Maart was de maand van…

Dag maart! Wat een zonnige maand was het :-) Het heeft vast ook wel geregend, maar mijn hoofd heeft een heel handig filtertje, waardoor het alleen de zonnige dagen onthoud. En hoera, er waren nog veel meer fijne dingen in maart. Zal ik ze maar gewoon vertellen?

Maart was de maand van…

happy acorn march was all about maart was de maand van

 Het betoverende van de lente

Oh oh, ik houd zo van lente! En yes, de afgelopen weken was het één groot lentefeest :-) Ik kon mijn geluk niet op: eerst allemaal pluizige katjes aan de bomen, dikke knoppen in de magnolia’s, en uiteindelijk al zoveel in bloei! Lichtroze bomen, witte bomen, gele struikjes, bomen met felroze trosjes, ze deden allemaal mee. Sinds afgelopen vrijdag bloeien zelfs de magnolia’s en stiekem zijn dat mijn lievelings. En oh ja, de lammetjes tegenover ons huis zijn geboren! Kijk, hier een filmpje. Echt, wat een dotjes zijn het.

happy acorn ninamaakt katjes

 Meedoen met March Meet the Maker

Op Instagram wordt er speciaal voor creatievelingen een jaarlijkse challenge georganiseerd, met de hashtag #marchmeetthemaker. Voor elke dag van maart is er een thema, bijvoorbeeld ‘Why I do this‘, ‘Packaging‘ of ‘Inspiration‘. Net als vorig jaar deed ik weer mee, en plaatste ik braaf (bijna) elke dag een foto met dat thema en de hashtag.

march meet the maker tools

Ik vind het vooral zo leuk dat het me stimuleert om meer achtergrondverhaaltjes over ninamaakt te delen. En ik houd van de uitdaging om bij elk thema een mooi beeld te maken. Het enige nadeel: het kost veel tijd en energie. Tenminste, als je Nina heet en perfectionistisch bent. (En laat dat nou precies het geval zijn :-)) Dus stiekem is het ook leuk dat het er nu weer op zit, nu heb ik weer wat extra ruimte in mijn agenda en hoofd.

happy acorn ninamaakt de wereld van fien

 Twee fonkelnieuwe miniposters!

Hieperdepiep! Ik vertelde al dat ik met andere creatievelingen aan het samenwerken was voor nieuwe producten. Nou, de afgelopen maand was het zover: de nieuwe kaarten kwamen ter wereld! Het zijn twee a5-kaarten geworden, die je ook heel gezellig als miniposter kunt gebruiken. De eerste maakte ik samen met Babs, ik omlijstte één van haar versjes met mijn lievelingskleuren. Het gaat over onze neiging om onszelf steeds met anderen te vergelijken, maar uiteindelijk toch tot het besef komen dat de dingen goed zijn zoals ze zijn, en daar rust in vinden :-) Voor ons allebei heel herkenbaar, en ik denk voor veel meer mensen. Het is echt een kaart geworden die heel dicht bij me ligt, ondanks dat ‘ie wat abstracter is dan mijn andere kaarten. Ik vind het tof dat zo’n samenwerking dan juist weer een andere kant van mij naar boven haalt :-)

happy acorn ninamaakt melle bouwhuis

En… vorige week presenteerden Melle en ik onze coproductie aan de wereld: een samengeschreven gedichtje over je hart volgen, met een overvloed aan confetti! De kaart past perfect bij Melle’s werk als coach, maar ook bij mijn missie om vrolijkheid in het rond te strooien en de wereld een beetje lichter te maken. De totstandkoming van deze kaart ging zeker niet vanzelf: we hadden allerlei losse ideetjes, maar het duurde lang voordat alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Pas toen we de kaart in handen hadden, wisten we het zeker: dit is het! :-) Dus we waren extra blij met alle enthousiaste reacties die vorige week binnenstroomden! Blijkbaar hebben we bij veel mensen een snaar weten te raken, want ik mocht donderdag een enorme stapel bestellingen op de post doen. :-)

Mocht je ook wel zo’n vrolijk pakketje willen ontvangen, kijk dan even in de webshop! Daar zijn ze allebei te bestellen, samen met een heleboel andere fijne kaarten.

ninamaakt happy acorn inpakfabriekje

 Elke dag een poosje mediteren

Het idee om af en toe te mediteren zat al een tijdje in mijn hoofd, net als het voornemen om weer iets te gaan doen met de Veertigdagentijd. Dus toen ik hoorde dat The Liturgists tijdens de veertigdagentijd elke dag een korte meditatietrack zouden publiceren, voelde dat alsof het speciaal voor mij bedoeld was. :-) Elke dag staan er een paar zinnen uit de Bijbel centraal, die je door een paar simpele vragen (elke dag dezelfde), meditatie-oefeningen en een heleboel stilte op je in kunt laten werken. En wauw, ik merk dat het zoveel met me doet. Dat het me op allerlei manieren opent en nieuwe inzichten geeft. Oké, lekker wazig en zweverig, maar ha, dat hoort ook een beetje bij mij, dus ik vind dat ik dat hier best mag delen :-)

happy acorn mediteren

 Zonder jas naar buiten gaan :-)

Vonden jullie het ook zo heerlijk dat je op sommige dagen gewoon zonder jas de deur uit kon stappen? Ja, ik vond dat dus wel. Ik maakte heel veel wandelingetjes en ging ook een paar keer longboarden, en best wel vaak was een trui dan precies warm genoeg :-) Kijk, zoals op deze niet zo charmante maar wel heel blije foto:

happy acorn

Fijne dingen genoeg dus in maart. Was er dan niks stoms? Ja hoor, heus wel. Ik vond het bijvoorbeeld heel frustrerend dat er maar zo weinig uren in een dag zaten. Meestal heb ik daar niet zo’n last van, maar in maart wilde ik steeds net iets meer dingen doen dan in mijn agenda pasten.

Maar niet getreurd, in april is het misschien wel een klein beetje rustiger. Verder hoop ik voor deze nieuwe maand heel hard op een eerste lentepicknick. Zou dat niet gezellig zijn? :-)

marchmeetthemaker fijne dingen in assen

9 reacties

  1. Zo blij met jullie kaartje! De 2e kaart die ik bestelde heb ik gisteren naar een bijzondere tante verstuurd en ik weet zeker dat ze er helemaal blij van wordt.
    Bedankt voor jullie inspiratie! (en mooie handgeschreven envelop :-)
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »