Aangenaam, ik ben Frits.

Hoera, hoera, we hebben vandaag een gastblogger! Zijn naam is Frits en dit is zijn debuut als blogger. Ik ken hem nog niet zo lang, maar ik ben stiekem al een beetje verliefd op hem, dus de kans is groot dat hij vaker blogjes voor me gaat schrijven. Als ik het druk heb enzo, dan kan hij mijn blog mooi voorzien van wat vrolijkheid, schattige selfies en andere avonturen. Dat komt dus later allemaal nog. Vandaag stelt hij zich alvast even voor, zodat jullie in ieder geval weten wie Frits is. Kom Frits, daar gaan we:

happy acorn frits konijn

Hoi, ik ben dus Frits! Misschien hebben jullie me al op Instagram langs zien flitsen, maar nu ben ik er echt. Op de blog. Met echte foto’s. Enzo. Zoals je kunt zien ben ik heel mooi wit en zacht en heb ik roze oren. Mijn ogen zijn blauw met een heel klein beetje een roze randje. Mijn baasjes zeggen dat ik best wel knap ben. Maar zelf ben ik niet zo ijdel hoor, ik ben gewoon wie ik ben en dat vind ik prima.

happy acorn frits konijn

Ik ken nina nog niet zo lang, nog maar sinds gisteren eigenlijk! Eerst woonde ik bij een meneer en mevrouw die heeeel veel dieren hadden. Heel veel konijntjes en ook best wel veel hondjes. Het waren hele lieve mensen hoor en ze zorgden ook supergoed voor me. Maar die hondjes blaften zo hard! Mijn papa en mama woonden daar ook. Mijn papa is een voskonijn en is wat fluffyer dan ik. Mijn mama niet, die was gewoon wit, net als ik. Ik heb ook nog twee zusjes, die hebben vlekjes enzo. Maar sinds gisteren ben ik verhuisd! Ik heb afscheid genomen van mijn ouders en zusjes en van Jan & Letty. Nu woon ik bij floris & nina en heb ik een heel mooi blauw hok. Ik mag lekker binnen staan, in de woonkamer, zo gezellig vind ik dat! Al moet ik toegeven dat ik het wel allemaal een beetje spannend vond. Al die nieuwe indrukken, ik moet er nog een beetje van bijkomen. Maar ik heb een soort holletje waar ik in kan zitten en ook een beetje op kan knagen, dus dat helpt wel. En het scheelt dat hier geen hondjes zijn. Dan kan ik tenminste gewoon een beetje met nina’s muziek meeluisteren. Veel beter dan dat gekef en geblaf.

happy acorn frits konijn

Floris en nina twijfelden best wel lang of ze ook nog een vriendinnetje voor mij erbij wilden. Want twee konijntjes is meestal wel wat gezelliger. Maar ze wilden eigenlijk eerst een beetje aan mij wennen en ze hebben ook niet zoveel ruimte voor een enorm gigantisch hok. Dus nu zit ik nog in mijn eentje. Gelukkig geven mijn baasjes me vet veel aandacht omdat ze mij zo lief vinden. En als ze even weg zijn speel ik gewoon met mijn knuffelkonijn, die is ook wit! En misschien komt er over een tijdje wel een echt konijnenvriendinnetje! We zien het wel.

happy acorn frits konijn

Wat mijn hobby’s zijn? Nou, op dit moment ben ik vooral een beetje aan het wennen aan mijn nieuwe huis en heb ik nog niet zoveel tijd voor hobby’s. Als ik tijd over heb speel ik meestal met mijn holletje. Ik heb ‘m zelfs al een keer op de kop gezet! Alleen toen had ik mezelf een beetje ingesloten, dus dat was toch niet zo handig. En ik weet wel dat holletjes eigenlijk zijn om er in te zitten, maar ik vind dat zo suf. In je holletje zitten is voor mietjes. Dus nu ga ik er steeds bovenop zitten, veel leuker! Bovendien kun je dan veel beter de kamer in kijken. Ik mocht ook al een paar keer buiten het hok lopen, bijvoorbeeld op de bank. Dat vond ik wel leuk, maar ook wel spannend. Want het leek me zo leuk om van de bank af te springen, maar ik wist niet zeker of dat veilig was. Uiteindelijk heb ik het maar niet gedaan. Misschien durf ik het morgen wel. Verder ben ik heel stoer hoor!

happy acorn konijn frits

Oké, ik denk dat jullie nu wel genoeg van mij weten. Konijnenkusjes van mij en tot de volgende keer!

happy acorn frits konijn

PS Als jullie nog vragen aan of over mij hebben, moet je ze gewoon stellen hoor! Hieronder in de reacties ofzo, gewoon doen. :)

19 reacties

 1. Beste konijn Frits,

  Wat leuk om met je kennis te maken (mag ik je zeggen?). Ik hoop je snel te ontmoeten en dan moet je niet bang voor mij zijn, want heus ik ben niet zo eng.
  De rede van mijn reactie is een klein zorgje. Nu jij niet meer van hondjes hoeft te schrikken hoop ik dat je je medebewoners niet de stuipen op het lijf jaagt. En dan doel ik voor op Mr Mini Carrot. Wil je heb alsjeblieft niet opeten, maar vriendjes met hem maken? Ik ben benieuwd naar jullie eerste vriendschaps-selfie!

  aai-over-je-bol van Geerke

  • Hoi Geerke,
   Natuurlijk mag je je zeggen :) Ik heb Mr Mini Carrot nog niet ontmoet, maar ik zal aan mijn baasjes vragen of dat snel mag gaan gebeuren. Ik zal heel voorzichtig met hem omgaan en proberen een mooie selfie te maken!
   Konijnenkusje van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »