Onze keuken was een kluskasteel

Afgelopen zaterdag vertelde ik al dat we onze keuken een beetje zomerser hebben gemaakt. Onze keuken was namelijk niet zomers. Ook niet winters eigenlijk. En al helemaal niet mooi, noch origineel, noch vrolijk, noch stijlvol. Onze keuken was burgerlijk. Saai. Jaren negentig. MDF met een laagje wit lelijk plastic. Wit. Lelijk. Et cetera. Kijk, zo:

happy acorn

Oké, op de foto lijkt het nog wel prima, maar schijn bedriegt. En oeps, aan de rechtse kastjes zaten stiekem ook handgrepen.

We wilden er iets aan doen. – Nou ja, vooral ik, want floris vindt burgerlijk en saai en onorigineel iets minder storend dan ik. – We konden natuurlijk voor een compleet nieuwe keuken gaan, maar eigenlijk konden we dat niet (duur!). Dus voor de grap zei ik:

“Laten we de keuken verven, roze!”

Nu is floris wel gek, maar niet zo gek. Dus ik zei:

“Geel!”

En zo gek was floris dan weer wel.

De volgende dag kochten we de schoonmaak-, schuur- en verfafdeling van de Gamma leeg, met dank aan deze site. Met zoveel tips en adviezen kunnen zelfs klusklungels als wij een keuken schilderen. O en wat extra leuk was: de kleur geel die we kozen heet Zomer! Hoe meer zomer hoe beter, dus we gingen snel aan de slag. Op Goede Vrijdag deden we het voorwerk en op Stille Zaterdag het gele gedeelte. Kijk, zo ging dat:

happy acorn

happy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn

Drie dagen later zaten alle deurtjes er weer in, was de tape eraf, waren de verfvlekken weggepoetst, zaten de handgrepen eraan en stonden er versgebakken koekjes op het aanrecht:

happy acorn

happy acornhappy acorn

Is het er mooier op geworden? Wij vinden van wel, want nu is het altijd zomer in ons huis! Als je het lelijk vindt mag je het ook zeggen, hoor. O en trouwens, ik heb nu ook weer een puntje op m’n inburgeringsbucketlist afgewerkt! (:

21 reacties

  1. Wauw ik vind het mooi! Toen ik begon met lezen had ik dat niet verwacht, maar wat een topresultaat! Naast dat het er vrolijk uitziet vind ik het er ook heel erg netjes uitzien, je ziet niet dat het zelf geverfd is!

    • haha, thanks :) met al het voorbereidende werk (schoonmaken, schuren, grondverf) zijn we iets van vier uur bezig geweest en met het geel verven denk ik drie uur.. en toen alles droog was nog een uurtje alle tape eraf halen en met terpentine alle vlekken wegwerken.

  2. wat leukleukleuk! Ik ben de laatste tijd echt GEK van geel. Alleen weet ik niet of ik mijn vriend zo ver zou krijgen om de keuken geel te schilderen. Ik weet niet eens of het van de huisbaas mag hahaha. Hoe hebben jullie dat gedaan? Of hebben jullie een koophuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »