November was de maand van…

Dag november, je was fijn! De afgelopen maand voelde alsof ‘ie een beetje vanzelf ging en volgens mij is dat een goed teken :-) Kijk maar mee:

November was de maand van…

happy acorn november

o Ochtendwandelingetjes met een kopje koffie

In november bleek ik nog steeds heel goed te zijn in nieuwe gewoontes beginnen. Vaak houd ik die dan supergedisciplineerd vol en geniet ik er ontzettend van, voor ongeveer een maand. Soms iets langer, soms iets korter. En dan verzin ik weer iets anders. Eerst vond ik dat heel suf en voelde ik me daar schuldig over, maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd. Want het werkt wel, en ik krijg er elke keer weer nieuwe energie van :-) Zo deed ik in oktober bijna elke ochtend yoga, en verving ik dat in november door mijn werkdagen te beginnen met een wandeling. (Dat deed ik vorig jaar ook al eens, maar toen heel vroeg en zonder koffie.)

ninamaakt happy acorn meisje muts

Dus na mijn ontbijt zet ik gauw een kopje koffie, kleed ik me warm aan en dan hop, dan loop ik een klein rondje. Elke dag hetzelfde paadje, door het minibosje in onze straat en dan nog een stukje langs het water. En fijn dat het is! Er zijn vogels (roodborstjes!) en een reiger en ik kom elke keer weer andere enthousiaste honden tegen. Soms schijnt ook nog de zon, dan is het helemaal feest. Dus elke ochtend kom ik helemaal opgeladen (en een beetje stuiterend van de koffie) weer thuis en begin ik vol goede moed aan mijn werkdag.

ninamaakt random things I like ochtendwandeling

o Nieuwe ninamaakt-kaarten! 

Vorige maand vertelde ik al dat ik achter de schermen heel hard werkte aan nieuwe kaarten. En hoera, begin deze maand zette ik ze in de webshop! Vijf gloednieuwe kaarten, die niet superkerstig, maar gewoon heel fijn geruststellend zijn. Want ik vind dat eigenlijk heel goed passen in die donkere wintermaanden. Kijk, dit zijn ze geworden:

happy acorn ninamaakt nieuwe kaarten

Ik koppelde er ook meteen een kortingsactie aan, zodat je tot het eind van dit jaar alle winter- en kerstkaarten voor een extra lief prijsje kunt bestellen. Dus naast mijn ‘gewone’ opdrachten en projecten pakte ik de afgelopen maand ook een stuk of duizend kaarten in (ja heus :-)).

happy acorn ninamaakt nieuwe kaarten

o Een spontaan reisje naar Nijmegen

Jaaaa, zomaar een bezoekje aan mijn lievelingsstad! Die zagen we niet aankomen :-) Wel om een beetje een sippe reden trouwens, want mijn favoriete koffietentje+restaurant sloot afgelopen maand haar deuren. Zo jammer! Ik heb daar heel veel fijne herinneringen, van verjaardagsfeestjes tot hoera-ik-heb-mijn-diploma-lunches tot romantische etentjes met Floris.

nina happy acorn sid en liv nijmegen

Om het tijdperk goed af te sluiten besloten Floris en ik er nog een laatste keer te gaan eten. We boekten gauw een vrolijke zolderkamer en sjeesden de volgende dag naar het zuiden. Het werd een heerlijk weekend :-)

happy acorn nina nijmegen airbnb

o Creatieve vrolijkheid met de Illustratorren

En joehoe, er ontstond zomaar een nieuw projectje! In oktober vertelde ik al dat ik met drie collega-illustratoren had afgesproken, om over de leuke en minder leuke kanten van het vak te kletsen. We hielden contact via whatsapp en sindsdien verzint een van ons elke twee weken een kleine tekenopdracht om onze creativiteit een beetje uit te dagen. Eerst deden we het alleen voor elkaar via whatsapp, maar inmiddels vind je ons ook op instagram!

happy acorn ninamaakt illustratorren

En nu kan iedereen dus gezellig meedoen, want we zijn vast niet de enige die wel eens een creatieve boost kunnen gebruiken :-) Oja, en we heten dus Illustratorren. Niet omdat we niet kunnen spellen, maar gewoon omdat het grappig klinkt. :-)

happy acorn ninamaakt illustratorren

Sjonge, eigenlijk gebeurde er in november best wel veel! Stiekem werd ik afgelopen maand ook voor de derde keer tante, zo leuk! En om het een beetje realistisch te houden: er waren heus ook hele saaie regenachtige dagen, waarop ik óf heel chagrijnig óf heel sip was. Maar eerlijk is eerlijk, die zijn nu eenmaal niet zo fotogeniek.

illustratorren ninamaakt

Hoe dan ook, over het algemeen was november een fijne maand. Ik hoop dat december net zo’n feestje wordt :-) En vooral dat ik die balans tussen hard werken, leuke avonturen en rustig opladen kan volhouden. We zullen zien. Hoe dan ook, ik wens je een mooie decembermaand!

BewarenBewaren

3 reacties

  1. Dankzij de komst van Scot ben ik nu wel ‘verplicht’ elke dag een paar keer een rondje te lopen en dat is toch zó ontzettend fijn, de frisse lucht ’s ochtends is echt geweldig om mee wakker te worden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »