Mooie woordenboek

Soms denk ik, ooh ik wil een boek schrijven! Want schrijven vind ik best wel heel leuk. Het jammere is alleen dat boeken meestal dikker zijn dan twee pagina’s en dat ik daar dan weer niet zo goed in ben. (De vijf-maanden durende worsteling om een scriptie van zeventig pagina’s te schrijven zit nog iets te vers in mijn geheugen..)

eekhoornheefteenidee

Maar goed nieuws: vanmorgen bedacht ik de perfecte oplossing! Ik ga een Mooie Woordenboek schrijven. Met op elke pagina één woord. En dan niet zomaar een woord, maar een supermooi woord. Zoals vermetel ofzo. Oh, wat een mooi woord vind ik dat. En dan teken ik er een mooie omlijsting omheen en schrijf ik het natuurlijk ook supermooi op. En dan maak ik heel veel van die pagina’s en wordt het vanzelf een boek!

Ik zie het al best wel helemaal voor me. Maar omdat ik ook best wel goed ben in ideeën niet uitvoeren ga ik het denk ik eerst maar eens testen op mijn blog. Dus vanaf nu (je mag me eraan houden) ga ik elke week (of vaker) een bladzijde uit mijn mooie woordenboek maken en posten. Misschien is na drie woorden mijn inspiratie wel op en wordt het nooit een boek. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.

Wordt vervolgd.

2 reacties

  1. Hoi Nina,
    Gisteren bladerde ik door de oude statenvertaling met oude formulieren. En daar staan ook echt mooie gekke lange woorden in. Zoals ‘welgelukzalig’ en ‘mitsgaders’. ik weet natuurlijk niet of jij dat ook mooie woorden vindt, maar als je ooit inspiratie zoekt, wellicht biedt de Statenvertaling uitkomst ;) Groetjes & goede week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »