn, zonneschijn en meer van dat soort pracht. Ik werd van al die dingen blij, maar misschien nog wel het meest van van die struiken met heel veel gele bloemetjes, vooral als ze naast/voor/tegen een roze bloesemboom stonden. Bovendien was het ineens niet meer moeilijk om de tienduizend stapjes per dag te halen en ik ging zelfs een paar keer skeeleren.

o Mijlpalen voor ninamaakt

Er gebeurde heel wat in ninamaaktland :-) Zo verscheen er op 9 maart een paginagrote illustratie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Ik mocht die maken ter ere van de Wonen&Co Beurs, die een week later in Martiniplaza Groningen was. En die beurs was ook best een hoogtepuntje in mijn carrière, want de hoofdingang was aangekleed met (heel veel planten en) mijn illustraties! Of ik daar foto’s van maakte? Jazeker:

In de weken daarvoor werkte ik zo hard als ik kon aan zes prints van anderhalf bij anderhalf, en ook nog vier enorme ronde vloerstickers. Ik tekende heel veel hippe blije interieurdingen en verstopte er allerlei elementjes in die verwezen naar de rest van de beurs. En o ja, op de beurs werden tassen uitgedeeld, en ook die had ik ontworpen :-) Heeeel leuk om daar rond te lopen en allemaal vrolijke mensen met ‘mijn’ tas te zien.

Yes, best wel een joekel van een opdracht dus. En ook al was het soms stressen, het zorgde ervoor dat ik de afgelopen maanden enorm van mijn werk heb genoten. Zo’n fijne samenwerking ook, met de mensen van Wonen&Co, echt een cadeautje!

En o, het houdt maar niet op met de feestvreugde, want in maart werd ook het boek gelanceerd! En met het boek bedoel ik eigenlijk het kinderboek ‘Len en zijn broer’, waarvan ik de illustraties mocht maken.

Die lancering gebeurde met een heus boekenfeestje en yes, dat voelde ook echt als een feestje. Ik was een heel klein beetje zenuwachtig, maar dat gaf niet. Maud (de schrijfster) en ik werden allebei geïnterviewd, er werden stukjes uit het boek voorgelezen, ik verkocht kaarten, er waren cupcakes met een plaatje van het boek erop, Maud zong nog een liedje, en er waren vooral heel veel blije enthousiaste mensen :-) En die kochten natuurlijk allemaal boeken, en die mochten wij dan weer signeren. Hoe dan ook, de sfeer was ontzettend tof en gemoedelijk en gezellig en feestelijk, en het was heerlijk om deze mijlpaal op deze manier te vieren! Inmiddels is het boek te koop, onder andere hier.

o March Meet The Maker

Ondertussen was ik de afgelopen maand flink aan het instagrammen. Nu doe ik dat altijd wel, maar elk jaar wordt in maart de challenge March Meet The Maker georganiseerd. Dan delen ontelbaar veel makers van over de hele wereld elke dag iets over hun bedrijf, aan de hand van een thema. Ik deed weer mee, dus ik vertelde van alles over het ontstaan van ninamaakt, het ontwerpproces, de minder leuke kanten van mijn werk, hoe ik mijn producten verpak, mijn favoriete samenwerking/opdracht, mijn werkplek, et cetera.

Natuurlijk geeft zo’n challenge soms wat extra stress (‘Ahh, hoe kan ik dit nu weer leuk weergeven?’ of ‘Help, de dag is al bijna om en ik moet nog wat verzinnen!’), maar het kwam allemaal goed en ik vind vooral heel leuk hoe je in een maand tijd ontzettend veel van je bedrijf kunt laten zien. De ene dag was het een heel praktische kijkje achter de schermen, de andere keer juist een wat meer filosofische levensles :-) Dat vond ik leuk! Mocht je benieuwd zijn, je vind al mijn posts van dit jaar onder de hashtag #meetthemakerninamaakt2019.

o Me goed voelen

Op Instagram noemde ik dit puntje ‘Feeling grounded’ (want daar typ ik alles in het Engels), en dat dekt eigenlijk beter de lading. Maar het woord ‘geaard’ associeer ik meer met stopcontacten, dus ik noem het maar even anders. Hoe dan ook. Ik vertelde in een vorige blogpost al dat februari een beetje een onstuimige maand was, en dat ik toen niet de meest emotioneel stabiele persoon op aarde was. Gelukkig werd het vanzelf maart, en er kwam heel wat meer rust in mijn hoofd. Ja, mijn werk was behoorlijk druk en spannend, maar allemaal wel op een hele positieve manier, en na de volle werkdagen waren er ook heel veel rustige avonden thuis. En dat was fijn!

En een thema dat voor mezelf steeds terugkeerde, was dat mijn focus moet liggen op waar ik nu ben in het proces (welk proces dan ook), en niet zozeer op de uitkomst of het eindresultaat. Door March Meet The Maker reflecteerde ik best veel op mijn werk en daar kwam dat eigenlijk steeds in terug (lees maar hier, hier en hier). En daardoor realiseerde ik me dat dat ook voor andere gebieden geldt, of het nu gaat om geloof, het onderhouden van je huis, het leven met de mensen om je heen of het goed voor jezelf zorgen. Er gaat geen moment komen waarop ik kan zeggen ‘zo, ik ben uitgeleerd, nu ben ik er’. En dat lijkt op het eerste gezicht misschien wat pessimistisch, maar het gaf mij juist een heleboel rust en focus en perspectief :-)

o Een nieuwe gele trui

Ja, ik vond dat deze ook in het lijstje mocht. Want ik word altijd blij van geel, en dan vooral van wat donkerdergeel. En altijd als ik mensen zie met een gele jas of een gele trui, dan vind ik dat zo vrolijk! Dus nu kocht ik er zelf eentje, en gelukkig, het effect is hetzelfde. Bovendien is ‘ie supercomfy, dus ik vind het nu al een topaankoop :-)

En over topaankopen gesproken: we kochten ook een nieuwe eettafel! Jee, zo fijn! Ik hield al een hele tijd mijn ogen open voor een vervanger van onze simpele ikea-tafel die vol met inktvlekken zat, en op een willekeurige donderdag in maart stond er zomaar een pracht van een tafel in de winkel waar ik werk. Vintage, nog helemaal mooi en perfecte formaat voor onze woonkamer. Diezelfde avond nog stond hij op zijn nieuwe plek en zelfs Floris was er enthousiast over!

Zo, en nu is het april! Ook fijn. Ik ben heel benieuwd wat deze nieuwe maand allemaal gaat brengen. Hij begon voor mij in ieder geval al goed met een spontaan tripje naar Nijmegen :-) En verder begint in april (of eigenlijk vanavond!) de mindfulness-cursus waar ik me voor opgaf, en ik ben reuzenieuwsgierig. Jep, de lente geeft me altijd zin in nieuwe dingen. Laat maar komen :-)

3 reacties

  1. Klinkt als een fijne maand! Wat een geweldige samenwerkingen had je, hopelijk komen er in de toekomst nog veel meer van dit soort gave projecten op je pad!

  2. Wauw Nina, wat te gek zeg jouw tekeningen voor de Wonen&Co Beurs en dan ook nog zulke grote. Terecht trots, al is de hele maand om trots op te zijn.. of nog beter, je mag èn kunt altijd trots jezelf zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »