Muurbloempjes en andere versiersels

happy acorn walltour

Ruim een jaar geleden verhuisde ik van mijn studentenkamer naar een burgerlijk rijtjeshuis. Ineens had ik geen groene muur meer om te versieren, maar vijf kamers met witte muren. Exclusief hal, bijkeuken, wc, badkamer en trapgat. Nu vind ik wit best een prima kleur (in tegenstelling tot het grasgroen op mijn Nijmeegse kamer), maar zoveel witte muren vond ik toch een beetje saai. Dus langzaam maar zeker begon ik te versieren. Ik ben in genoeg dingen niet zo goed, maar versieren, dat kan ik wel (al zeg ik het zelf). Vooral als het om witte muren gaat. No problemo. Dus ik presenteer u vandaag:

De enige echte walltour door Huize Floris & Nina

happy acorn walltour

We beginnen in de woonkamer. De muur boven de bank werd als eerste aangepakt. Want op een of andere manier vonden we een witte muur boven de bank een beetje suf. Dus toen ik nog niet eens hier woonde (maar floris dus al wel) knutselde ik een hartje in een grote fotolijst. Dat was best een uitdaging, want mijn knutselspullen lagen in Nijmegen. Toen ik eindelijk ook in Assen woonde en mijn knutselspullen dus ook, maakte ik maar eens wat nieuws. Het werd een banner met een spreuk die ik mooi vind. Het hartje in de lijst is er ook nog hoor, die staat nu zielig op de grond om wat snoertjes te beschermen tegen frits en zijn liefde voor kabelknagen..

happy acorn walltour

In het – toen nog nieuwe – huisje moesten natuurlijk ook slingers hangen! Dus er kwam een sterretjesslinger voor het raam (o, dat is geen muur, maar toch). En speciaal voor floris maakte ik ook een hartjesslinger. Die kwam op een mooi klein stukje muur, tussen twee deuren in.

happy acorn walltour

Tijdens een niet zo vrolijk momentje maakte ik grote regendruppels, ze kwamen onder de hartjes te hangen. Dat is alweer een poosje terug, maar ze hangen er nog steeds. En toen ik een paar maanden later een mooi rolletje washitape kocht, maakte ik er een diamantje bij.

En toen gingen we trouwen. Daar kwam ook wat versiering bij kijken, dus schilderde ik posters. Eentje met veren en eentje met een flamingo. Niet echt met een reden, behalve dan dat ik ze mooi vond (en eigenlijk vind ik dat best een goede reden). Ik gebruikte deze en deze als inspiratiebron. Na onze bruiloft hingen we ze in huis, eentje in de keuken en eentje in de hal.

happy acorn walltour

Ik plakte ook wat kaartjes op de muur, gewoon omdat ze mooi of lief waren (en er lieve berichtjes voor floris in staan :)). Het stukje muur werd aangevuld met een miniposter die ik maakte en wat inspirerende kalenderkaartjes uit de Flow. Een paar maanden geleden kwamen er vrolijke fotohokjesfoto’s bij. En het miniboomstamschilderijtje dat ik maakte heeft hier ook een plekje. Maar die paste niet meer op de foto, balen balen superbalen.

happy acorn walltour

In september knutselde ik nog wat slingers, oorspronkelijk om onze kamer in de b&b te versieren toen we een weekendje weg waren. En kort daarna was ik jarig en versierde floris er de kamer mee. We zijn niet zo goed in verjaardagsversiering opruimen, dus ze mogen nog even blijven.

happy acorn walltour

En oja, in onze woonkamer hangen ook nog hartjes! Die stiekem een heel klef verhaal erachter hebben, want ik had ze op de muur geplakt toen ik floris ten huwelijk vroeg (hehe, nog langer verhaal..). Die gaan voorlopig ook niet weg, want ze staan zo gezellig :)

happy acotn walltour

Bosje en Uilie wouden ook op de foto.

Zo, dat was de woonkamer. Tijd voor de hal. Nou ja, hal klinkt een beetje alsof het twintig vierkante meter met marmer op de vloer en een kroonluchter aan het plafond is. Dat is niet zo. Dus vanwege ruimtegebrek hangt daar alleen een klein slingertje met wolken en een zon. Daar zit een hele diepe vergezochte betekenis achter, maar die is te lang om uit te leggen.

happy acorn walltour

En vorige week vertelde ik al dat we een trouwfoto op canvas hadden besteld, bij Pixum. Nou, die hangt dus lekker ook in de gang te hangen. (Het was trouwens vrij onmogelijk om een foto te maken waar zowel de foto als de slinger op stond, omdat ons halletje zo minescuul is. Maar hé, het is gelukt :)). O en ik had de verenposter al laten zien, die hangt ook in de hal.

Tot zover de benedenverdieping. Als je onze lelijke vloerbedekkingtrap opgaat, kom je boven (heu, echt waar? Echt waar.). Helaas is het boven nogal kaal. Eigenlijk is het enige wat er hangt een sterretjesslinger, eentje die ik heel lang geleden al maakte voor mijn studentenkamer. Want wie wil er nu niet onder de sterren slapen? En ik hoop heel hard dat Sinterklaas mij verrast met de prachtige poster met de zon van Jurianne Matter, want die mag er dan tegenover.

happy acorn walltour

En verder.. hangt er boven niks. Mocht je nog ideeën hebben… :)

Zoooo, dat was de heuse echte walltour! Die bovenverdieping is wel een beetje een anti-climax, hè? Too bad peanutspread, niks aan te doen.

PS Mijn blog is al bijna jarig, hoeraaaa :)
PSPS Als je de lekkerste warme chocolademelk ever wil drinken, moet je naar CaffePranzo gaan. Morgen ga ik met floris, hij moet ook proeven.

15 reacties

  1. Wat gezellig en knus! Het past heel erg goed bij jou :)
    (nu ben ik wel nieuwsgierig naar het verhaal achter het ten huwelijk vragen van Floris; sowieso stoer dat jij hem ten huwelijk hebt gevraagd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »