Oktober was de maand van…

Hoi! Het is alweer de laatste dag van oktober. Ik vond het een fijne maand. Het was een beetje een go-with-the-flow-maand bij mij. Lees maar mee.

Oktober was de maand van…

o Een mooi herfstig kleurenpalet met rode paddenstoelen, okergele bladeren en roze luchten.

Ik ben niet per se een herfstmeisje, maar o, o, o, de kleuren. Daar kan ik erg gelukkig van worden. Oktober is altijd de maand waarin de dagen zo kort worden dat mijn ochtendwandelingen precies samenvallen met de zonsopgang. Dus ik zag zomaar best veel roze luchten.

En dan al die gele blaadjes overal. Hoera. En dan hebben we het nog niet eens over de paddenstoelen gehad. Ze hadden Assen net zo goed kabouterdorp kunnen noemen, want de rode met witte stippen zijn er hier in overvloed.

Ik kocht bovendien een nieuwe (of nou ja voor mij nieuwe) trui, heel donkerrood, en ook een potje ecoline in dezelfde kleur (plus nog heel veel andere potjes ecoline die allemaal mijn naam riepen). Fijn, al die warme kleuren.

o Een fijne, stabiele werkflow.

Ja, nog meer om blij van te worden. Die stabiele werkflow is er bij mij namelijk lang niet altijd, zeker als ik ook allerlei andere dingen aan (of in) mijn hoofd heb. Maar in oktober ging het goed. Alsof ik even in iets rustiger vaarwater was gekomen. Van dat vaarwater waarin je gewoon lekker kunt roeien, met de wind mee, en je je niet de hele tijd hoeft af te vragen of je naar links of rechts moet. Gewoon rechtdoor. Op sommige dagen werkte ik heel hard, op andere dagen rommelde ik een beetje aan. Ik maakte dingen in opdracht, maar had ook lekker veel tijd voor eigen werk. Voelde goed :-)

o Spelen met ideeën en kleuren, met vier nieuwe kaarten als resultaat.

Ja, en niet alleen qua ritme ging het fijn, ook qua inspiratie. Binnen een paar weken had ik ineens allerlei rondzwervende ideetjes omgezet in kaartontwerpen. Vier nieuwe kaarten, hoppa, alsof ik ze zo uit mijn mouw had geschud. Natuurlijk zit er dan nog steeds veel tijd, creativiteit en perfectionisme in die kaarten, maar toch, dit keer ging het relatief makkelijk. En dat kwam erg gelegen, want Kerst staat voor de deur. Dus komend weekend komen ze in de webshop.

o Onverwachte momenten van schoonheid en verbinding.

Blegh, sorry voor het kleffe kopje. Ik wist het even niet beter te verwoorden, dit was het nu eenmaal. Niet de hele maand, dat nou ook weer niet. Maar gewoon af en toe. Die keer dat ik vrij intuïtief besloot om naar een lezing in de boekwinkel vlakbij te gaan en het precies aansloot bij alles in mijn hoofd en hart. Die keer dat ik tijdens het wandelen een bekende tegen het lijf liep en ze pardoes iets met me deelde wat haar raakte. Die keer dat ik voor het eerst op een ov-fiets zat en door Groningen fietste en ik zomaar heel gelukkig was. Die keer dat ik geraakt werd door iets wat iemand op instagram deelde. Die keer dat ik zomaar een bos bloemen uit onverwachte hoek kreeg, waardoor ik nu elke keer met een glimlach langs de eettafel loop.

Ik weet niet zo goed wat ik erover moet zeggen, maar die dingen deden me goed. Ze zetten mijn hart weer een beetje verder open.

Was oktober dan alleen maar fijn en mooi en goed? Nee hoor. Er waren een paar flink sombere dagen, waarop ik het allemaal even niet meer wist. Er waren dingen die ik spannend vond en dingen die me onrustig maakten. Ik hing een briefje boven mijn bureau met de tekst ‘het is al goed’, want dat is het. Zelfs als het even niet goed is. En soms dacht ik aan het tekstje op een van mijn nieuwe kaarten: Je bent er. Want soms is dat genoeg.

En morgen begint november. Ik geloof dat ik me maar laat verrassen. Er komt een fijne actie aan in de webshop, en in deze periode van het jaar is het daar sowieso altijd wat drukker. En verder zie ik vanzelf wat er op mijn pad komt :-)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »