Ninamaakt al bijna een half jaar kaarten :)

ninamaakt kaarten kaart postcard etsy winactie waterverf inkt

Wauw, het is alweer bijna een half jaar geleden dat ik hier mijn hoogstpersoonlijke mini-bedrijfje aankondigde! Wat een heerlijk gevoel was dat :) Een mooi moment voor een update, dacht ik zo. Want leuk, zo’n bedrijfje, maar gaat het zoals ik had verwacht? En wat had ik dan eigenlijk verwacht? En hoe ziet de toekomst van ninamaakt eruit? Lees maar mee.

In een half jaar tijd is er best veel gebeurd met ninamaakt. Hele leuke positieve dingen, maar soms ook wel wat irritante nare dingen, waar ik niet per se op zat te wachten. Gelukkig is die laatste categorie heel wat kleiner dan de eerste :) Ik maakte een overzichtje met alle hoogtepunten van het afgelopen half jaar. Inclusief instagramfoto’s, als bewijs dat het écht zo is gegaan, hihi. (Mocht je even gemist hebben waar ik het over heb, lees dan deze post nog eens, daar vertel ik alles over mijn bedrijfje.)

Ik neem je mee naar…

happy acorn ninamaakt kaarten

17 december
Hoera, de shop is open! Stiekem vertel ik het nog tegen niemand, want ik heb nog geen website, en bovendien vind ik het nog reuzespannend allemaal. Af en toe laat ik al een mini sneak preview op instagram zien, maar dat vertel ik er dan natuurlijk niet bij ;-)

happy acorn ninamaakt kaarten

11 maart
De website is er, en ik heb wel zin in wat actie in de taxi, dus ik verklaar de shop nu officieel voor geopend en vertel iedereen het goede nieuws :) En ja hoor, de eerste bestellingen komen al binnen!

happy acorn ninamaakt kaarten

12 maart
Ik zit de hele ochtend te tekenen en besef dat dit nu mijn werk is. Ik ben helemaal blij! De hele maand maart zijn mijn kaarten, en vooral de manier van versturen, nog een beetje in ontwikkeling. De inkt blijkt soms door te drukken en vlekken te geven op andere kaarten, en dat mag natuurlijk niet :( Uiteindelijk komt er tussen alle kaarten een velletje vliegerpapier om dit te voorkomen.

happy acorn ninamaakt kaarten

1 april
Omdat mijn assortiment nog best bescheiden is, komt er af en toe een nieuw ontwerpje bij. Onder andere een zonnekaartje, een lievelingskaartje en een moederdagkaartje :)

happy acorn ninamaakt kaarten

23 mei
Via een vriendinnetje en instagram heb ik de meisjes van ZoeteLiefde leren kennen, en vandaag ontmoeten we elkaar in real life. Wat is het fijn om mijn passie voor kaartjes met deze lieve collega’s te kunnen delen en verhalen uit te wisselen!

happy acorn ninamaakt kaarten

30 mei
Voor het eerst sta ik met mijn eigen ninamaakt-kraam op een marktje in Assen! Het marktje zelf is een klein beetje teleurstellend, maar voor de ervaring was het heel fijn :)

happy acorn ninamaakt kaarten

2 juni
Mijn bedrijfje zit me als gegoten, dus ik besluit me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Things are getting real!

happy acorn ninamaakt kaarten

27 juni
En joepie, ik sta nog een keer op een markt. Dit keer mag ik in Groningen aansluiten bij de kraam van Handmade Hopes. Ik mag lekker veel gepersonaliseerde kaartjes maken. Kaartjes met zinnen die veel voor iemand betekenen, een kaartje voor iemand die met pensioen gaat, et cetera. Leuk!

happy acorn ninamaakt kaarten

17 juli
Ik doe voor het eerst aangifte van mijn omzetbelasting. Ik zie er best tegenop, maar uiteindelijk valt het reuzemee en snap ik zelfs wat ik aan het doen ben, oh yeah :) Verder is juli nogal een stille maand en ben ik even bang dat mijn bedrijfje zijn grootste piek nu gehad heeft. Gelukkig stromen de mails eind juli ineens weer binnen, pfieuw!

happy acorn ninamaakt kaarten

juli en augustus
Ik vind kaartjes maken ontzettend leuk, maar minstens zo leuk vind ik de custom orders: een verjaardagskalender, kaartjes met een zelfgekozen tekst, een poster voor een bruiloft, et cetera. Eind juli en begin augustus komen er ineens heel veel van dat soort aanvragen binnen, hoera!

En dan zijn we aangekomen bij het nu. ‘Gaat het zoals verwacht?’, vroeg ik mezelf bovenaan deze post. Eerlijk gezegd gaat het beter dan ik had verwacht. Ik ben niet iemand die vijfjarenplannen maakt en de hele route van tevoren al uitstippelt, dus mijn verwachtingen waren best flexibel. Ik dacht, ik begin gewoon, en dan zie ik wel waar het schip strandt. Lekker makkelijk. Maar het had natuurlijk heel anders kunnen lopen, dat niemand kaarten bestelde, dat iedereen ze te duur vond of dat ik na elke bestelling een klacht binnen kreeg. En wat dat betreft ben ik megadankbaar. Dat ik een baan heb gevonden die bij me past, waar ik mijn talenten in kwijt kan, en dat ik met mijn kaarten mensen blij mag maken, direct of indirect.

En hoe de toekomst eruitziet? Dat weet niemand! Voorlopig blijf ik lekker zo door gaan, nieuwe ontwerpjes ontwerpen, voorzichtige uitbreidingsplannetjes maken en zie ik wel wat er op me af komt. En ondertussen brainstorm ik over hoe ik het iets meer rendabel kan maken, want uiteindelijk zou een fatsoenlijk uurloon ook heel fijn zijn (want nee, zo ver ben ik nou ook nog weer niet).

En zal ik jullie ook nog wat stiekeme ontwikkelingen vertellen die nu gaande zijn? Eigenlijk wil ik dat helemaal niet verklappen, maar nu je je al door achthonderd woorden hebt geworsteld, verdien je wel een leuk nieuwtje. Naast mijn handgemaakte kaarten zal ik waarschijnlijk ook gedrukte versies aan gaan bieden, en zoals het nu lijkt gaan die onder andere in een fijn winkeltje in Groningen verkocht worden! En o, er wordt ook gewerkt aan een geboortekaartje (nee, niet voor mezelf hoor :)).

Vreugdedansjes alom!

happy acorn scandinavie pinguin dansje

PS Oeps, het werd een Noors pinguinvreugdedansje :D

22 reacties

 1. Gefeliciteerd! Heel leuk om te lezen en zeer inspirerend, you go girl! En nare dingen krijg je er altijd gratis bij, vervelend maar als het goed is zijn er 100x meer leuke dingen ;-). Ben benieuwd naar je gedrukte kaartjes, wie weet is het wat voor in mijn winkel!

  • Ah dankjewel! Ooo ik zie dat je een bestelling hebt geplaatst, zo leuk! En ik word ook helemaal blij van die laatste zin :) Ik ben er zelf ook benieuwd naar, ik ben zo kieskeurig! Nog even offertes en proefdrukken afwachten, en als het zover is laat ik het weten :)

 2. Oo zo leuk om het allemaal op een rijtje te zien!
  Ik ben ook heel blij met jouw kaarten en krijg van iedereen naar wie ik ze stuur complimenten. Ga zo door! ( ik lijk wel een schooljuf haha)

 3. Wat gaat de tijd snel joh! Kan me nog zo goed herinneren dat je het aankondigde. Vooral omdat ik toen heul erg jaloers op je was. Ik wil ook! Maar volgens mij is het wel handig dat je dan kunt tekenen, haha!
  Helaas, ik blijf wel lekker in het vastgoedwereldje zitten… Ook leuk…
  Heel veel succes en ik hoop dat je er ooit van kunt gaan leven!

 4. YAY! Wat gaat zo’n half jaar snel zeg.. Dat kraampje op het (een beetje tegenvallende) marktje vond ik zo leuk, zo leuk dat je dat hebt gedaan. Je hebt al leuke dingen meegemaakt en gedaan dankzij jouw briljante idee om kaartjes te maken en te verkopen. :D

 5. Wauw dat gaat snel, bestaat ninamaakt alweer een half jaar?! Weet nog zo dat je het aankondigde , ik zeg vooral zo door gaan, je kaartjes zijn super leuk!! Binnenkort moet ik toch maar is een keer wat bij je gaan bestellen hihi oeps, pas na een half jaar.. ;)

 6. Wat super om te lezen dat het allemaal boven verwachtig goed gaat! En wat tof dat je (gedrukte) kaarten binnenkort waarschijnlijk in een winkel verkrijgbaar zijn! Heel veel succes de komende tijd :)

 7. Ik vind het echt tof dat het zo goed van de grond is gekomen en dat je er zoveel plezier aan beleeft! Hopelijk maak je er nog veel mensen (inclusief jezelf) blij mee :) Dat halfjaar is snel gegaan, trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »