Morgen is er weer een dag.

happy acorn

Een avondzonnetje omdat het hier anders zo stil is. En ook een beetje omdat het morgen Pasen is. En omdat we onze keuken vandaag lekker zomers gemaakt hebben. Hihi, ik vertel later nog wel hoe (: Oh, zal ik er ook nog een klein gedichtje bij doen? Ik schreef het al meer dan drie jaar geleden, maar ook van oude gedichtjes kun je blij worden. Ik tenminste wel. Ajuus!

 

rode ros

een klein gelukje springt al in me op
bij het voelen van de eerste zonnestralen:
vandaag zal het leven ervan afspatten,
waaien er tranen van geluk
en trappen we de wereld in

zodra mijn fiets zichzelf ontstijgt
ik opstap op mijn rode ros
is er geen enk’le weg meer terug
vliegen al mijn remmen los

en ook al trap ik tot ik zing
en zingen zelfs mijn trappers mee
weten al mijn levensliefdes
toch nog achterop te springen

we passeren bloemenheuvels
ruiken de wolken een voor een
onze polsen zweven juichend
klokken zijn verleden tijd

pas als de zon geen zin meer heeft
stappen we af
en gaan we verder met de dingen
die men ‘leven’ noemt.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »