Maart was de maand van…

Doei maart! Wat een gezellige maand was je. Ik geloof dat ik niet vaak zó veel kopjes koffie buiten de deur heb gehad in één maand tijd, haha! Gelukkig houd ik van kopjes koffie, of het nu thuis is of ergens anders. Wat ik nog meer deed in maart, en waarom al die koffie? Lees maar mee :-)

Maart was de maand van…

Happy acorn ninamaakt maart

o Een heerlijk weekendje in het bos

Ik heb daar stiekem al een enorme blogpost over geschreven, dus ik houd het kort: we logeerden twee nachtjes in een huisje in de bossen vlakbij Arnhem. En het was fijn! Want soms moet je jezelf gewoon even op een leuk uitje trakteren zonder reden. Er waren lieve paarden en lekker eten en soms iets te veel prikkels, maar ook veel inspiratie en lentekriebels. Dus ja. Gewoon fijn.

Happy acorn bos buitenplaats beekhuizen

o March Meet The Maker

Wie me al wat langer volgt kent het concept inmiddels: In maart kun je als ‘maker’ een maand lang op instagram meedoen met de hashtag #marchmeetthemaker. Voor elke dag is er een thema, en elke dag plaats je dus een fotootje met dat thema. Op die manier kun je in 31 dagen alle ins en outs van je creatieve business delen, en leren je volgers je vanzelf een beetje beter kennen. Hoewel het behoorlijk wat discipline en creativiteit vraagt, vind ik het altijd een feestje om mee te doen. Dit jaar was het mijn derde keer, maar de eerste keer dat ik alle dagen netjes de thema’s volgde, zonder stiekem af en toe iets over te slaan of uit te stellen :-) Hoera!

Happy acorn ninamaakt

Ik vind het vooral tof dat er op die manier ook iets meer achtergrondverhalen aan de orde komen, over je drijfveren en inspiratie en het ontstaan van je bedrijf. Net iets meer diepgang dus, hoewel er ook heus allerlei praktische thema’s aan bod zijn geweest, zoals gereedschappen, materialen en fotografie. En zo leuk, inmiddels doen er ontzettend veel mensen mee, waardoor je elke dag bij verschillende makers over hetzelfde onderwerp kon lezen. Mocht je benieuwd zijn naar alles wat ik de afgelopen maand deelde, kijk dan even bij de hashtag #meetthemakerninamaakt2018, dan zie je ze allemaal.

Happy acorn ninamaakt

o Door het land reizen voor familie en vrienden en zaken

Ja, ik kwam op zo veel plekken deze maand! Omdat ik het qua deadlines en projecten even wat rustiger had, had ineens tijd voor sociale dingen en vrolijke reisjes :-) Ik was in Nijmegen en Arnhem en Utrecht en Zwolle (2x) en Zeeland en Groningen en Bussum. Vandaar dus ook al de koffie :-) Eerlijk is eerlijk, het kostte me een hoop energie. Maar nieuwe plekken en kletsen met gelijkgestemden geeft me ook altijd bakken inspiratie, en omdat het kluizenaarswerk achter mijn bureautje even iets minder aandacht vroeg, kon het nu.

o Nieuwe dingen op mijn pad

Begin van de maand rondde ik een paar opdrachten af (onder andere een trouwkaart en deze illustratie voor een tof verhalenproject), dus er ontstond ruimte voor nieuwe dingen. Ik maakte wat eerste plannen en schetsen voor nieuwe eigen kaarten, maar door alle sociale drukte en het bijkomen daarvan wachten die nu nog even op hun vervolg. (Maar mocht je heel benieuwd zijn, in mijn clubje op Patreon laat ik allemaal work in progress zien!)

Ninamaakt random things I like Patreon

En ondertussen kreeg ik twee verzoeken voor dingen waar ik totaal geen ervaring mee heb, maar waar ik wél heel enthousiast van werd! Eentje daarvan is het coachen/begeleiden van iemand in haar eigen creatieve proces. Inmiddels hebben we twee sessies achter de rug en het is echt een uitdaging en zoeken naar mijn rol, maar zo ontzettend leuk! Juist omdat het helemaal anders is dan wat ik normaal doe, leer ik er veel van en dat geeft ook een soort inspiratieboost. Het andere project is nog wat priller, maar geloof me, ook heel tof :-) Ik ben superdankbaar dat mensen – die ik niet eens persoonlijk ken – blijkbaar genoeg vertrouwen hebben in mij(n talent) om me voor zoveel verschillende dingen in te schakelen.

Happy acorn ninamaakt

Jep, maart was eigenlijk best een goede maand. Ook een beetje een wilde maand door al die reisjes, dus misschien zou het goed zijn als april weer iets meer stabiliteit met zich meebrengt. En o ja, wat ik ook hoop voor april: lammetjes! Tegenover ons huis graag, op de kinderboerderij :-) Zin in!

Happy acorn ninamaakt

BewarenBewarenBewarenBewaren

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »