ninamaakt in KOKO TOKO

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Ondanks dat vaste rubrieken niet mijn sterkste kant zijn, wil ik er vandaag toch weer eentje starten! Ik bedoel, soms moet je je even niet tegen laten houden door je eigen beperkingen. :-) Ik ben vergeten een fancy naam te verzinnen, dus die hebben jullie nog van me te goed. Hoe dan ook, in elke blogpost zal ik een leuk winkeltje uitlichten. En niet zomaar eentje (geen beginnen aan, zoveel keus!), maar een leuk winkeltje waar mijn kaarten te koop zijn! Want whoop whoop, die zijn er! Inmiddels staat de teller op drie, and still counting, oh yeah :-)

We trappen af met KOKO TOKO! Ik heb de naam hier al vaak laten vallen, maar vandaag leek me een goed moment voor een fatsoenlijk verhaal met lekker veel foto’s. Want KOKO TOKO is fijn!

Naam: KOKO TOKO
Adres: Oosterstraat 26, Groningen
Bestaat sinds: 2013
Website: www.facebook.com/kokotoko050

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Koko is een klein maar fijn winkeltje in het centrum van Groningen, en ze hebben er van alles! Boeken, potjes, sieraden, chocola, kleding, jam, schoonmaakmiddel en ga zo maar door. Al die dingen hebben één ding met elkaar gemeen: het is fair en/of eco! Dus als je iets koopt maak je niet alleen jezelf en de Koko blij, maar ook de mensen achter het product :-)

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Dus mocht je geïnspireerd zijn door mijn Fair-Wear-Fridayverhaaltjes, dan moet je er zeker even gaan kijken, want ze hebben er eerlijke kleding in overvloed. Al die fijne merken die je bijna nergens anders kunt vinden (ArmedAngels, People Tree, Komodo), die hebben ze hier dus gewoon. Ik bekijk de nieuwe collecties van deze merken vaak online, maar het is zo heerlijk om alles in het echt te kunnen bewonderen en de mooie stofjes te voelen :-)

koko6

Behalve leuke spulletjes bewonderen, kun je bij dit winkeltje ook thee drinken en allerlei lekkers eten! Want er is een heuse KOKO T-BAR, met verse kruidenthee en de lekkerste baksels van lieve Groningse bloggers (zoals Not So Stuffy en De Wereld van Fien). Ze hebben af en toe zelfs sweet tea-arrangementjes, waarbij je onbeperkt thee mag drinken en allerlei minihapjes mag proeven. Zeer aan te raden :-)

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaartenkoko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

En oh, de mensen die er werken zijn awesome! Heus, je wordt er vet lief geholpen, en Amber – de eigenaresse – is altijd in voor een praatje :-) En kijk, hieronder zie je m’n kaarten shinen! Ze delen het rekje met de gezellige kaarten van Barbara (De Wereld van Fien), zo leuk vind ik dat :-)

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaartenkoko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Oké, deze kerstkaartjes liggen er inmiddels niet meer (ik maakte de foto’s al even geleden), maar ik was stiekem wel een beetje trots dat ze zo’n mooi plekje op de toonbank hadden :-)

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

En oelala, als je op zoek bent naar de meest verrukkelijke chocola, mag je dit hoekje niet overslaan. Tot nu toe heb ik alleen de lichtroze rechtsboven geproefd, maar die was zo onovertreffelijk (dat is geen woord hè? nou, bij deze toch.) dat ik geen andere meer durf te kopen.

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Behalve eco en fair trade producten vind je bij Koko ook veel lokale items! Zoals de lovely sieraden van BIJJOSSE en de kaarsen van LOCHT. En mijn kaarten natuurlijk, want Assen ligt stiekem heel dicht bij Groningen :-)

koko tokok groningen happy acorn ninamaakt kaarten

Oké, ik geloof dat de boodschap nu toch wel duidelijk is: plan vlug een bezoekje aan KOKO TOKO! Verwacht geen enorm warenhuis met drie verdiepingen en zes roltrappen, maar gewoon een fijn knus winkeltje waar de liefde voor mooie, eerlijke producten centraal staat :-)

Veel plezier!

PS Vandaag kwam er een vlog van Teske online, waarin ze langsgaat bij KOKO! Van 5:20 tot 5:44 krijg je een kijkje in de winkel en van 8:38 tot 10:05 vertelt ze wat ze allemaal heeft gekocht (spoiler alert: mijn kaartjes!). Je bekijkt ‘m hier.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »