Mei was de maand van…

Mei, je vloog voorbij! Zo voelde het althans. Met al die feestdagen en schoolvakanties was ik mijn ritme en tijdsbesef een beetje kwijt, en nu is het ineens alweer juni. Ach, zo gaan die dingen. Verder vond ik mei vooral een inspirerende en leerzame maand. Lees maar mee als je benieuwd bent.

Mei was de maand van…

o Inspirerende samenwerkingen en gesprekken

Ja, ik sprak best veel mensen de afgelopen maand! Er waren koffiedates, een soort coachingsgesprek en ook nog meetings met klanten die extra lang duurden omdat het zo goed en gezellig was. Op een of andere manier komen er de laatste tijd allemaal mooie, inspirerende mensen op mijn pad, en het is tof als er dan een soort wederzijdse inspiratieboost ontstaat :-)

Die gezelligerd op het fotootje hierboven is bijvoorbeeld Maike. Ik tekende dingen voor haar website die bijna online komt. En zij interviewde mij onder het genot van koffie in het park :-)

o Een interview in een tijdschrift

Begin mei kwam het blad Sestra uit en daar stond ik in! Ik was al heel lang geleden geïnterviewd en ik wist dat het rond deze tijd zou verschijnen, maar het voelde toch nog als een verrassing :-) Vooral het feit dat het drie pagina’s waren geworden. Met heel veel foto’s en illustraties, dus dat was leuk.

o Mindfulness verder ontdekken en oefenen

In april begon ik aan een achtweekse mindfulnesscursus en die ging in mei gestaag verder. Naast elke dinsdagavond een groepslesje, betekende dat vooral heel veel thuis oefenen. Elke dag een half uur tot een uur, dus dat drukte zeker zijn stempel op de afgelopen maand. Op een goede manier! Ik schreef er eerder deze week al wat uitgebreider over. Wat ik vooral mooi en tof vind, is dat het zo gelaagd is. Het gaat niet over één aspect van je leven, maar echt over alles. Hoe je eet, loopt, werkt, praat, maar ook over je gedachtepatronen, wat er in je lijf gebeurt, hoe je met stress omgaat, emoties, enzovoort enzovoort.

o Kleine fijne dingen

Zoals nieuwe sokken met poesjes erop. Werd ik heel blij van :-) En o ja, dit liedje! Die heb ik laatst geloof ik ook al gedeeld, maar het zorgde voor heel veel geluksmomentjes. Een nieuwe bril was er ook. Ik las het boek Lampje, o zo mooi. En ik ging een paar keer op woensdagmiddag aan de waterkant zitten met mijn mindfulnessboek om de theorie van die week door te nemen. En o ja, ik wandelde lekker veel. Allemaal kleine gelukzaligheden :-)

o Leren vertrouwen op mijn eigen pad

Ja, ik vind dat dus best een uitdaging. Op een of andere manier zijn er altijd wel dingen in je leven waarin je een beetje zoekend bent naar de juiste richting. Ik heb dat in ieder geval wel. Op dit moment is dat voor mij hoe en wat ik geloof, en hoe ik dat vorm geef. En dat is best een mooi proces, maar ook wel ingewikkeld. Soms moet ik een hele concrete stap zetten om dichtbij mezelf te kunnen blijven, terwijl ik nog niet zo goed weet waar ik eigenlijk uit ga komen. Dus het is nogal een kwestie van vertrouwen. En meestal lukt dat en is het mooi en goed en leerzaam, en soms voelt het dubbel en kwetsbaar en ingewikkeld. Allemaal oké.

Zo, een lekker diep (en misschien een beetje wazig, sorry) einde van deze maand. Tja, het leven is nu eenmaal een mix van ongrijpbare, diepe dingen en concrete dingen zoals tijdschriften en poesjessokken :-) Zo gaat dat blijkbaar.

En nu is het juni! Ik heb geen wilde plannen voor juni, ik hoop dat het een soort bijkommaand wordt. Alle interessante lessen en inzichten van de afgelopen maanden een beetje laten landen en bezinken en integreren. En dan ondertussen nieuwe plannetjes maken voor ninamaakt. Er borrelen al wat ideetjes en dromen, wie weet worden die in juni iets concreter. We zullen het wel zien :-) Ik wens je een mooie maand!

3 reacties

  1. Ik word echt zo blij van jouw maand overzichten. Je weet serieuze dingen heel goed te omschrijven en de tekeningen erbij maken het weer lichter! Ik hoop dat het voor jezelf ook zo voelt :) En wat fijn dat je zoveel hebt aan meditatie, ik ben zelf toevallig ook een paar weken geleden begonnen en ondanks dat er een boel tegelijk loskomt, is het zo leerzaam.. !

  2. Wat een mooi overzicht weer Nina. Ik vind dat jij een mooie balans vindt tussen wat je wel en niet deelt hier. Ik denk dat ik ook eens naar medicatie ga kijken. Ik ben de laatste maanden niet zo heel erg in balans en vind het lastig om bij mezelf te merken. Zoveel vragen en gedachtes die de hele tijd rond hoppen en dat maakt me ontzettend moe. Ik ga eens op zoek of er ook een groep bij mij in de buurt is. Dankjewel! En ik hoop dat juni een fijne maand wordt!

  3. Ik heb ook geen wilde plannen voor juni en daar kijk ik enorm naar uit. Mei was een enorm drukke maand met de deadline van mijn bachelor scriptie, juni is een heerlijke super normale lesmaand. En ook nog eens de laatste van dit studiejaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »