Oktober was de maand van…

Woesh, we zijn alweer vol in november! Hier nog een terugblikje op de afgelopen maand :-) Ik deed mijn uiterste best om de herfstdip te mijden en meestal ging dat goed, maar soms eventjes niet. Gelukkig was oktober ondanks dat toch vooral een heel kleurrijke maand, kijk maar mee:

Oktober was de maand van…

happy acorn ninamaakt oktober

o Herfstschatten verzamelen

Ik vind het zo bijzonder dat elk jaar de bomen verkleuren en er paddenstoelen in het gras verschijnen, maar dat het toch elk jaar weer voelt alsof het iets compleet nieuws en magisch is. Dus ik raapte grappige eikeltjes op en ik maakte ontelbaar veel foto’s van een bermpje dat het hele jaar door de saaiste berm ooit is, maar nu bezaaid was met paddenstoelen (en allemaal rood met witte stippen hè!). Ik verzamelde de mooiste bladeren, die ik vervolgens naschilderde in mijn schetsboek. En ik maakte foto’s van mijn voeten tussen een overvloed aan eikeltjes. Dat soort dingen dus. En ja, daar werd ik blij van :-)

happy acorn autumn desk ninamaakt

happy acorn acorns ninamaakt

o Heel veel keuzes maken voor nieuwe kaarten

Yes, er komen weer nieuwe kaarten in de webshop! Ik had mezelf voorgenomen om minstens één nieuw kaartje te ontwerpen, maar er ontstonden er zomaar nog een paar. Een beetje winters zijn ze, sommige ook een beetje kerstig, maar vooral heel erg lief. Vandaag komt het laatste doosje van de drukker en ik kan niet wachten!

happy acorn stilleventje

Hoe fantastisch het eindresultaat ook is (vind ik zelf :-)), het bezorgde me best een hoop keuzestress. Er moeten altijd zoveel knopen worden doorgehakt! De ene keer twijfelde ik over het tekstje op de kaart, dan weer over de illustratie, en soms zelfs over allebei. Gelukkig schakelde ik wat hulp in via mijn clubje op Patreon, en mailde en appte ik ook gewoon wat andere lieve mensen om hun mening te geven. Of het echt hielp is een tweede, want iedereen was over iets anders enthousiast, haha. Maar vooruit, daardoor wist ik wel dat er niet echt verkeurde keuzes waren, dat is ook wat waard :-)

happy acorn ninamaakt

En na veel wikken en wegen was ik er dus uit, en als die stapels gedrukte kaarten dan worden bezorgd en ze zijn precies zoals ik in mijn hoofd had, dan is dat het beste gevoel ever :-) Je vindt ze volgende week in de webshop! (Of als je meedoet op Patreon, dan zie je ze vanmiddag al, hoera!)

o Oh oh oh zo veel gedachten en gevoelens

Hoogsensitief + Herfst = Superduperhoogsensitief. Tenminste, zo werkte het bij mij de afgelopen maand. Hoge toppen, diepe dalen. Er waren dagen dat elk gekleurd blaadje me aan het dansen maakte, en er waren dagen dat alles moeilijk en ingewikkeld was. Ik probeerde goed te slapen, niet te streng voor mezelf te zijn en die dingen te doen waarvan ik weet dat ze me helpen. En soms hielp het ook en was het allemaal oké, en soms voelde het allemaal eindeloos en werd ik er gewoon heel moe van. Zoals ik eens in een gedichtje schreef: ‘Ik voel en val, sta op en ga’. Vandaag ga ik gelukkig weer :-)

happy acorn

o Mezelf verwennen met mooie dingen om het nieuwe seizoen te vieren

Gelukkig was niet altijd alles moeilijk :-) Ik was vastberaden van de herfst te genieten en meestal deed ik dat ook. En ik had spontaan steeds zin in nieuwe dingen. Dus ik kocht twee streepjes-t-shirts, zodat ik nu per ongeluk wel heel vaak streepjes draag. En omdat ik het leuk vind om af en toe met iets nieuws te experimenteren, trakteerde ik mezelf op vier mooie kleurpotloden. Via Marktplaats vonden we bovendien een prachtige salontafel. Zo blij mee! Kijk, hierboven zie je ‘m al. En o ja, Frits vindt ‘m ook erg leuk:

happy acorn frits

O en wat misschien niet helemaal onder dit kopje valt, maar wel heel fijn was: afgelopen zomer namen we een abonnement op de bieb, en nu maakte ik er eindelijk gebruik van! Dat voelde ook als verwennerij, want ineens had ik een stapel mooie boeken in huis :-)

happy acorn ninamaakt random things I like

o Bijpraten met oude en nieuwe vrienden

De afgelopen maand had ik ook ineens weer tijd om met mensen af te spreken. De trein was mijn beste vriend en ik kletste bij met lieve vriendinnen die ik anders niet zo vaak zie. En ook heel leuk: via instagram bood een collega-illustrator me aan om een keertje koffie te drinken met drie andere illustratoren, die ongeveer op hetzelfde punt staan als ik (een paar jaar bezig, groeiende en soms nog wat zoekend in het ondernemerschap). Dus ik reisde zomaar naar Utrecht om het met Alijt, Joëlle en Nanda te hebben over alles wat leuk en minder leuk is aan ons vak :-)

happy acorn

Zo, en toen was oktober alweer voorbij. Het was best een fijne en rustige maand, alleen maakte mijn hoofd er soms een beetje een achtbaan van. Gelukkig is het nu november en komen er weer heel veel mooie dingen aan. Waaronder een heel klein neefje of nichtje, zo spannend! Ik kan niet wachten tot het zo ver is :-) Hoe dan ook, ik wens je een gezellige nieuwe maand!

happy acorn ninamaakthappy acorn ninamaaktBewarenBewarenBewarenBewaren

4 reacties

  1. Nina, ik wil even zeggen dat ik je werk echt heel leuk vind en dat ik het idee heb dat je zoveel gegroeid bent sinds het opstarten van je bedrijfje – van hobbytekenaar naar onderneemster. Ik vind je werk heel onderscheidend en sinds een keer dat ik een geschikte kaart voor iemand probeerde te kopen maar bijna gefrustreerd raakte door het vreselijke aanbod van de dichtstbijzijnde boekenhandel waardeer ik het nog meer. Dat ‘autumn goodness’ zou ik zo in een lijstje ophangen en ik vind het mega knap hoe realistisch je die blaadjes kan schilderen, bijvoorbeeld. Je tekenstijl is misschien redelijk simplistisch, maar niet simpel; juist heel verfijnd en dat vind ik echt heel mooi!

    • Ahh Hester, dankjewel! Wat een lieve complimenten! Ik merk zelf ook steeds weer dat ik groei in het illustreren en ondernemen, en dat vind ik juist ook zo heerlijk aan mijn werk, dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen :-) Maar heel tof om te horen dat ik dat niet alleen zelf merk of denk :-) Nogmaals dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »