Mei was de maand van…

Hoi! Mei is alweer voorbij, dus het is tijd voor een overzichtje! Voor mijn gevoel ging de maand best wel snel, maar gelukkig niet op een stomme manier. Waar maart en april voor mijn gevoel in het teken stonden van nieuwe bijzondere dingen, was mei net iets minder avontuurlijk. Maar zeker niet rustiger, want pfoei, er was zoveel werk te doen! Lees maar mee.

Mei was de maand van…

happy acorn mei

o Nieuwe business-skills 

Een van de redenen dat ik mijn werk nog steeds keileuk vind, is dat ik elke keer weer nieuwe dingen leer! Ik zeg dat denk ik wel vaker, en meestal heb ik het dan over creative dingen. Maar de afgelopen maand leerde ik juist vooral veel over het ondernemer zijn. Niet omdat ik dat per se zo bedacht had, maar gewoon omdat het blijkbaar nodig was. Eerst die AVG-wet, waardoor ik flink in de regelgeving moest duiken en o.a. een privacyverklaring moest schrijven. In diezelfde week stelde ik ook een contract op, met de auteur van het kinderboek dat ik mag illustreren. (Ja heus, een kinderboek, zo tof! :-D)

happy acorn ninamaakt

En ondertussen kwam er ook nog een ander grote opdracht in het vizier, die ik misschien wel, maar misschien ook niet op mijn bordje zou krijgen. Het ging tussen mij en een collega-illustrator, en dat vond ik spannend. Zo’n proces had ik nog niet eerder doorgemaakt, en daardoor was het ook meteen heel leerzaam. Uiteindelijk koos de opdrachtgever toch voor de ander, maar dat was ook prima. Toch weer een ervaring in mijn broekzak :-) Dus nee, ik heb niet stil gezeten deze maand, en zo voelt het ook niet.

o Blije zomerbloemen

Sjonge, ik werd zo blij van alle bloemen! Eerst overal miljoenen paardenbloemen in de berm, toen gingen we over op boterbloemen (gele weilandjes, hoe mooi!), en vervolgens lieten de klaprozen zich zien. Feest! Mijn schetsboek werd ook een heleboel bloemen rijker :-)

happy acorn ninamaakt poppyfield

o Blije zomer alles

Tja, het kan dan officieel nog wel lente zijn, maar stiekem was de zomer er gewoon al in volle glorie :-) Nu zul je mij niet horen zeggen dat klimaatverandering goed nieuws is, maar met chagrijnig binnen blijven zitten los je het probleem toch ook niet op. Dus ik genoot van de zon, ging naar het nepstrandje, zat op terrasjes, maakte lange wandelingen (zoals deze, echt mijn lievelingswandeling ooit!) en dronk ijskoffie alsof mijn leven er vanaf hing. Ik genoot zo’n beetje elke dag van mijn korte broek (want die zit nu eenmaal het allerlekkerst) en de ventilator draaide overuren op mijn werkkamer. De zomer is toch wel mijn favoriete seizoen geloof ik. Nu maar hopen dat de echte zomer straks niet denkt dat het herfst is!

happy acorn ninamaakt baggelhuizerplas

o Nieuwe kaarten in de webshop

Yes, tussen alle geboortekaarten, zakelijke opdrachten en administratieve documentjes door, kwamen er ook nog een paar nieuwe kaarten van de drukker. Eentje helemaal gloednieuw, met de tekst ‘jij bent mijn schatjepatatje‘. Ik had die vorig jaar als handgemaakte custom poster gemaakt en stiekem vond ik het ontwerp zo leuk dat ik besloot ‘m ook als kaart uit te brengen (met enthousiaste goedkeuring van die eerste klant natuurlijk!). Hij is lekker zonnig en daarom leek dit me het perfecte moment.

happy acorn ninamaakt nieuwe kaart schatjepatatje

En o ja, om nog even op die zomerbloemen terug te komen: klaprozen! Een mevrouwtje uit mijn kerk had me op het idee gebracht om van de ‘even stil’-kaart ook een zomerse variant te maken. Want die besjes voelden nu eenmaal toch een beetje winterig. Het werd een klaproos, hoera :-) Als laatste kwam de kaart met het lijstje voor ‘als het even tegenzit‘ van de drukker, en die had ik speciaal even in een nieuw jasje gestoken. Zelfde concept, bijna hetzelfde lijstje, maar een iets nettere uitvoering.

happy acorn ninamaakt

Ja, als ik er zo op terugkijk was het toch wel weer een bijzondere maand. Gek is dat hè, dat de dagen soms voorbij vliegen en alles zijn gangetje lijkt te gaan, maar als je dan even stil staat blijkt er zomaar best veel moois gebeurd te zijn. Misschien houd ik daarom ook zo van deze overzichtjes. Trouwens, ik probeer hier altijd een goede balans te vinden tussen vertellen over mijn werk, en al die andere dagelijkse dingen en avonturen. Hopelijk lukt dat! Vertel het me gerust als je minder werkverhalen wilt horen, dan probeer ik me de volgende keer in te houden. En oja! Mocht je juist wél heel nieuwsgierig zijn naar al die ninamaakt-gerelateerde dingen, check dan even Patreon! Daar plaats ik elke twee weken een korte (of soms een lange :-)) update, deel ik mijn ontwerpstruggles, vraag ik om je mening over nieuwe kaarten, dat soort dingen.

En nu is het alweer juni en kunnen we het al bijna echt zomer noemen en komt de vakantie ineens in zicht. Ook fijn! Zullen we er met z’n allen wat moois van maken? :-)

happy acorn

12 reacties

  1. Nina wat ben je toch ontzettend goed bezig! ZO leuk om dit allemaal te lezen :) En de dagen lijken ook echt heel snel te gaan hier, maar nu met dit zomerse weer ben ik ook écht blij als de avond aanbreekt en het steeds langer en langer licht blijft.

  2. Woooaaaaa een kinderboek! Tienduizend keer HOERA Nina! Wat tof. Klaprozen doen mij altijd denken aan mijn oma, haar lievelingsbloemen waren klaprozen :)
    Ik vind jouw overzichten altijd fijn, een goede balans zit erin en ik vind het gewoon heerlijk om alle voor jou belangrijke momenten te zien in een tekening. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »