Oktober was de maand van…

Dag oktober, je was me er eentje! Een kleurrijke maand met veel fijns, maar het was toch ook best een roerige maand, met allerlei uitersten. Lees maar mee, als je zin hebt.

Oktober was de maand van…

o Alle mooie herfstkleuren.

Oef ja, zo fijn! Prachtig hoe alle bladeren nu verkleuren, er is zo veel moois te vinden buiten! Zeker als de zon dan schijnt. Ik zuig alle warme kleuren als een spons in me op, en doe gezellig mee. Mijn illustraties hebben de laatste tijd per ongeluk opvallend veel warme kleuren. En mijn kleren trouwens ook. Ik draag nog steeds mijn zomerjas omdat hij zo mooi matcht met de bomen. En ik kocht twee grote takken met rode besjes/rozenbottels, dus nu voelt het in huis ook extra herfstig.

o Nieuwe kaarten!

Als je me op social media volgt (of mijn webshop goed in de gaten houdt) is dit inmiddels geen nieuws meer, want ik heb ze redelijk uitgebreid in het zonnetje gezet :-) Maar yes, er zijn dus nieuwe kaarten!

ninamaakt kaart 'Het mag'

Het is altijd een heel traject om tot iets te komen waar ik echt blij mee en trots op ben. In augustus dacht ik al hard na over thema’s en zinnen. In september tekende en schilderde en schoof en hertekende en schreef en puzzelde ik. En in oktober werkte ik alles af, stuurde ik de ontwerpen naar de drukker, pakte ik ze uit, fotografeerde ik ze, en schreef ik productbeschrijvingen. En nu zijn ze er. Vier nieuwe ansichtkaarten. Volgens mij zijn ze helemaal ninamaakt, en tegelijkertijd zijn ze ook weer ‘nieuw’ – omdat ze voortkomen uit waar ik nu ben, zowel qua thema’s als qua vormgeving. Je ziet ze hier verspreid door deze blogpost.

En het blijft dan toch altijd even spannend, hoe ze zullen landen bij de rest van de wereld. Maar het is heerlijk om te zien hoe de ontwerpen bij verschillende mensen verschillende dingen oproepen, en hoe de kaarten nu hun eigen weg vinden. :-) Ik mocht de afgelopen maand veel bestellingen op de post doen, heel fijn!

o Rust en schoonheid vinden in het bos.

Ik noemde net de mooie herfstbladeren al. Dat was een van de redenen dat ik de afgelopen maand lekker vaak in het bos te vinden was. Een andere reden is dat er een bos vlakbij mijn kantoor zit (ja, echt een cadeautje). En ook dat er in het bos geen coronamaatregelen zijn. En als laatste reden misschien nog dat ik de afgelopen maand geraakt werd door een stukje van een gedicht over bomen.

ninamaakt - meisje boom

Hoe dan ook: ik ging er vaak heen. Soms om te wandelen (met of zonder gezelschap), soms om te rennen, te spelen, herfstschatten te verzamelen, en soms om gewoon even te zitten, te lezen, te schrijven of mijn lunch op te eten. Precies wat ik nodig had.

o Een groeiend vertrouwen.

Eerder deze week deelde ik al iets over de coachingsessies die ik nu volg. Begin deze maand was er weer eentje, en het voelde alsof er dingen op hun plek vielen. Ik had er best wel (lees: heel erg) tegenop gezien, maar uiteindelijk was het ontzettend goed en verhelderend en mooi. Mijn vertrouwen groeide erdoor. Vertrouwen in het leven/Leven, vertrouwen in mezelf. En dat kwam goed van pas, want later die maand bleek ik dat vertrouwen hard nodig te hebben, toen ik ergens aan meewerkte dat ik spannender vond dan ik van tevoren had verwacht. Gelukkig ging ook dat uiteindelijk goed. (Dan ga ik nu weer even een poosje in mijn comfortzone vertoeven, oké? :-))

o Zowel onrust als gelukzaligheid voelen over het leven in het algemeen.

Vinden jullie gelukzaligheid ook zo’n mooi woord? Nou ja, ik voelde het dus best wel vaak de afgelopen maand. Ha, maar dan ook echt. Naast alle onrust en zenuwen die er waren. Want juist doordat spannende dingen goed waren gegaan, voelde ik me intens dankbaar en trots en hoopvol. Alsof ik héél erg aan het leven was. Ik houd van dat gevoel. :-)

Dat was oktober. Herfst op alle fronten dus. Stormachtig en kleurrijk. De wind zijn/haar werk laten doen, loslaten wat er los te laten is, veranderingen vertrouwen, en ondertussen ook gewoon genieten van hoe alles dwarrelt – want als je even uitzoomt is het prachtig. :-)

En nu is het november! Wat deze nieuwe maand in petto heeft? Ik heb geen idee. Ik hoop iets met nieuwe kerstkaarten, want het lijkt of iedereen daar inmiddels behoefte aan heeft. (Ik begrijp het volkomen, de wereld kan wel wat comfort en joy en peis en vree gebruiken.) En daarnaast hoop ik voor mezelf wat meer rust en regelmaat te creëren. Een stabiel werkritme en genoeg slaap. Dan volgt de rest vast vanzelf.

Hoe dan ook: Laten we er wat moois van maken met elkaar. Take care en deel lekker wat liefde uit aan iedereen die het kan gebruiken (iedereen dus). Dan wordt het vast een fijne novembermaand. :-)

ninamaakt - kaart het komt wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »