Oktober was de maand van…

Hoi november! Zomaar was daar ineens een nieuwe maand. En dat betekent tijd voor een kleine samenvatting van oktober. Want pfoe, dat was me er eentje. Of nou ja, op zich was mijn leven niet heel avontuurlijk, maar mijn hoofd maakte er soms even een achtbaan van. Maar hé, zo gaan die dingen. Of nou ja, bij mij tenminste. :-) Lees maar mee.

Oktober was de maand van…

happy acorn overzicht oktober ninamaakt

◦ De herfst omarmen, met al zijn mooie kleuren

Haha, dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar zo voelde het heus. Ik vertelde eerder al dat de komst van de herfst meestal geen gezellige uitwerking op mij had. Vooral het feit dat het ’s ochtends pas zo laat licht werd vond ik vervelend, daardoor waren mijn energielevel en mijn werkritme ineens onvindbaar.

happy acorn herfst oktober

Gelukkig kwam het allemaal goed. Want toen ik besloot te accepteren dat de wereld in de herfst gewoon iets bewolkter en grijzer is dan in de zomer – zowel in mijn hoofd als daarbuiten -, werd elke zonnestraal en elk gekleurd blaadje ineens een cadeautje. En wauw, vooral de laatste week waren er heel veel cadeautjes. Miljoen gekleurde bladeren! :-)

happy acorn oktober herfst lucht

◦ Rustig aan doen (en dat oké vinden)

Dat ik iets minder energie had, was natuurlijk niet heel chill. Maar gelukkig had ik in oktober ook wat minder deadlines dan de maanden daarvoor. Dus ik deed het een beetje rustiger aan, en de wereld verging niet. Ik ging een paar keer in bad, las een boek en keek gezellig naar Heel Holland Bakt. Ik werkte ook, maar was daarbij vooral trots op de dingen die ik wél had gedaan, in plaats van dat ik me schuldig voelde over de dingen waar ik niet aan toe was gekomen.

happy acorn ninamaakt oktober bad herfstdip

◦ Mijn illustraties in een tijdschrift

En wat betreft dat werken: er viel een tijdschrift op mijn deurmat met mijn eigen illustraties! Afgelopen zomer had ik namelijk de vraag gekregen om bij een artikel in de nieuwe ‘Thuis’ beeldmateriaal te maken. Natuurlijk zei ik ja, want hallo, wie wil dat nu niet? :-) Begin oktober kwam het blad uit, en nu is ‘ie te koop in een heleboel (vooral christelijke) boekhandels en online. Wat een fijn moment was dat! Weer een mijlpaaltje voor ninamaakt!

happy acorn ninamaakt sestra thuishappy acorn ninamaakt sestra thuis happy acorn ninamaakt sestra thuis

◦ Aan nieuwe items voor de webshop werken

En nog meer werk: Achterin mijn agenda staat al heel lang een lijstje met nieuwe ideeën voor nieuwe kaarten. De afgelopen maanden kwamen er best veel projectjes en aanvragen en opdrachten op mijn pad (wat overigens heel fijn was!), waardoor dat lijstje maar bleef groeien. Omdat ik het nu iets rustiger had, besloot ik er eindelijk eens werk van te maken. Dus ik tekende en tekende en photoshopte en photoshopte, en hakte knopen door en meer van dat soort dingen.

happy acorn ninamaakt kerst herfst oktober

Ik word daar altijd een beetje chagrijnig van, want aan de ene kant wil doorgaan tot alles helemaal perfect is, maar aan de andere kant wil ik juist dat handgemaakte en imperfecte. Maar ook dat kwam goed. Deze week gingen de ontwerpen naar de drukker, dus nu is het een kwestie van afwachten en duimen dat het acht (!) prachtige nieuwe kaarten geworden zijn. Nog even geduld dus, als alles goed gaat vind je ze volgende week in de webshop :-)

happy acorn koffie

◦ Nieuwe oude gewoontes oppakken

Er zijn van die dingen die ik in de zomer totaal niet mis, maar die in de herfst toch ineens mijn hart weer veroveren. Zoals in bad gaan. En haken. Het hele jaar dacht ik: dat haken wordt niks meer, ik moet die bolletjes wol maar eens opruimen. Maar de afgelopen weken veranderde dat in ‘Jaaaa, bolletjes wol! Fijnheid!’. En nog zoiets: yoga. Ik dacht dat ik er een beetje klaar mee was, maar nu de herfst er is, kreeg ik er ineens weer heel veel zin in. Dus ik kocht eindelijk een eigen yogamatje en toverde Adriene weer op mijn scherm. En oh, wat heerlijk is dat toch.

En wauwie, waar ik mezelf nog het meest mee verraste: ik begon deze week weer met hardlopen. Een beetje een impulsieve actie, maar ik kreeg er geen spijt van. Oké, misschien een heel klein beetje toen ik de dagen daarna als een omaatje de trap opliep, omdat ik zoveel spierpijn had. Maar ach, ik geloof dat dat het wel waard was :-) Want hoera, met al die oude nieuwe hobby’s kwam mijn energie en vrolijkheid ook weer een beetje terug. Heel fijn!

En nu.. nu is het november! Ik ben benieuwd wat deze maand ons gaat brengen, of ik overstelpt wordt met kerstkaartbestellingen, hoe lang het nog duurt voor alle bomen kaal zijn en hoe vaak ik mijn veel te opvallende hardloopschoenen aan zal hebben. We zien het vanzelf. :-)

happy acorn frits konijn

 

12 reacties

  1. Supertof dat je illustraties in een tijdschrift staan! Het klinkt alsof je een leuke maand had. Hoera voor spontaan hardlopen. Dat idee kreeg ik ook eens maar ik kon mezelf nog net tot bezinning brengen. Haha.

  2. Gefeliciteerd met je tijdschriftpublicatie. Klinkt tof! Sowieso vind ik dit soort overzichtje heel fijn om te lezen en bekijken. En ik ben natuurlijk razend benieuwd wat je aan het haken bent :)

    • Hihi, leuk om te horen! Oe, ik moet bekennen dat ik nog steeeeds niet begonnen ben, maar zodra ik de haaknaalden weer in m’n handen heb, wordt het zo’n hoofdband/oorwarmerdingie :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »