Maart was de maand van…

En zo vloog maart voorbij. Een maand waarin ik nieuwe dingen verkende, maar ook veel in m’n comfortzone vertoefde. Allebei goed, als je het mij vraagt – vooral wanneer ze gezellig hand in hand gaan. Ja, er gebeurden fijne dingen de afgelopen maand.

Maart was de maand van…

o Twee spannende uitzendingen.

De maand begon uitbundig: eerst kwam de aflevering van De Nederlandse Illustratie Podcast online, waarin ik te gast was. Gek om mezelf terug te horen! Maar ook leuk, want het was zo’n fijn gesprek geweest. Dat ik zomaar vijf kwartier mocht kletsen over wat me bezighoudt… wat een cadeautje! En een week later werd ‘mijn’ aflevering van De Nachtzoen uitgezonden. In vijf minuten praatte ik met Marleen over een sterrenhemel die ik afgelopen winter tekende, donkere momenten en innerlijke nacht. Hoi zenuwachtige Nina. :-)

Die twee afleveringen maakten het begin van maart net iets intenser dan normaal. Het leverde héél veel leuke reacties op, een paar waardevolle gesprekken, en voor mezelf ook wat nieuwe in- en uitzichten. Mooi, confronterend, leerzaam, bijzonder.

o Een beetje meer offline zijn.

Daarna had ik behoefte aan rust. Me een beetje terugtrekken, gewoon even met mezelf zijn, niet gezien worden. :-) Ik nam een week pauze van social media en dat was precies goed. Het maakte mijn hoofd iets rustiger en stiekem genoot ik ervan om fijne dingen op de foto te zetten en ze lekker met niemand te delen. Ha. Het voelde bijna als vakantie. Behalve dan dat ik wel gewoon moest werken.

o Kalme werkdagen op kantoor.

Ik ging vaak naar mijn kantoor en genoot daar van de rust. Soms met mijn kantoorgenootje, soms alleen. Ik werkte er aan geboortekaarten en maakte nieuwe lettertypes (in opdracht, maar ook een beetje voor mezelf). En ik vulde mijn webshopassortiment aan met nieuwe kaarten van de Random Things I Like-serie. Twee over de lente, eentje over zalige ochtenden en eentje over bijkletswandelingen. Speciaal voor de liefhebber. :-)

o Wekelijkse stiltevierinkjes organiseren op zoom.

Sinds vorige maand kom ik elke week met een klein groepje online samen voor een half uur stilte en inspiratie. Er is wat muziek, een geleide meditatie, er wordt een tekst gelezen, en er is stilte. Gewoon om even de rust – en soms de onrust – in onszelf op te zoeken en ons daarmee gedragen te weten door iets Groters/God. Ik vind het tof om dat (samen met iemand anders) te organiseren en zeker nu we het wekelijks doen, gaat het steeds meer vanzelf. Yes, fijn. (Mocht je interesse hebben om een keer aan te haken, mag je me gerust een berichtje sturen.)

o Me oriënteren op een opleiding.

De laatste maanden hield ik mijn ogen open voor iets nieuws. Iets dat me uitdaagt, iets dat me laat groeien. Dus ik bezocht begin deze maand een informatieavond van een deeltijdopleiding en daar werd ik best wel blij van. Ik ben niet zo’n snelle beslisser, dus deze hele maand reisde en rijpte dat idee gezellig met me mee. Wie weet hak ik binnenkort de knoop door. :-)

Ja, dat was maart. Er was genoeg te beleven.

En o ja, er was ook een liedje dat ik veel luisterde! Deze, van Trijntje Oosterhuis. De tekst (van haar vader Huub) vind ik prachtig, en ook de sfeer de het ademt. Zo mooi.

En nu is het april. De eerste bloeiende bomen zijn al gesignaleerd! We zullen zien wat de maand ons verder allemaal te brengen heeft. Liefs :)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »