November was de maand van…

Joechei, november was eigenlijk wel een fijne maand. En ha, ik ben best trots op mezelf dat ik dit zeg, want november is koud en brr en winterig en de bladeren zijn minder kleurrijk dan in oktober en tóch had ik een fijne maand. En het betekent ook dat ik niet ben ingestort door te veel kerst- en sinterklaasdrukte, en dat vind ik ook best een prestatie (kan nog komen, maar beter houden we het zo). Zal ik dan vertellen wat er wél gebeurde in november?

November was de maand van…

ninamaakt happy acorn november instagram

Nieuwe kaarten en veel, heel veel bestellingen

De afgelopen maand was ik vaste klant bij de drukker: ik liet acht nieuwe kaartontwerpen voor het webwinkeltje drukken, maar ook honderd geboortekaartjes, vijfhonderd flyers/kaarten voor een opdracht en aan het eind van de maand gingen er nog vier bestaande kaartontwerpen in herdruk, omdat die bijna op waren. Dus elke week bracht de postbode een nieuw doosje kaarten aan de deur :-)

En omdat de tweede helft van november de kerstkaartvrolijkheid losbarstte, stroomde mijn mailbox vol met bestellingen. Vooral toen ik op een willekeurige maandag besloot om voor één dag geen verzendkosten te rekenen, voelde ik me net een fabriekje. Een heel blij fabriekje natuurlijk! :-)

happy acorn ninamaakt kerstkaarten november

Takken met besjes

Elk jaar verbaas ik me er meer over: al die bomen en struiken met besjes eraan! In alle soorten en maten en kleuren, ik word er blij van. Ik haalde ook zo’n mooie tak in huis, die nu samen met eucalyptus en gele bloempjes (craspedia) in een een vaas staat te pronken. Echt zo’n winters boeketje, ik werd er heel gelukkig van. Dus ik gebruikte de besjes voor productfoto’s, stempelde ze, schilderde ze en tekende ze. :-)

happy acorn ninamaakt besjes

◦ Tekeningetjes op de iPad

En dan nog een klein materialistisch hoogtepuntje van november: we kochten een iPad. Ik vond die dingen altijd een beetje onzin, maar stiekem ben ik er nu heel blij mee. Behalve dat ‘ie handig is, kun je er namelijk ook op tekenen. En hoewel ik het liefst met de hand – met echte inkt op echt papier – teken, vind ik het heerlijk om hier een beetje mee te experimenteren.

#ninamaaktipaddrawings ninamaakt happy acorn

Als we ’s avonds een serie kijken kies ik vaak één personage (of een voorwerp) en probeer ik die ondertussen te tekenen. Als de aflevering afgelopen is, moet ‘ie klaar zijn, dus het helpt me ook om mijn perfectionisme een beetje los te laten en maar gewoon wat te spelen :-) Mocht je benieuwd zijn: op instagram vind je ze onder de hashtag #ninamaaktipaddrawings.

Hardlooprondjes bij zonsondergang

In mijn verhaaltje over oktober vertelde ik al dat ik heel impulsief weer was gaan hardlopen. In november bleek dit minstens net zo fijn te zijn, want ik rende wel negen rondjes :-) Vaak ging ik aan het eind van de middag, als ik de hele dag binnen had gezeten en alle werkchaos in mijn hoofd om wilde wisselen voor frisse lucht. En laten die einde-van-de-middag-luchten in november nou net heel mooi zijn, met van dat zachte rozige licht en waterige zonnetjes.

Hoewel ik eerder meestal met behulp van Evy liep, doe ik het nu gewoon met vrolijke muziekjes. Een paar liedjes rennen en dan weer eentje wandelen, en dat dan een paar keer. Ook fijn :-)

happy acorn besjes

Sherlock

En als laatste keken we de afgelopen maand heel veel naar de tv-serie Sherlock. In januari komen er weer nieuwe afleveringen, dus om een beetje warm te lopen keken we alle vorige seizoenen nog een keer terug :-)

#ninamaaktipaddrawings ninamaakt happy acorn sherlock

Ja, nu ik dit zo typ, besef ik dat november eigenlijk écht een fijne maand was. Er waren heus ook stomme en frustrerende dingen, maar gelukkig waren die in de minderheid. Ik hoop dat december net zo’n relaxt feestje wordt. Beetje glitters, beetje dennentakjes in vrolijke vaasjes en vooral de lat niet te hoog leggen :-) Liefs!

7 reacties

  1. Wat ga je lekker, woehoeee! Echt zo fijn dat het zo goed gaat, en al je nieuwe kaartjes zijn ook weer zo leuk en origineel en echt Nina! Petje af hoor, en veel knuffels erbij! <3 Hoop dat december ook veel fijns zal brengen, en dat je niet al te veel stressmomentjes beleeft door alle kerstkaartbestellingen die vàst gaan komen (want wie wil nou niet zo'n leuk kerstkaartje versturen?!). Liefs!

  2. Wat fijn dat het zo goed gaat! En die kaartjes, het loopt zo fantastisch en zo leuk om daar over te lezen, jeeej! En december wordt vast alleen maar fijner, want zeg nou eerlijk, in welke maand kan je beter overal glitters verspreiden dan rond de feestdagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »