Jonge dames die van koffie houden

happy acorn koffie

Na het uitstapje naar de theeschenkerij is het nu weer tijd voor een good old koffietentjestest! Oh oh oh, ik zit me al anderhalve week te verheugen op deze blogpost, want ik heb zó’n leuk koffietentje getest! Elke keer als ik eraan terug denk, denk ik, aaah ik wil daar weer heen! Jammer dat Assen en Ede zo ver uit elkaar liggen, anders zou ik er ongetwijfeld vaak komen. Maar goed, wat ik dus eigenlijk wil zeggen: ik dronk koffie bij De Jonge Dame en hieronder lees je wat ik ervan vond (:

Naam: De Jonge Dame
Adres: Doelenstraat 54, Ede
Bestaat sinds: maart 2014 (gloednieuw dus!)
Website: www.dejongedame.nl

happy acorn koffie

Koffie

Het cafeetje had net zo goed De Lekkere-koffie-makende Jonge Dame kunnen heten. Want oei oei oei, de cappuccino was superlekker. Gewoon fijn romig, niet te weinig melk, lekker schuim. Tja, dat eigenlijk. De hoeveelheid was prima, hoewel ik een paar slokken extra niet erg had gevonden. Ze hebben trouwens ook fruities en smoothies en zelfgebakken taartjes. Niet verkeerd. Dus.. vier en een half eikeltje verdiend!

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Sfeer

Misschien had je het al geconcludeerd uit eerdere tests, maar ik vind de sfeer best belangrijk. Ik bedoel, het maakt toch uit of je ‘gewoon een lekker kopje koffie drinkt’ of dat je ‘superchill relaxed gezellig vrolijk een lekker kopje koffie drinkt’. Maar niet getreurd, want die sfeer was er. Het café voelde aan als een huiskamer, en dan ook nog eentje in precies mijn smaak. (: Fijne lichte kleuren, een klein beetje modern en strak, maar vooral ook heel veel vintage, een creatieve kopjeslamp, een klok van linialen, een garderobe en speelhoek in één, veel bloemetjes en plantjes, en een opgezet hertje kon er ook nog wel bij. En dan nog al die vrolijke extra’s: een parkiet die Pruimenkop heet, een overload aan spelletjes, een minimoestuintje in een pallet bij de ingang, een krijtbordgastenboek op de wcdeur – “Waar is het toilet?” “Daar, door die deur. Laat je wel even een berichtje achter?” – en een boekenruilplank (minibieb oh yeah!). Daar word je toch direct vrolijk van? :) Ik werd ook heel blij van De Jonge Dame zelf, want ze was supervriendelijk en maakte de huiskamer nóg gezelliger :) En o, ik vergeet het kaartenrek! Want ze verkocht ook nog allerlei leuke kaarten.

Dus ik heb heel lang gepiekerd, maar ik kon echt niks negatiefs verzinnen. Vijf eikeltjes voor de sfeer.

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

Dit vrolijke koffietentje is gevestigd in Ede. Misschien niet de meest fantastische plek op aarde (misschien ook wel hoor, ik ken Ede niet zo goed), maar wel lekker centraal in ons landje. Vanaf station Ede Centrum loop je vijf minuten, en dan strijk je hier neer. Doe maar vier eikeltjes dan.

happy acorn koffie

Prijs

Hiervoor deel ik drie en een half eikeltje uit. € 2,30 vind ik een prima prijs voor een kopje cappuccino. Niet extreem goedkoop, maar ook zeker niet duur. Latte Macchiato is maar tien cent duurder, ook wel fijn.

happy acorn koffie

Conclusie

Ik vermoed dat mijn oordeel over De Jonge Dame al aardig duidelijk is geworden. Maar speciaal voor de onoplettende lezer nog een korte conclusie. Woon of ben je in (de buurt van) Ede? Ga dan nú naar dit koffietentje. Is dat niet het geval? Zorg dan dat je in de buurt van Ede komt en ga er alsnog heen. Echt, zo leuk is het.

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn happy acorn

happy acorn koffie

PS Ben je benieuwd naar alle andere koffietentjes die ik heb getest? Kijk dan maar hier.

11 reacties

 1. Haha, zo leuk Nien! Goed geschreven! En indd de Jonge Dame is super gezellig en erg inspirerend! Misschien kun je de link van deze blog aan haar sturen/facebooken, ik denk dat ze dat heeeel leuk vind!

  Je bent een topper Nien!

  XXX

  P.s. Wat een knappe fotomodellen zeg! Waar heb je die gevonden?! WAUW! ;-) :P

 2. Oh wauw, dat ziet er echt te gek uit! Is de omschrijving van ‘een heerlijk hippie paleis’ hier op z’n plaats? Ik kom zo goed als nooit in Ede, maar mocht ik in de buurt zijn is dit volgens mij echt een must als ik het zo lees. Thanks!

 3. Was het nou op jouw instagram dat ik dit tentje voorbij heb zien komen? Volgens mij wel he?! Of anders dus bij iemand anders. Maar wat ziet het er leuk uit! Nu wil ik dus heel snel naar Ede. Wow, het ziet er echt heel leuk uit. Okee, ik ga binnenkort dus een keer naar Ede, net besloten, ga je mee? :)
  En wat heb je een leuke ‘bloemenslinger’ in je haar!

  • Jaa, klopt, dat was op mijn instagram :) Maar ooee goed idee, ik wil mee! Ik vrees dat het dan wel pas in september kan, want ik ben heel augustus druk met een zomerproject. Maar misschien moeten we dan even kijken of we daar af kunnen spreken :) (en dan zonder treinvertragingen enzo ;-))

 4. Wow, dat ziet er wel heel erg fantastisch leuk uit voor Ede ;-) Ik kom daar eigenlijk nooit, voor dezelfde moeite liever Utrecht, Arnhem of Veenendaal normaal, maar voor dit koffietentje wil ik denk ik nog wel een keer een uitzondering maken :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »