Nog even over dat vloerkleeddilemma.

happy acorn vloerkleed kleed brita sweden

Weet je nog dat ik een paar maanden terug een blogpost schreef over ons vloerkleeddilemma? We wilden zo graag een nieuw vloerkleed, maar konden nergens de perfecte vinden. Maar goed nieuws: het dilemma is de wereld uit! Lees maar mee.

happy acorn kleed

Het dilemma

Ja, deze foto plaatste ik dus de vorige keer (zoek de tien verschillen). Ons toenmalige kleed was donkerrood en voldeed niet meer helemaal aan onze eisen. Ik was erop uitgekeken, en doordat het hoogpolig was, veroorzaakte het regelmatig niesbuien (oké, ik weet niet zeker of het kleed daarvan de oorzaak was, maar het was wel een enorme stofvanger). Bovendien beschouwde Frits het als weiland vol vrolijke graspolletjes, waar hij heerlijk in kon schatgraven. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, want zelfs Hetty, onze powervrouwstofzuiger, kreeg het niet voor elkaar om alle chipskruimels en knutselsnippers ertussen uit te krijgen. Tja, tijd voor iets nieuws dus.

Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want we hadden best veel eisen. Het nieuwe kleed moest:
happy acorn niet hoogpolig zijn.
happy acorn een fijn kleurtje hebben, liefst een beetje vrolijk, maar ook weer niet te fel. En niet te donker, want we hebben ook al een donkere bank en wat donkere kastjes. En geen harde eis, maar wel leuk: een geometrisch printje.
happy acorn liever niet van de Ikea komen, want ons huis staat al vol ikea en we wilden ook wel eens iets originelers.
happy acorn mooi staan bij onze nephouten vloer (dus niet te beige-achtig, want dat contrasteerde niet genoeg).
happy acorn betaalbaar zijn, ons budget was € 200.
happy acorn bij ons kunnen komen. Ik bedoel, ik kwam online zoveel kleden tegen die aan bovenstaande eisen voldeden, maar niet in NL geleverd werden. Dat helpt dan niet echt.

De oplossing in zicht

Om toch wat meer beeld te krijgen van een eventueel nieuw kleed, besloot floris mock-ups te maken. Je weet wel (of waarschijnlijk niet, maar daarom leg ik het uit), van die gephotoshopte foto’s zodat je het resultaat alvast een beetje ziet. Dat was perfect materiaal voor een blog, dus die schreef ik toen dus ook. En dat was eigenlijk de sleutel tot het succes. Niet die mock-ups, maar die blogpost. Want Annabel Helena (die laatst ook al zo lief was om pannenkoekplantjes naar me op te sturen!) reageerde daarop en tipte me het merk Brita Sweden. En ook meteen de webshop Supergoods.be, die de vloerkleden van dat merk zou verkopen. Beide tips waren een schot in de roos, want geloof me, die webshop is geweldig! En ja, dat merk en diens vloerkleden ook, wauw wauw wauw.

happy acorn vloerkleed kleed brita sweden

De afweging

De kleden van Brita Sweden zijn er in verschillende afmetingen en patronen, maar allemaal hebben ze dit gemeen: ze zijn gemaakt van plastic (ja, heus), en hebben een gekleurd grafisch patroon. Steeds één kleur, gecombineerd met wit. Rode driehoekjes, mintgroene zigzaglijnen, roze zeshoeken, dat soort dingen. En echt, zo mooi! Dat was dan ook meteen het eerste pluspunt, de ontwerpen zijn prachtig. Na wat wikken en wegen besloot ik dat ik de roze zeshoeken het mooist vond en het best in ons huis vond passen. En dan meteen nog een voordeel: doordat ze van plastic zijn, vangen ze weinig stof en zijn ze goed schoon te houden. Doei huisstofmijtachtigeallergie. En waar ik ook heel blij van werd, is dat het materiaal gedeeltelijk gerecycled is. Een heus ecokleed, jawel. Maar goed, helemaal overtuigd waren we nog niet, want er waren ook nadelen. Bijvoorbeeld de prijs, want € 345 was toch behoorlijk boven ons budget. En dan nog even over dat plastic, want hoe mooi is dat eigenlijk? En is dat wel lekker zacht aan je voeten?

Om een lang verhaal kort te maken: we twijfelden. Een paar maanden zelfs. Totdat ik op een andere webshop kwam, WiesWonen, waar het kleed ook te koop was. Maar dan voor € 289. Kijk, goedkoop is het nog steeds niet, maar het scheelt wel. We zochten nog even op hoe duur het zou zijn om het te retourneren (want je weet nooit), en toen dat mee bleek te vallen, hakten we de knoop door. Bestelling geplaatst!

Het resultaat

We wachtten een maand, waren even bang dat ‘ie niet meer zou komen, maar konden onze ‘Anna’ uiteindelijk toch uit het plastic trekken. En daar lag ze, midden in onze woonkamer! Eerlijk is eerlijk, we twijfelden nog wel even. Hoewel hij net zo mooi was als op het plaatje, waanden we ons toch een beetje op het strand, met zo’n plastic geweven kleed. Maar hé, niet getreurd, want wij houden van strand! Dus na drie dagen wisten we het helemaal zeker: Anna blijft!

Tijd voor een overdosis foto’s. (Ik wilde ze ook wel tussen de tekst plaatsen, maar dan had ik alles natuurlijk al verklapt..)

happy acorn vloerkleed kleed brita swedenhappy acorn vloerkleed kleed brita swedenhappy acorn vloerkleed kleed brita sweden

Eind goed, al goed

Om toch iets warms en zachts aan onze voeten te kunnen voelen, schaften we ook even een nepschaapje aan bij de Ikea. Matcht mooi bij het wit in het kleed, en maakt het allemaal net wat minder strandachtig. O, en weet je wat ik ook zo leuk vind aan het kleed? Dat Frits er heel mooi bij past, want die is ook wit met roze :) Zelfs zijn donuts (die hij van Jip en Lola, de konijnen van Annabel Helena, kreeg!) matchen, haha. Tja, en eigenlijk heb ik er verder niet meer zoveel over te zeggen, we zijn gewoon heel blij met onze nieuwe aanwinst!

happy acorn vloerkleed kleed brita swedenhappy acorn vloerkleed kleed brita sweden happy acorn vloerkleed kleed brita sweden

21 reacties

  1. Wowsaaa, wat een ontzettend mooi kleed! Toen ik de foto zag kon ik alleen maar denken ‘MOOIIIII’. En op de een of andere manier past hij gewoon perfect bij jullie. Ik weet niet precies waarom, maar goed ;) X

    • Ahh, dat is superleuk om te horen! Zelf vind ik ons huis stiekem een beetje een allegaartje en ben ik wel eens jaloers op al die stijlvolle bloggershuizen die ik online tegenkome ;-) En haha, ja, Frits is wel op z’n plek hier :)

  2. wij zijn al maanden aan het zoeken naar een nieuw vloerkleed want hadden er jaren geen meer door onze labrador ???? Die op zich een tapijt kan weven met haar vacht. Nu hebben we nieuwe meubels besteld en willen we een nieuwe look dus daar hoort een kleed bij en ja hoor ik kijk al maanden uit voor een brita maar kan de man niet overtuigen door de plastiek look ????Dus mijn vraagje is het echt plastiekig of voelt het toch wat warm huislijk aan en Krabt je konijntje de lusjes niet los, of is het echt stevig geweve, hopelijk kan ik de man door jou toch nog overtuigen want ik wil echt wat uitklopbaar en geurvrij met onze viervoetige wolbol ????

    • Hi! Haha, ik vroeg me al af waar al die vraagtekens vandaan kwamen ;-) Maar lastig! Tja, toen we ‘m net in de kamer hadden uitgerold, moesten Floris en ik er ook even aan wennen. “Welkom in onze strandtent” grapten we al ;-) Voor het warme knusse gevoel hebben we er toen zo’n nep schapenvachtje van ikea bij gelegd, dat maakt het allemaal net iets huiselijker. Inmiddels zijn we er trouwens helemaal aan gewend en stoort het ons helemaal niet. Ik denk dat het ook helpt dat die van ons roze is, dat maakt het vanzelf een beetje warmer en zachter :-) En ons konijn is ook tevreden, hij heeft er nog nooit aan gekrabt. We hebben het kleed nu zo’n twee jaar en we zijn er nog steeds heel blij mee! Succes met de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »