Mijn nieuwe jaar is handgeschreven

Om mijn creativiteit te stimuleren en mijn kooplust in toom te houden, heb ik al een tijdje de volgende regel:

Je mag niks kopen wat je ook zelf kunt maken.

Nu houd ik me daar heus niet altijd aan, maar over het algemeen werkt het redelijk goed. Zonder die regel had ik waarschijnlijk 29 slingers, 704 notitieboekjes, 18 posters, 942 kaarten, 21 sjaals en een huis vol ruimtegebrek. En toen kwam ineens 2015 dichterbij en had ik een nieuwe agenda nodig. Ik stond al een paar keer met de Flow agenda in mijn handen, maar stiekem was die me toch niet origineel genoeg. En bovendien, zeventien euro voor een agenda die wel heel mooi is, maar me toch niet kneuterig genoeg is? Ik wilde iets anders.

happy acorn agenda diy

Dus ik speurde elke winkel en webshop af naar een vrolijk notitieboekje met blanco pagina’s. Minstens 52 om precies te zijn. Ik vond er uiteindelijk eentje bij psikhouvanjou (wat een fijne webshop is dat!). Een paar dagen later rolde hij door de brievenbus en nu hoef ik me nooit meer te vervelen, want dat schrijven van een agendainhoud kost per ongeluk best wat tijd. Januari staat er inmiddels in, dus leuke afspraken kunnen gemaakt worden. De rest is nog blanco, maar dat vind ik niet zo erg. Want waarom zou ik zo ver in de toekomst willen kijken? Een maand vooruit is prima. Misschien ga ik wel bij elke maand een ander ontwerpje maken. We zien het wel.

happy acorn diy agenda

In ieder geval ben ik reuzeblij, want ik heb nu precies de agenda die ik wilde: simpel, met een konijntje op de voorkant, kneuterig, origineel en met een lekker hoog ninagehalte. (:

happy acorn diy agenda

PS Eigenlijk had ik het boekje natuurlijk ook zelf moeten maken, maar ik vond dat ik ook nog wel wat uitdaging over mocht houden voor in het nieuwe jaar. Bovendien leek dit me de perfecte gelegenheid om mezelf eens te trakteren op een mooi notitieboekje :)

31 reacties

 1. Oh wat mooi! <3 Als je een webshop begint ben ik na Stella je eerste klant, haha – de tweede dus gewoon, maar dat klinkt minder leuk :D
  Ik vind jouw creativiteit zo tof, logisch dat je geen agenda koopt maar er zelf eentje maakt!

 2. Wauw wat een mooi handschrift heb je! Het is inderdaad wel een heel leuk boekje. En wat goed dat je je al zo lang aan je regel houdt zeg, echt knap. Als je nou zelf een boekje gaat maken wil ik graag weten hoe je dat doet, want ik heb nog een paar oude boekjes liggen waar ik notitieboekjes van wil maken ;)

  • Haha, stiekem is dat niet mijn echte handschrift hoor. Zou wel willen dat ik altijd zo netjes schreef. En mmm, ik heb wel eerder notitieboekjes gemaakt, maar nooit met oude boekenkaften.. misschien even op pinterest speuren?

 3. Ziet er echt heel leuk uit! Ik heb ook nog geen goede agenda kunnen vinden, dus misschien is het ook wel een idee! Alleen heb ik de tijd er niet voor helaas ‘zoekt verder’

 4. Wat een ontzettend leuke agenda is dat geworden zeg!
  Enneh … zo’n handschrift wil ik ook :-)
  Ik zou dit notitieboekje ook graag willen kopen, maar kan m helaas niet vinden op de site .. ?

 5. Heerlijk wat herkenbaar! Je koopverslavingen komen exact overeen met die van mij! Daarom heb ik een agenda gekocht collect moments not things! Volgend jaar wil ik proberen mijn eigen agenda te maken! Lijkt me zo leuk en origineel! Deze agenda die jij hebt gekocht ziet er ook super leuk uit! Enjoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »