Nog even over dat kaartenkraampje

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Ik vertelde deze week al dat ik met mijn mini-businessje op een marktje zou gaan staan. Wel, dat was dus vandaag. En omdat jullie mij allemaal vet lief heel veel succes en plezier wensten, en sommigen zelfs om foto’s vroegen, heb ik een klein verslagje gemaakt. Of nou ja, het zijn vooral veel foto’s, want ik maakte er per ongeluk best veel, en ik kan dan niet zo goed kiezen welke het leukst zijn. Kijk maar mee!

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Ik was zo blij dat ik gisteravond al alle spulletjes had ingepakt! Want ja, eigenlijk blijk je best veel zooi nodig te hebben voor zo’n kraampje.

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Gelukkig paste alles vet goed in ons autootje :)

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Hoi buurthuis! We waren een van de eersten, maar dat was juist fijn. En wat ook heel fijn was: ik kreeg een heus echt serieus kraam! Bijna hetzelfde als die ik van tevoren had getekend :) De meeste plekjes hadden alleen een tafel, en je kon niet kiezen, dus ik was megablij dat er zo’n mooi kraampie voor mij gereserveerd was. Inclusief een afdakje, voor het geval het dak eens zou gaan lekken (ofzo).

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Ik bouwde mijn kraampje op alsof ik het elke dag deed, want het ging vet snel. (En ik maar bang zijn dat vijf kwartier te krap was..)

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Hiephoi, de plantjes hadden een belangrijke taak: het prijsbordje vasthouden.

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

En mijn zelfgemaakte klemborden, oh yeah. (Ik heb deze week de halve wereld afgezocht naar die dingen, maar ze bleken plotseling overal uitverkocht te zijn..)

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Het flamingoosje had net zo lang gesmeekt tot ‘ie ook mee mocht naar de markt, dus ik gaf hem een mooi plekje, vanwaar hij goed op mijn kaarten kon passen.

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Toen kon het feestje beginnen! Een minpuntje (oké, best wel een groot minpunt): het was niet zo druk. :( Ik was daar wel een beetje op voorbereid, want ik had van tevoren al niet zoveel aankondigingen gezien, en bovendien was het ook gewoon een kneuterig wijkmarktje. Er waren een stuk of 25 kraampjes/tafels, dus het was niet heel zielig en saai en kaal hoor. Alleen bestond het meeste publiek uit andere deelnemers, en bleven de enthousiaste kopers een beetje weg. Maar hé, niet getreurd, want ik had mijn tekenspullen bij me!

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Dus ik tekende er op los, en verveelde me geen moment.

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Dat had overigens ook te maken met de allerleukste assistent:

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

Een applausje voor hem! Hij haalde koffie en tosti’s, kletste af en toe, werkte heel hard op zijn laptop en voorzag me van kusjes en knuffels als ik die nodig had. Zo fijn :)

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

En er kwamen heus ook wel wát mensen hoor :) Waaronder Francine, van COWstudio. Kon ik eindelijk haar dikke buik bewonderen, en ze kocht ook nog kaartjes, hoera! En als kers op de taart kreeg ik een heel lief brocheje van haar cadeau, wat een schatje!

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

’s Middags klaarde het weer een beetje wat op, waardoor er nog iets meer mensen van buitenaf in de marktjesstemming kwamen. Dus ik tekende vrolijk verder, vertelde aan iedereen die het horen wilde over mijn bedrijfje, kocht een minitasje bij het buurkraampje en verkocht gelukkig zelf ook nog wat kaarten. (:

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

En om drie uur was het alweer afgelopen, en toen was ik stiekem ook heel moe. We vonden het mooi geweest en pakten alle spulletjes weer in.

happy acorn ninamaakt marktje assen craft fair kaarten webshop

En voilà, een leeg kraampje! In totaal kregen dertien kaarten een nieuwe eigenaar. Misschien geen groots resultaat, maar als ik bedenk hoe weinig publiek er was, ben ik tevreden! Ik hoorde ook van mensen die helemaal niks hadden verkocht, dus je hoort mij niet klagen. :) En er zijn nog meer redenen waarom ik blij ben dat ik meegedaan heb:

happy acorn Tot nu toe had ik mijn bedrijfje alleen via social media gepromoot, maar nu kon ik voor het eerst mensen in het echt over ninamaakt vertellen! Mensen die een visitekaartje meenamen, kletspraatjes, et cetera. Doe mij dat vaker!

happy acorn Als ik dit alleen had gedaan om heel veel kaarten te verkopen, had ik wel een andere markt uitgezocht. Juist het feit dat dit kleinschalig was, maakte het voor mij een mooie gelegenheid om een beetje te ‘oefenen’ en te ontdekken hoe zoiets in zijn werk gaat. Met deze ervaring ben ik helemaal klaar voor het echte werk! :)

happy acorn Wauw, hoe handig is het om van elke kaart gewoon een paar exemplaren op voorraad te hebben. De komende tijd heb ik geen stressjes meer als er een bestellingengolfje komt, oh yeah. (Dus beste mensen, kom maar op met die bestellingen ;-))

happy acorn Mijn plantjes zijn op reis geweest :)

Zo, en nu is het tijd om uit te rusten, want het was me het weekje wel. Geniet van je weekend!

PS Op de foto’s zie je bijna geen mensen bij mijn kraampje staan, maar dat was natuurlijk omdat ik toen steeds veel te druk was om foto’s te maken :)

21 reacties

  1. Ook kleine stapjes zijn een feestje waard. Goed gedaan! Je kraampje zag er tof uit. Wel fijn dat het binnen was, scheelt weer achter wegwaaiende kaartjes aan hollen. Op naar de volgende markt!

  2. Oo wat leuk! Ik wordt altijd zo vrolijk van jouw posts. Het zag er heel proffesioneel uit en al die pluspunten zijn helemaal goed! ( vooral de reizende plantjes haha)

    • Hé Karlijn! Op zaterdag 27 juni sta ik op een marktje in Groningen, een braderie van de Oosterstraat (een van de winkelstraten in Groningen). Ik weet de details nog niet, maar zal het delen op m’n blog/insta als ik meer weet :) Zou superduperleuk zijn als je een keertje komt! X

  3. Wat een leuk verslagje! Jammer dat het niet zo druk was, maar nu heb je zoals je zelf ook al zegt lekker kunnen oefenen. Vind het super tof hoe je bezig bent met je eigen bedrijfje!

  4. Je kraampje zag er zo leuk uit! Jammer dat het niet druk was, maar dat had je inderdaad al wel een beetje verwacht denk ik, is vaker zo met dat soort kleinschalige dingen (die ook nog eens binnen plaatsvinden). En ook al heb je niet zoveel verkocht, dan is het wel een leuke dag geweest met Floris én om lekker met je bedrijfje bezig te zijn (zowel tekenen als vertellen en promoten).

  5. Aah wat leuk! :D Ik ben met een collegaatje van plan om in augustus op een markt hier in de stad te staan, ik met mijn kaartjes en oorbellen en hij met eeh.. andere dingen ;) Lijkt me zo leuk om een keer te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »