De voor- en nadelen van ziek zijn.

Je wist het vast nog niet, maar ziek zijn is stom. En ik was vandaag ziek. Dus eerst een zielig zeurlijstje, en dan daarna een vrolijkheidslijstje omdat zelfs ziek zijn z’n voordelen heeft. (:

De nadelen

happy acorn Au. Ziek zijn doet pijn. Vandaag (en de afgelopen nacht) was mijn buik aan de beurt. Mieuw.
happy acorn Je mist dingen. Je kunt bijvoorbeeld niet naar de presentatie die floris op z’n werk ging geven over dpi en allerlei andere interessante termen waar ik nu dus nog niks van weet. En je kunt bijvoorbeeld ook niet naar de barbecue van je koor. Stom.
happy acorn Je kunt heel veel nadenken en leuke plannetjes bedenken, maar je kunt ze niet uitvoeren. Zo flauw!
happy acorn De tijd gaat sloom. Zeker als je de hele nacht niet kunt slapen.
happy acorn De tweestrijd van wel of geen paracetamol innemen. Het helpt soms wel, maar zelfs in vier kleine stukjes krijg ik ze nog nauwelijks weg. Behalve met vla ofzo, maar dan moet ik weer overgeven.

De voordelen

happy acorn Het moment dat je over het dieptepunt heen bent en weet dat het ergste achter de rug is. Dat je ineens denkt, hé, als ik zo lig, heb ik geen buikpijn! En dat je ineens weer een heel klein beetje zin in dingen krijgt. Zo fijn is dat :)
happy acorn Dat er iemand thuis is die af en toe even kijkt hoe het met je gaat en vraagt of ‘ie nog wat voor je kan doen. Of om vijf uur ’s morgens een kompresdingie opwarmt en bij je komt brengen. En later naar z’n werk gaat omdat hij eerst nog de huisarts moet bellen en medicijnen moet halen.
happy acorn Je kunt lekker met je knuffels spelen in bed (:
happy acorn Als je bij punt 1. bent en weer een ietsiepietsie energie hebt, kun je schaamteloos de halve (of hele) dag leuke tv-programma’s kijken. Jee, nu ben ik weer bij met Spangas, hehe.
happy acorn Je geniet extra van je vrolijke dekbedovertrek, want je ligt er nu de hele dag onder!

Tja, het leukste van ziek zijn is toch echt het beter worden. Gelukkig lukt het al aardig. Ik heb net per ongeluk expres zelfs een ministukje pizza gegeten, hoepsefloeps. En ik hoop heel hard dat ik morgen weer gewoon beter ben. Doei buikgriep, hoi zonnetje!

happy acorn

Ik presenteer u: Bosje, Ofilant, mijn egelcaviaberendekbed, Blauwe IJsbeerhond, IJsjesbeer en Rendier.

11 reacties

  1. Kruipt t door de muren ofzo? Ik voel me ook niet fijn, Rosalynn ook niet :-( Niet gespuugd, maar wel de andere buikgriephelft zeg maar, bleugh :-(

  2. Hahaha wat een ontzettend leuk stukje! Vooral van de voordelen en van jou en jouw knuffels word ik blij. Ik word niet blij van dat jij zo ziekjes bent/was! Gaat het alweer beter? Kun je vandaag ook een beetje van het zonnetje genieten? Veel liefs en beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »