Nog even over dat Lentelijstje en hoera, eindelijk een Zomer(vakantie)lijstje

zomervakantielijstje happy acorn

Yes, het is weer lijstjestijd! Oké, stiekem was dat het een maand geleden al, maar de zomerse lente ging ineens over in een herfstige zomer en toen waren we allemaal even de kluts kwijt, is het niet? Maar deze week is het écht zomer, dus ik zag geen reden meer om het uit te stellen.

Oké, first things first. Ik neem je eerst nog heel even mee naar mijn Lentelijstje. Die zag er zo uit: (Mocht je dat hele Lentegedoe niet meer interessant vinden, scroll dan vooral gauw door naar beneden, daar vind je het zomerlijstje :-))

happy acorn lentelijstje

En joechei, ik mag bijna alle puntjes afvinken! Op Hemelvaartsdag was het heel fijn weer en gingen Floris en ik een rondje fietsen. Om vervolgens naast een clubje hunebedden neer te strijken voor een picknick. Die eerste zonnestralen zijn altijd extra fijn! En stiekem vind ik picknicken ook gewoon heel leuk, ook al pakken Floris en ik dat nooit zo professioneel aan, en bestaat de helft van onze maaltijd dan uit stokbrood met pindasaus. Maar dat geeft niks, want wie houdt er nu niet van stokbrood met pindasaus?

happy acorn

Wat betreft het tweede puntje kwam de moestuintjesactie van AH weer als geroepen. Ik toverde ik een heel klein stukje van ons oerwoud om tot minimoestuin. Ik liet de zaadjes ontkiemen en plantte broccoli, courgette, doperwtjes, boontjes, cherrytomaat, venkel, wortels en nog een paar dingen. Helaas kwamen er hele rebelse slakken en heb ik alleen nog goede hoop voor de wortels (en heeeel misschien een paar cherrytomaatjes?). De rest ziet er nogal treurig uit.. Maar laten we positief blijven: het hokje ‘plantjes in de tuin’ kan ingekleurd worden! En het hokje ‘Bloemen in huis‘ trouwens ook, want toen een lieve vriendin laatst langs kwam, nam ze een bosje bloemen voor ons mee. Hiephoi :-)

Dan hebben we nog de categorie eten en drinken: De asperges at ik in de IKEA, want het is niet echt Floris’ favoriet. Zo konden we in ieder geval allebei iets eten waar we blij van werden :-) Het koffie drinken op een terrasje bleek ook geen grote opgave te zijn, want toen ik met een vriendinnetje Amersfoort verkende was het zomaar heel erg terrasjesweer. En dan nog het zelf chips maken. Tja. Dat moeten we maar voor een ander seizoen bewaren.

IMG_20160511_181338

In plaats van één nieuw kaartje ontwierp (ik vind dat altijd zo’n raar woord) ik wel vier nieuwe kaartjes. Ik had ze precies op tijd af voor de marktjes waar ik met mijn kraampje stond, en sinds vandaag zijn ze ook te bestellen in mijn webshop! Trouwens, daar kun je inmiddels ook gewoon met iDEAL betalen, dus schroom niet om een bestelling te plaatsen. Vind ik leuk. :-)

happy acorn ninamaakt

En dan nog de lente-instaswap. Daar valt weinig nieuws over te vertellen, want daar schreef ik helemaal aan het begin van de lente al over.

Joehoe, en dan nu: Het Grote Kleine Zomervakantielijstje van Floris en Nina. Oké, dat is wel een beetje een lange naam, dus zeg maar gewoon Zomerlijstje. Dat vakantie staat ertussen omdat we het lijstje speciaal maakten voor als we op vakantie zijn. Voor de dagen dat we niet op vakantie zijn hebben we al een enorme to-do-lijst met allerlei klusjes gemaakt, en de overige tijd vullen we liever in met impulsieve vrolijkheid.

Nog even voor de zekerheid: we gaan op vakantie naar Denemarken, onder andere naar Kopenhagen :-) En daar hopen we de volgende dingen te doen:

zomervakantielijstje happy acorn

Ik ga het niet allemaal overtypen, dus klik vooral even op de foto om het beter te kunnen lezen. Volgens mij spreekt het allemaal redelijk voor zich.

Hoewel, wat betreft het laatste puntje: ‘The School of Art’ is een boek dat ik een tijdje geleden kocht, waarin allerlei opdrachten en informatieve verhaaltjes staan om je creativiteit te prikkelen. Stiekem is het voor kinderen, maar ach, voor grote kinderen is het minstens zo leuk. :-) En volgens mij is de vakantie het perfecte moment om ermee aan de slag te gaan.

Nou, dat dus. Voorlopig genieten we nog even van de Nederlandse zon, maar ik kan niet wachten tot we in ons autootje naar Denemarken crossen en nieuwe avonturen gaan beleven :-) Jullie ook allemaal een vrolijke vakantie gewenst!

5 reacties

  1. Ik dacht eerst heel eventjes dat er stond ‘koffie drinken in bad’ en vond dat redelijk briljant verzonnen. ;) Koffie drinken in bed is trouwens écht een goed idee en moet ik dit weekend gewoon al doen, vind ik.

  2. Oeh, dat boek klinkt echt heel leuk! Alvast veel plezier ermee – ik ben heel benieuwd of het je creativiteit inderdaad prikkelt en of er allerlei leuke nieuwe ideetjes omhoog komen borrelen. Geniet lekker van dit zomerweer lieve Nina <3 Liefs!

  3. Wat een heerlijk lijstje en wat fijn om naar Denemarken te gaan! Zo’n zomerlijstje moet ik trouwens hier ook maar eens introduceren, we nemen ons altijd heel veel voor en doen vooral heel erg weinig. Wat ook relaxed is want ‘niks doen’ is ook altijd een belangrijk voornemen maar toch ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »