ninamaakt nieuwe kaarten (met kamelen, koffie en kerstigheid)

happy acorn ninamaakt kaarten

Hiep hiep, even een update uit het kaartenfabriekje dat ninamaakt heet en zich op mijn werkkamer genesteld heeft. Want daar is de laatste weken best veel vrolijks gebeurd!

Het zit namelijk zo: sinds afgelopen donderdag staan er acht nieuwe kaarten in de webshop te shinen. Acht ja! Daarmee is het assortiment met ongeveer 150% gegroeid, dus ik vind het allemaal best een feestje waard. En een blogpost, zoals je ziet. Want ik vertel jullie met liefde een beetje meer over de achtergrond van de kaarten :-)

Kerstkaarten

Vorig jaar ontwierp ik – enigszins out of the blue – drie kerstkaarten, die ik een voor een met de hand maakte. Positieve verrassing: ze liepen heel, heel goed. Negatief gevolg: het was heel, maar dan ook echt héél veel werk. Zoveel dat ik rond Sinterklaas een beetje instortte (lees maar hier). Daar zat ik dit jaar niet echt op te wachten, dus ik besloot ze fijn op tijd naar de drukker te sturen, zodat december voor mij ook een feestmaand zou zijn :-)

happy acorn ninamaakt kaarten kerst kerstkaarten

Behalve de drie ontwerpen van vorig jaar verzon ik er nog een bij. Mijn kerstinspiratie bleek helaas niet eindeloos te zijn, dus het werd een gedichtje voor de jaarwisseling. Want heb je dat ook wel eens? Dan blijk je in al je kerstkaartenthousiasme nog iemand vergeten te zijn en dan is de kerst al voorbij. Dan komt zo’n nieuwjaarskaartje ineens heel goed van pas :-) Kijk, zo ziet hij eruit:

nieuwjaarskaart happy acorn ninamaakt gedichtje nieuw begin

Feestkaarten

En omdat ik toch naar de drukker ging, konden er nog wel wat kaartjes bij. In mijn agenda staat al heel lang een – steeds langer wordend – lijstje met ideeën voor nieuwe kaarten, en dat kwam nu goed van pas.

happy acorn ninamaakt kaarten

Zo tekende ik voor een custom bestelling al eens een knus woonkamertje, met een gezellige boekenkast en een pot thee. Die klant hield nu eenmaal erg van boeken en thee :-) Ik tekende de woonkamer opnieuw en maakte ‘m extra feestelijk door een postertje aan de muur te hangen met de tekst ‘Hiep hiep!’. Dat maakt de kaart geschikt voor allerlei feestjes, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die een nieuw huis hebben. Blijkbaar hebben er heel veel mensen een nieuw huis, want ik krijg best vaak de vraag of ik daar ook kaarten voor heb. Nou, vanaf nu dus wel!

En dan was er nog zo’n eeuwig rondzwervend ideetje: een feestbeest! Ik wilde al heel lang een keer een feestbeestkaart maken, maar ik had het perfecte dier nog niet gevonden. Tot ik op Pinterest deze foto tegenkwam. Dus ik oefende een poosje op kamelen tekenen (voor alles is een eerste keer) en ja hoor, daar was het feestbeest. :-)

happy acorn ninamaakt kaarten

Lieve kaarten

Op een of andere manieren is er een grote categorie ‘lieve kaarten’ in mijn shop (ik kan het niet beter omschrijven), en dat zijn precies de kaarten die altijd een beetje vanzelf ontstaan. Ik weet niet waarom, maar wellicht heeft het iets te maken met dat ik Floris gewoon heel lief vind :-)

happy acorn ninamaakt kaart lievelings gedichtje

Hoe dan ook, de ontwerpen voor ‘ik wil met jou in zee’, ‘ik mag jou wel’ en het lievelingsgedichtje ontstonden allemaal als spontaan tekeningetje op Instagram, en kregen daar veel enthousiaste hartjes en reacties. Kijk, op deze foto’s hieronder zie je een beetje hoe het kaartje met de koffie en hartjes tot stand kwam :-)

ninamaakt kaarten ik mag jou wel koffie

ninamaakt kaarten ik mag jou wel koffie

ninamaakt kaarten ik mag jou wel koffie

En zo finetunede ik alle ontwerpjes tot ik erbij neerviel (gelukkig niet letterlijk, al werd ik soms wel een beetje chagrijnig van mijn eigen perfectionisme). En nu staan ze in de shop en is het heeeel leuk om alle reacties te zien!

Ik had me voor niks zenuwachtig gemaakt, want ik mocht de afgelopen dagen al massa’s kaarten versturen. De setjes kerstkaarten gaan echt als zonnetjes (of misschien moet ik sterretjes zeggen), dus mijn werkkamer veranderde spontaan in een inpakfabriekje, heel gezellig. :-) Ik doe hard mijn best van elke bestelling een klein feestje te maken, want feestjes zijn altijd goed.

happy acorn ninamaakt kerstkaarten

Zo, genoeg gekletst.

Schroom niet om nog even in het webshopje te gluren, dan kun je alle kaarten nog eens rustig bekijken (en in je winkelmandje mikken, mocht dat willen :-)). Liefs!

16 reacties

  1. Ohhhh Nina ze zijn echt ZO prachtig allemaal <3 Echt zo zo zo leuk. En wat kan je nog steeds ontzettend leuk schrijven – ben helemaal flieft op alles wat jij maakt, hihi. Ik weet zeker dat ik richting de feestdagen wat van je nieuwe kaartjes ga bestellen! Liefs van een grooooot fan!

  2. Ooh Nina wat ben je goed bezig en wat zijn je ontwerpen ontzettend fijn! Altijd als ik op jouw blog rondstruin heb ik zoveel zin om weer aan de slag te gaan en barst ik ineens van de creatieve inspiratie! <3

  3. Oh Nina, ik vind je nieuwe kaartjes echt te gek!
    Zo leuk, ik ga volgende week gauw naar Koko om een aantal kerstkaartjes in te slaan. Stiekem best jammer dat ik ze niet in je shop bestel, krijg ik niet zo’n mooi pakketje in de bus…
    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »