Mei was de maand van…

Al een tijdje sluit ik op instagram elke maand af met een soort mini-overzichtje van de maand. Negen gezellige plaatjes van die maand en een paar kernwoorden. Elke keer denk ik ‘ah, ik zou op mijn blog eens een soort uitgebreidere versie moeten maken’, maar elke keer schiet het er bij in. Maar de aanhouder wint, dus ik probeer het gewoon nog een keer. Mei was de maand van…

mei happy acorn ninamaakt

o  Decaf koffie

Weet je nog dat ik ergens in maart schreef over suiker- en cafeïnevrije shizzle? Still going strong! :-) Of nou ja, het suikervrij eten sowieso, wat betreft de koffie maak ik heel af en toe een uitzondering. Als ik heel veel werk moet verzetten, maar mijn hoofd bijna in slaap valt van het gebrek aan inspiratie, dan kan een kop koffie met cafeïne toch wel wonderen doen. En dat is dan ook oké, zo lang het maar niet vaker dan eens per week is.

Wat suiker betreft doe ik niet aan uitzonderingen, want dat gaat eigenlijk vanzelf heel goed. De momenten dat het écht moeite kost om geen suiker te eten, zijn ook de momenten die sowieso al best veel energie kosten, en waarop ik dus iets gevoeliger ben voor hoofdpijn. Bij sociale activiteiten, zeg maar ;-) Dus dan zet ik gewoon mijn superninapokerface op en sla ik het taartje dapper af.

happy acorn koffie

o  Roze met goud

Ik was al verliefd op de combinatie van lichtroze en goud, maar in mei ben ik er nog verliefder op geworden. Want van alles in die kleuren gaat mijn hart sneller kloppen, maar tot voor kort had ik die combinatie nog nooit gebruikt in tekeningen. In mei deed ik dat wel, en eigenlijk kon ik er geen genoeg van krijgen. Gelukkig mocht ik van allebei de tekeningen nog een paar exemplaren maken, voor lieve mensen die ze heel graag wilden kopen :-)

dailydrawingproject13 dailydrawingproject14aninamaakt daily drawings happy acorn

o  Bijkletsen met vrienden

In mei had ik per ongeluk zoveel afspraakjes gepland! Ik reisde twee keer naar Utrecht voor Beate en Mayke, een keertje naar Amersfoort voor Geerke, en ik kwam zelfs voor het eerst in mijn leven in het centrum van Leeuwarden, om bij te kletsen met Marlous. Zo’n maand vol kleine reisjes, geklets in lieve koffietentjes en slenteren door de zon vond ik eigenlijk helemaal niet vervelend. :-)

ninamaakt en marlous van groenestein

o  Daily drawings 

Halverwege mei begon ik vrij implusief aan mijn dailydrawingsprojectje, waardoor ik elke avond in een half uurtje (of iets meer…) een tekening maakte. De ene keer liep ik al de hele dag rond met een duidelijk idee, de andere keer besloot ik bij het slijpen van mijn potlood pas wat het moest gaan worden.

ninamaakt daily drawing

Ik vind het leuk om te zien hoe zoiets werkt, hoe onvoorspelbaar het creatieve proces is, en ook hoe anderen erop reageren. Zo ontstond de tekening ‘en dat is OK’ (die van hierboven) heel impulsief, maar was ik zelf superblij met het eindresultaat. En ook op Instagram had ik ‘m binnen de kortste keren verkocht. Die met het koffietentje was veel meer uitgedacht, omdat ik vond dat ik echt eens een beetje met perspectief en mensen moest gaan experimenteren. En daar werd ik zelf eigenlijk ook heel blij van :-)

Sommige tekeningen krijgen zeker een vervolg. Misschien in de vorm van een kaartje, of wie weet een poster. De komende tien dagen teken ik nog even verder, dan kan ik daarna mooi een plan maken voor wat nieuwe producten.

o  Nieuwe muziekjes 

Ik hou van muziek. En eigenlijk word ik vooral heel blij van Nederlandse artiesten en bandjes. Niet omdat Nederlanders nu per se betere muziek maken, maar omdat je die kunt opzoeken en live concertjes bij kunt wonen, en zo op allerlei leuke plekken komt.

Zo vonden floris en ik onszelf vorig jaar ineens op klapstoeltjes op een random pleintje in een klein Drents dorpje, omdat Janne Schra samen met het Noordpoolorkest optrad. Het maakte niet uit dat het een soort dorpsfeest was, en dat we omringd werden door een stuk of dertig andere Drentenaren op klapstoeltjes. Daar word je toch blij van?

Goed. Eigenlijk wilde ik het niet per se over klaptstoeltjes en Janne Schra hebben, maar over Larissa. Nog zo’n Nederlandse zangeres die ik heel tof vind. Zij presenteerde op een zondagmiddag in mei haar debuutalbum, en dat wilde ik niet missen. Het hele album staat in het teken van doen ‘waarvoor je gemaakt bent’, ook als je dat eigenlijk niet durft. Ik hou daar wel van, liedjes die kwetsbaar en stoer tegelijk zijn. Na dat heerlijke concert vond ik de cd nog fijner, dus die kwetsbare-maar-stoere liedjes waren zo’n beetje mijn soundtrack van mei. :-)

ninamaakt larissa

O en ook leuk: na de cd-presentatie maakte ik een tekeningetje van haar in mijn schetsboek. Die vond ze zo leuk dat ze ‘m van me wilde kopen als poster :-) En nog leuker: ik ga zanglessen bij haar volgen! Yes, ik heb weer zo’n zin in lekker zingen en nieuwe dingen leren!

Zo, dat was mei! En nu op naar juni. Dat wordt sowieso een drukke maand met lange to-do-lijstjes. Maar hopelijk ook veel zon en kleine zomeravonturen! Er staan in ieder geval al twee toffe evenementen op de planning, waar ik met mijn ninamaakt-kraampje mag staan. Dus zet maar in je agenda: 25 juni Oosterstraatbraderie in Groningen. En 2 juli Lepeltje Lepeltje in Groningen. Whoop whoop! :-)

 

PS De daily drawings zijn dus te koop! Hier vind je ze allemaal. Mocht je interesse hebben in een van de tekeningen, stuur me dan gerust even een berichtje via mail of social media. Ze zijn allemaal a4-formaat en kosten € 8, inclusief verzending binnen Nederland.

7 reacties

  1. Aaah ik wil echt die tekening van ‘en dat is OK’ maar die had je geloof ik al verkocht als ik het goed lees? Hmm. Ik ga je toch even mailen, haha :)

  2. Ik ben echt zo verslingerd aan jouw daily drawings. Er zijn maar weinig mensen waarvan ik het Instagram-account écht opzoek om even bij te kijken maar die van jou is er een van. Prachtig en ik word altijd zo geinspireerd om ook weer creatief aan de slag te gaan!

    • Ahh heel lief dat je dat zegt! Helaaspindakaas voor jou is m’n daily drawings-projectje inmiddels afgelopen, maar het beviel supergoed, dus ik denk dat ik het in de toekomst zeker nog eens ga doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »