oktober.

Hoi oktober. Je was een maand vol beweging. Een maand van hup. Niet te bang zijn en gestaag doorgaan. Net zo lang tot de dingen op hun plek vallen.

En dat gebeurde. Dingen vielen op hun plek.

In het opleidingsweekend aan het begin van de maand al. Iets waar ik de afgelopen jaren keer op keer mee worstelde, werd nu helder. Wat een opluchting.

Het gaf me precies het zetje dat ik nodig had om de nieuwe collectie af te maken. Om me niet te laten overweldigen door alle vraagtekens en losse eindjes, maar ze gewoon een voor een af te werken. Tien ontwerpen tegelijk = tien creatieve processen tegelijk, soms vergeet ik dat. En dan het werk erna nog: fotograferen, teksten schrijven, nieuwsbrief maken. Alles kwam goed. Het is fijn om te zien hoe deze nieuwe kaarten nu hun draai in de wereld vinden. Laat ze hun werk maar doen, ik verstuur en kijk toe. Mocht je benieuwd zijn: je vindt ze hier.

Nu dat creatieve proces afgerond is, voel ik weer ruimte om om me heen te kijken. Hallo huis, ik ruim je op. Hallo herfst, wat ben je onweerstaanbaar mooi. Het licht, de kleuren. Hallo wereld, wat ben je groot en wat gebeurt er veel. Hallo onrust en emoties overal. Hallo verlangen naar vrede dat woekert en wakkert.

Morgen is het november. Ik geloof dat ik de vertraagkaart ga spelen. Niet de hele tijd, maar gewoon soms, als de gelegenheid erom vraagt. Als de zon schijnt en het bos roept. Als het werk toch wel wacht. Als die ene activiteit wel kan, maar niet hoeft.

Ja, laat november maar een maand zijn waarin niet alles hoeft.
Als je daar ook behoefte aan hebt, doe dan gerust mee. 🍂

PS Ik heb even geen muziektip, maar wel een andere: nu het herfst is, hebben ze bij Anne & Max weer de choco chai. Een mix van kruidige chai latte en warme chocolademelk. Mijn favoriet. :-)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »