Op de koffie bij de buurman

Het is weer bijna weekend, dus tijd voor een nieuwe koffietentjestest! Een paar weken terug ontdekte ik een zaakje in Assen, genaamd ‘De buurman’. Hij zit er sinds half november 2013, dus spliksplinternieuw nog (:

Naam: De Buurman
Adres: Singelpassage 7 in Assen
Bestaat sinds: november 2013
Website: www.lekkersbijdekoffie.nl en een facebookpagina

buurmangevel

Koffie

Eindelijk heb ik een keer echte cappuccino besteld, in tegenstelling tot de vorige twee keer. Traliela. Ik geef de koffie drie en een halve eikel, want het was wel okee maar niet superbijzonder. Niet rechtstreeks uit een machine gerold dus dat was wel fijn. En lekker veel, ook fijn (behalve dat ik altijd een beetje raar word van veel caffeine). Helaas zat er geen figuurtje in ons melkschuim (oeps, beetje verwend). Maar wat dan wel weer positief was: de amarettokoekjesschuimpjesdingetjes erbij waren duizendmiljoen lekker, en we kregen er zelfs nog een extra bij het afrekenen omdat we ze zo lekker vonden (: Aardige meneerie, die buurman!

buurmankoffie2

Sfeer

Floris en ik vonden de sfeer twee en een half eikeltje waard. Het was wel origineel, maar we vonden het (nog) niet zo heel professioneel. Misschien had het er mee te maken dat het zaakje er nog maar zo kort zat. De (meeste) meubels leken een beetje retro/tweedehands, waardoor het wel een gezellige creatieve uitstraling had, maar soms wat slordig leek. Ook de verlichting had nog wel iets gezelliger gemogen. Wel was er een gezellig hoekje met een kruiden/plantjesmuur en daarbij twee chille neerplofbanken. Die hebben floris en ik ons toen maar even toegeëigend (:

Verder werden we omgeven door felle blauwe muren met veel schilderijen. Leuk concept, hoewel ik het zelf niet de moooiste kunst ever vond, maar daar had floris geen last van. De wc vond ik trouwens ook erg opvallend, je kreeg een beetje het gevoel dat je bij je oma op de wc zat, qua tegeltjes en her en der wat afgebladderde verf. Maar als je dan je handen ging wassen stond daar een überhippe moderne wastafel, hihi.

buurmansfeer

buurmanplantjes

Locatie

Het mag dan wel de Buurman zijn, maar hij zit jammer genoeg niet naast onze deur. Maar wel in het centrum van Assen, dus da’s op zich niet slecht. Helaas wel in een net-niet-heel-druk winkelstraatje, waar volgens mij niet superveel mensen langskomen. Maar wel echt in het centrum hoor. Nou ja, ik zeg drie en een halve eikel.

Prijs

De cappuccino kostte €2,30, dus dat was helemaal prima. Zeker voor het grote formaat kopje dat we kregen :) vier eikels.

Conclusie

Tja, de conclusie dan maar. Ik vond het leuk om hier eens een kijkje te nemen. Ondanks dat het niet supersfeervol en niet de beste koffie was, vond ik het toch wel een sympathiek gebeuren. Stiekem hou ik ook wel een beetje van kneuterige dingen, dus misschien heeft het daarmee te maken. Ik zag trouwens ook dat er een feestboekpagina was, je kon precies zien hoe alles verbouwd was enzo, best grappig! Daar staan trouwens ook best veel foto’s op. Ik ben wel benieuwd hoe het er over een paar maanden uitziet, of het dan misschien nog net wat beter, mooier en knusser is geworden. Toen wij er waren was het niet erg druk, maar hopelijk werft de buurman wat meer bekendheid en komt er steeds meer gezelligheid. Ik vind het nog niet de leukste koffiezaak ever, maar ik zie er wel wat in :) Oh ja, en het eindoordeel van de eikeltjes natuurlijk:

eikeltjeeikeltjeeikeltjeeikeltjekleinderde

lekker koffie drinken (:

Lees hier de andere koffietentjestests!

6 reacties

 1. Hallo Nina,

  Wat leuk dat je mijn zaakje in je blog hebt opgenomen!
  Zoals je zelf al schrijft ben ik nog erg druk bezig met mijn weg vinden in hoe ik het allemaal wil bij de buurman, De lampjes worden binnenkort vervangen door spiegel reflex waardoor het minder in je gezicht schijnt dan dat het nu nog doet en natuurlijk hielp het niet dat jullie onder de plantenlampen zaten ;-)
  verder heb ik natuurlijk nu de kerstverlichting eruit en ben ik weer wat andere dingen aan het doen..

  De kunst veranderd overigens elke zes weken, dus volgende week weer een andere kunstenaar, misschien meer jouw ding?

  Cappuccino word door veel mensen nog wel eens verward met een latte, de koffie verkeerd (waar ik wel figuurtjes in kan maken hoor)
  een echte cappuccino zoals ik m leerde maken is eigenlijk heel koffiebruin en wit, je drinkt de sterke koffie door de melklaag heen, dus geen melk in de koffie.

  en die wc tsja, daar komt nog een hele andere sfeer in maar die wil ik pas gaan doen als ik de tweede erbij heb, en dat is deze week geregeld, dus kom dan nog eens kijken

  dank je wel voor de eikeltjes en hopelijk zie ik Floris en jou weer eens terug!
  Ik heb nu weer wat anders voor bij de koffie gebakken, dus misschien vinden jullie dat ook wel lekker.

  met vriendelijke groet,

  Erwin van den berg, (de buurman)

  • Hoi!
   Wat leuk dat je reageert :) Ik ben wel benieuwd naar al die lekkere taarten, dus we komen zeker nog een keertje terug! En zie mijn beschouwing vooral niet als harde kritiek, maar gewoon als mijn subjectieve mening ;-)
   Succes met je zaak!

   • Elke mening telt! en ik vind het fijn dat je eerlijk bent, dat is erg belangrijk.
    zonder kritiek weet je niet waar je nog kunt verbeteren, een zaakje hebben is een leerproces.
    Kom de volgende keer met Floris maar eens proeven, krijgen jullie de taart van de buurman ;-)

 2. Ik zou er nog wel een eikeltje bij willen geven. Over smaak valt natuurlijk altijd te twisten maar ik vind de buurman gewoon een ” eerlijke ” koffietent. Wysiwyg……..
  Geen peppy toonzaalaankleding die je naar binnen moet trekken maar laagdrempelige gezelligheid. Je mag hier gewoon je eigen lunch meenemen, zit niet rug aan rug maar hebt heerlijk de ruimte, en De Buurman, die altijd de tijd voor je neemt om een praatje te maken maar haarscherp aanvoelt als je daar even geen behoefte aan hebt….. Daarnaast zijn er de taarten. Geen fabrieksmeuk maar vers gebakken met biologische producten. Naar wens ook paleo, gluten en suikervrij. …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »