Over jarig zijn en feestjes en verlanglijstjes.

hoera jarig happy acorn feest

September is mijn lievelingsmaand. Niet vanwege het weer, de stand van de maan, de wisseling van seizoenen of omdat al mijn favoriete festivals in die maand zijn. Nee, dat allemaal niet. Het komt door de twintigste van die maand. Want dan ben ik jarig, hoera! Ik hou van jarig zijn. Van slingers en lieve mensen en feestjes en vrolijke muziek en cadeautjes en taart.

Nu had ik het liefst een heel groot feest op het strand gehouden, met al die dingen uit de vorige zin. Maar omdat mijn hoofd per ongeluk al best wel vol zit met andere dingen, wordt dat ‘m denk ik niet. Dus ik bedacht een Alternatief Plan.

Dat Alternatieve Plan bestaat uit heel veel mini-feestjes. Ik stuurde vandaag een mailtje naar wat lieve mensen, met daarin de uitnodiging om mijn verjaardag te komen vieren op een zelfgekozen moment. Want ik zag nogal op tegen één middag met allerlei mensen die elkaar niet kennen, en dat daar dan heel veel boodschappen-en-taart-bak-en-opruimstress aan voorafgaat, en dat ik op het moment suprème alleen maar heen en weer ren om te zorgen dat iedereen van drinken voorzien is. En dat ik dan eigenlijk nog steeds geen tijd heb om uitgebreid te kunnen kletsen met de mensen die van ver komen.

Dus geen groot feest met iedereen tegelijk, maar elke keer een klein feestje als er iemand komt. Met slingers, taart en een vrolijk muziekje op de achtergrond. Ik weet niet of het Alternatieve Plan gaat werken, maar het leek me het proberen waard.

happy acorn verlanglijstje jarig

En o ja, ik heb ook weer een verlanglijstje gemaakt. Ik wilde eigenlijk allemaal tekeningetjes maken, zoals vorig jaar, maar toen bleek ik ineens allerlei doe-dingen op mijn lijstje te hebben, die ik niet echt in één minuscuul tekeningetje kan vatten. Dus ik schreef het meeste toch maar gewoon op. Met extra vrolijke letters, dat dan weer wel.

happy acorn verlanglijstje

Ik heb er geen linkjes bij, maar met Google kom je vast een heel eind. Zo, nu hoeft niemand mij meer te vragen of ik al een verlanglijstje heb. :-)

PS Weet je waarom ik september nog meer zo leuk vind? Floris en ik trouwden in september :-) Al bijna twee jaar geleden, zo snel gaat dat! En dat gaan we lekker met zijn tweetjes vieren, in een fancy appartementje in Nijmegen. Zin in!

9 reacties

  1. Zeker als er ook mensen van ver weg zijn uitgenodigd snap ik wel dat je eigenlijk geen zin hebt in zo’n massafeestje. Het is vaak wel handig, omdat je niet met iedereen een aparte datum hoeft te prikken et cetera, maar iets meer echte quality time met een paar mensen is ook vaak juist wel fijn! Mooie cadeautjes vraag je :)

  2. Ik vind jouw minifeestjes een superleuk idee. Ik hoor van steeds meer mensen dat ze de Hollandse kringverjaardagen eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Misschien moeten we het daarom maar collectief afschaffen.

    Maak je ook nog een blogje of plogje van jullie nijmeegsetrouwjubileum?

    • Ja ik vind dat afschaffen een goed idee. Ik besefte me vandaag dat het misschien ook een beetje door mijn herfstdipje komt, dat ik niet echt zin heb in allemaal drukte aan mijn hoofd, en dat ik liever gewoon niks wil hoeven op mijn verjaardag :-)
      Oe, dat nijmeegsetrouwjubileumblogje vind ik wel een goed idee, wie weet ga ik dat doen!

  3. Wat een heerlijk idee die minifeestjes, misschien best fijn om dit jaar voor mijn verjaardag ook te doen. Ik vind het altijd zo jammer dat bij die grote feestjes zoals ze normaal zijn, ik de helft van de mensen niet écht spreek. Als mensen los langskomen is dat natuurlijk veel sneller zo :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »