mei.

Mei. Wat was je levendig en vrij.

Al meteen aan het begin van de maand had ik zin in nieuwe dingen, nieuwe belevenissen. Zin om me door niets en niemand tegen te laten houden – of nou ja, eigenlijk vooral niet door mezelf.

Dus ik herinnerde mezelf er regelmatig even aan dat ik ook van het rommelige en imperfecte kan genieten. En ik oefende om mijn onzekerheid wat vaker liefdevol aan de kant te zetten. (Want als ik nieuwe dingen wil doen, dan houdt dat me nogal eens tegen.)

Ik genoot van de vrijheid die het gaf. Ik ging eropuit. En ik danste. Heel vaak thuis, maar ook een keer met mensen die ik niet kende in een zaaltje in Groningen, volgens de 5ritmes. Dat was eerst spannend en onwennig, maar uiteindelijk heerlijk (gelukkig duurde het twee uur, kon ik er tenminste even inkomen). En ik ging naar de kledingbibliotheek! Ook zo’n eerste keer. Ik zocht – en vond – een outfit voor een bruiloft. En ik werd blij van het mooie concept, de relaxte sfeer en de toffe locatie.

Mei was bovendien een maand van fijn contact met fijne mensen. Spraakberichtjes op precies het juiste moment, wandeldates, spontane openhartige gesprekken, dat soort dingen.

Op werkgebied zette ik wat stappen voorwaarts en vormden zich nieuwe ideeën. Ik deelde op instagram waar ik nu sta: dat ik meer opdrachten zou willen die raakvlakken hebben met zingeving en persoonlijke ontwikkeling, maar dat ik nog aan het zoeken ben hoe en wat. Het leidde tot een leuk verkennend gesprek voor een samenwerking, die hopelijk een vervolg krijgt! Daarnaast verscheen er een illustratie van mijn hand in de Visie. Het blijft bijzonder en tof om mijn eigen werk in een tijdschrift te zien. En o ja, ik voegde (eindelijk!) een cadeaubon toe aan de webshop. Na zeven jaar werd dat wel eens tijd. :-)

En ik maakte elke avond een tekening. Niet voor mijn werk, maar gewoon voor mezelf. Elke dag zette ik een paar woorden en beelden op papier. Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, maar het voelt goed om ze in handen te hebben, in plaats van alleen in mijn hoofd.

Aan het begin van deze maand had ik het er nog over met een vriendin: het lijkt wel alsof er in mei vaak wat kogels door de kerk gaan. Ideeën die al maanden liggen te broeden vinden ineens hun vorm en gaan de wereld in. Misschien ook niet zo gek, aangezien de natuur deze tijd van het jaar hetzelfde doet. Zijn er meer mensen die dat herkennen?

En nu is het juni. Ik hoop nog even in die blije, levendige flow van de afgelopen maand te blijven Er ligt al een stapeltje fijne plannen te wachten – een bruiloft, een opleidingsweekend, een concert. Maar ach, hoe het allemaal uitpakt… daar komen we maar op één manier achter. We gaan het beleven. :-)

PS Muziektipje: het nieuwe album van Mensenkinderen is ontzettend fijn. Met ‘Recht in de zon’ als favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »