Onder de indruk van Londen

happy acorn saint pauls cathedral londen

Precies een week geleden landde ik op het vliegveld in Londen. Een beetje later dan gepland, want oef wat was het mistig toen. Ik verbeterde meteen mijn persoonlijk record uitgang-van-een-vliegveld-zoeken-en-naar-de-wc-gaan-en-de-goede-bushalte-vinden, en was precies op tijd bij het busje dat me naar het centrum van de stad zou brengen.

Het was heerlijk om een paar dagen in deze stad rond te brengen. Londen raakte me, weer op een heel andere manier dan Ierland dat deed.

Ik was onder de indruk..

happy acorn van hoe onvoorstelbaar groot de stad is. Ik zat een uur in de bus om van het vliegveld (Gatwick) in het centrum te komen. En ik zeg nu centrum, maar zelfs dat is een heel groot gebied.

happy acorn van alle contrasten die ik om me heen zag. Zoveel prachtige oude gebouwen, maar ook zoveel hypermoderne (kantoor)gebouwen, gebouwen die op engelse dropjes lijken, en andere gekkigheid. En dat naast elkaar, door elkaar, alles. 

happy acorn london

happy acorn van het huis waar vriendinnetje Beate de afgelopen zeven maanden heeft gewoond. En waar ik een paar nachtjes te gast mocht zijn. Er wonen ruim veertig internationale studentes, en het voelde een beetje als een kostschool :-)

happy acorn van de hal van het huis. Die was van top tot teen lichtroze. Ik waande me elke keer weer in een film van Wes Anderson.

happy acorn london

happy acorn van de wijk Shoreditch. In Groningen heb je een paar koffietentjes die je als ‘hipster’ kunt beschouwen, en in Dublin maakte ik al kennis met ’the Hipster triangle of Dublin‘. Maar Shoreditch gaat nog wat verder. Op elke hoek van de straat vind je een flinke dosis street art, een fancy koffietentje, een vintageparadijs, een concept store en een opgepopte creatieve ondernemer. En zo lang zijn de straten niet ;-)

happy acorn van het feit dat ik geen hoofdpijn had. Whoa, zo heerlijk. Oké, wel op de terugreis, maar niet in Londen zelf.

happy acorn van een koffietentje wat ook een winkel bleek te zijn, en een kapper, en welja, ook nog een bioscoop.

happy acorn london

happy acorn van de rivier en alle levendigheid aan de waterkant. We liepen een stuk langs de rivier en de sfeer was er zo enorm fijn. Het was zonnig en mensen waren aan het chillen, picknicken, skaten, kletsen, wandelen en van de zon aan het genieten. Ik werd er blij van.

happy acorn van mijn eigen rust. Ik was bang dat ik over mijn grenzen heen zou gaan, omdat ik alles wilde doen en zien. Maar ik besefte dat dat toch niet kon, en genoot daarom dubbel van de dingen die we wél konden doen. En ja, ook van de twee avonden dat we ons opsloten in mijn kamer om urenlang te kletsen.

happy acorn van een heel fijn kledingwinkeltje. Zoveel mooie stofjes en patronen, ik kan daar toch zo gelukkig van worden. De meeste dingen waren ver boven ons budget, maar één playsuit vormde een hele fijne uitzondering. Ik bedacht thuis pas dat zoiets een playsuit heet, dus Beate en ik praatten de hele dag over ‘het pakje’. We kochten het allebei. Het werd ingepakt in vloeipapier met een gouden stickertje. Wat wil een mens nog meer?

happy acorn london

happy acorn van de vriendelijkheid van de mensen. Mensen in winkels vroegen waar je vandaan kwam of begonnen spontaan een praatje. Het ultieme voorbeeld was Sunny, die ons een kwartier aan de praat hield over het galerietje waar hij werkte, muziekfestivals in de stad, de beste uitgaanstips, wie wij waren en wat we deden, glitterzweet, dat hij ook maar gewoon deed alsof ‘ie cool was, en nog minstens twintig andere random onderwerpen. :-)

happy acorn van hoe Beate zich keer op keer voorstelde als ‘Bieeâth’, zodat de Engelsen haar naam misschien een heel klein beetje zouden snappen.

happy acorn londen

happy acorn van hoe deze stad als een speeltuin voelde.

Oftewel: ik had het naar mijn zin. Ik hoop nog eens naar Londen terug te keren, en dan neem ik mijn meneer mee. Want die is nu toch ook wel nieuwsgierig geworden. En tot het zover is denk ik met een grote glimlach terug aan die paar lentedagen die ik daar mocht doorbrengen. :-)

9 reacties

  1. Oe je hebt die contrasten aan gebouwen etc. echt mooi vastgelegd. Coole foto! En er zouden meer Sunny’s moeten zijn; ook in Nederland. Vind ik echt! We kunnen zoveel gezelliger zijn met elkaar als we gewoon wat liever zijn en minder in onze eigen (smartphone)wereld leven. EN GEEN HOOFDPIJN. Oh men, ik kan me zo goed voorstellen hoe fijn dat is geweest. Ik heb de afgelopen weken echt een stortvloed aan hoofdpijnmomenten gehad. Ik heb ’t nu ook. Ik ga binnenkort naar de dokter, want het is echt niet meer leuk. Maar goed.. De dokter is niet altijd een oplossing, zeker niet met dingen zoals hoofdpijn. Maar goed, WAT FIJN! <3 Ik kan me helemaal voorstellen dat je daar heel blij mee was! Veel liefs!

    • Ah, dankjewel voor je lieve reactie! Ik voel me altijd zo’n toerist als ik dan met m’n grote camera rondloop, maar uiteindelijk is het het toch wel waard (en ach, in feite ben ik natuurlijk ook een toerist ;-)). En bah, zo stom dat je weer zoveel hoofdpijn hebt! Wijs dat je naar de dokter gaat, je weet nooit wat hij/zij ervan zegt. Beterschap! X

  2. Wat heb je het ontzettend fijn gehad daar volgens mij <3 Dat huis lijkt me echt geweldig, die hal alleen al! Ik heb echt zoveel liefde voor Londen maar Shoreditch ben ik nooit serieus doorheen gewandeld, ik denk dat ik maar weer eens terug moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »