Mei was de maand van…

Op de een of andere manier verheugde ik me de hele maand al op het schrijven van dit overzichtje :-) Niet dat ik wilde dat mei afgelopen was, maar ik had gewoon zin om over mijn belevenissen te vertellen. Hoewel ze niet eens zo spectaculair zijn, hihi. Maar goed, ik ga dus gauw van start. Lees maar mee als je benieuwd bent.

Mei was de maand van…

happy acorn ninamaakt monthly happiness maandoverzicht mei

o Zon zon zon!

Ik las net even mijn vorige maandoverzichtje terug, en zag dat ik voor mei hoopte op zonder-jasweer. En yes, dat kregen we! Zeg maar gerust korte-broekenweer. Ik kan daar dus echt ontzettend gelukkig van worden, dan voel ik me gewoon net een beetje extra levend :-) Zonne-energie zeg maar. Dus ja, die dagen waarop het boven de 25 graden was, dat waren denk ik wel mijn lievelingsdagen :-) Op de werkdagen pakte ik mijn lunch in, wandelde ik naar een fijn plekje aan de rand van onze wijk, en picknickte ik daar lekker aan het water.

happy acorn mei

o Het Fair Fashion Festival

Een ander hoogtepuntje van de afgelopen maand was het Fair Fashion Festival in Groningen. Van eerlijke kleding kan ik nu eenmaal heel enthousiast worden, dus yes, het FFF stond al heel lang in mijn agenda. En extra leuk: in de week ervoor werd ik zomaar gevraagd of ik er met mijn kaarten wilde komen!

Samen met Tynke Mulder, een collega-illustrator, mocht ik het kraampje van KOKO TOKO runnen en daarbij mijn eigen producten verkopen. Zo leuk! Ik maakte gepersonaliseerde moederdagkaarten, kletste met inspirerende mensen en genoot van al die mensen die net zo blij worden van eerlijke kleding als ik :-)

happy acorn fair fashion festival groningen ninamaakt

o Allerlei lieve custom orders

In mei kwamen er ook best veel aanvragen binnen voor custom kaarten en posters. Zo tekende ik naar aanleiding van het Fair Fashion Festival een aantal kledingportretjes. Je weet wel, een illustratie van iemands favoriete kledingstuk :-) Er was er zelfs eentje waarbij ik de trouwkleding van een gezinnetje mocht tekenen!

Daarnaast maakte ik een poster voor iemand die ernstig ziek is en een kaart ter herinnering aan een overleden kindje. Pfiew, zulke verdrietige verhalen. Maar tegelijkertijd vind ik het dan zo bijzonder dat mensen me vertrouwen om iets tastbaars te maken. <3 Maakt me enorm dankbaar dat ik dit werk mag doen.

o Heerlijke dagen met picknicks en wandelingen en fijne mensen

Met al die zonnestralen móest ik wel veel naar buiten. Er waren een paar warme weekenddagen die ik me niet fijner voor had kunnen stellen: die ene zaterdag waarop ik spontaan met wat bandmensen (en een hond) op de hei ging wandelen, we vervolgens barbecueden en fijne gesprekken voerden en lachten en uiteindelijk tot middernacht onder dekentjes bij de houtkachel zaten.

happy acorn mei

En die ene zondag waarop ik net zo spontaan met wat mensen uit de kerk naar de recreatieplas ging en we daar de hele middag picknickten en kletsten en verkoeling zochten in het water. Het waren van die simpele maar heerlijke avonturen waarop je alles wat niet hier en nu is even vergeet. :-)

happy acorn ninamaakt mei

Ja, mei was best fijn. En nee hoor, mei was niet perfect. Mijn hardloopmotivatie was deze maand op vakantie en mijn gedachten draaiden overuren, vooral ’s nachts. En de hoofdpijn vierde ineens ook vaak feestjes, zonder dat ik er echt een goede reden voor kon verzinnen. Maar hé, dat kreeg ik allemaal niet echt goed op de foto, dus die dingen verdwijnen in zo’n overzicht dan stilletjes naar de achtergrond. Wat eigenlijk ook prima is, want dat zijn niet de herinneringen die ik het liefste koester :-)

Hoe dan ook, voor juni hoop ik me weer wat beter op mijn business te kunnen focussen, want dat was in mei wel eens wat ongestructureerd. Ik heb mezelf alvast wat doelen gesteld die ik de komende maand wil bereiken, dus we gaan zien of dat lukt. Dan kan ik daarna met een gerust hart de zomervakantie in duiken :-)

Reacties

  1. Die picknick aan het water ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook blij dat het zulk mooi weer is, al vind ik het boven de 25 graden toch net íets te warm. Ik vind het wel heel erg fijn dat je nu zoveel buiten kunt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »