Plantjes in het geel

happy acorn plantjes urban jungle bloggers

Hiephoi, daar ben ik weer! Happy Acorn was even in de slaapstand, maar voor een nieuwe Urban Jungle Blogpost kun je ‘m altijd wakker maken. (Dat heb je met die zomer hè, dan ga ik rondjes fietsen en picknicken met mijn meneer en heel veel kaarten maken voor zomerse braderietjes, en gaat de blog ondertussen even een dutje doen.)

Maar warempel, ik geloof dat geel steeds meer mijn kleur aan het worden is. Het begon al met een gele keuken, toen werd het een gele typmachine, kwamen er gele kozijnen bij, deed ik dansjes in mijn geel-wit-gestreepte vestje (a.k.a. het zonneschermvestje) en dat laatste dan natuurlijk op de muziek van mijn lievelingscd Ponzo, van Janne Schra.

En dan had je ook nog de Urban Jungle Bloggers, die voor deze maand het thema ‘Plant Color Pop’ kozen. Iets met plantjes in een kleurige setting dus. De keuken liet zich dat geen tweede keer zeggen en bood zich meteen aan om model te staan als achtergrond. Dus zo geschiedde.

happy acorn plantjes urban jungle bloggers

Eigenlijk was het de bedoeling om één plantje te selecteren voor deze blogpost, maar nina en keuzes maken gaan nog steeds niet zo goed samen. Niks aan te doen.

En dit leek me dan ook meteen een mooie gelegenheid om mijn nieuwe schoonheid te tonen, de Mimosa (die hieronder ja). Nu is het op het eerste gezicht misschien niet de meest bijzondere plant, maar schijn bedriegt. Als je een van haar blaadjes aanraakt, vouwt ze die namelijk dicht. En ’s avonds ook, dan gaat ze slapen en sluit ze haar ogen blaadjes. Bijzonder hè? Zelfs floris vond het fascinerend :)

happy acorn plantjes urban jungle bloggers

O en stiekem past deze laatste foto niet zo goed in het thema, maar ik kan toch niet zomaar een plantjespost schrijven zonder mijn nieuwe vaasje te laten zien? Door zijn zuignapje blijft hij heel gezellig op het raam hangen. Ik kocht ‘m bij een van mijn lievelingswinkels, Koko Toko in Groningen. (Echt, ga daar eens heen). Bij gebrek aan beter stopte ik er bloemetjes in van mijn zelfgekweekte dille.

happy acorn plantjes urban jungle bloggers

Tot zover mijn plantjesavonturen. O, en zal ik nog wat leuks vertellen? We hebben gisteren alwéér een puntje van ons zomer-to-do-lijstje af kunnen strepen! En het is nog niet eens vakantie! Hiephoi voor zomerse avonturen :)

8 reacties

  1. Oooh ik ben de laatste tijd ook helemaal fan van geel. <3
    Trouwens, ik ben al weken steeds weer op je webshopje aan het gluren. Ik denk dat ik binnenkort toch echt maar eens wat ga bestellen. Ik vind het zo leuk wat je doet!

  2. Die eerste foto is echt perfect, zo knalgeel met dat wit en die schaduw en het enigszins eenzame plantje haha. Heerlijke kleur! En dat vaasje is ook tof :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »