We gingen eens proeven

happy acorn koffie

Hoezee, ik heb weer een koffietentje getest! Ik was er al heel vaak langs gelopen, maar nu ben ik er ook eindelijk een keer geweest: Proefiz! Dit zaakje zit er nu bijna een jaar, dus het is nog best nieuw. En naast koffie en taartjes hebben ze er ook allerlei broodjes, regelen ze de catering op feestjes en geven ze kookworkshops. Die laatstgenoemde dingen hebben we allemaal niet getest, maar over de cappuccino en de appeltaart kan ik best wat vertellen :)

Naam: Proefiz
Adres: Kroonwerk 7a, Assen
Bestaat sinds: voorjaar 2013
Website: www.proefiz.nl

happy acorn koffie

Koffie

De cappuccino viel in de smaak. Ik heb wel eens lekkerdere cappuccino op, maar ik kan er eigenlijk niks negatiefs over verzinnen. Het formaat was vrij gemiddeld, niet te klein, niet te groot (stel dat dat zou kunnen). En het melkschuim was goed, hoera! Gewoon een goede kop koffie dus. Ik geef ‘m daarom drie en een halve eikel (van de vijf). 

happy acorn koffie

Sfeer

Tja, hier twijfel ik dus nog een beetje over. Ze hebben wel leuke details en mooie meubels enzo, maar als ik mijn allereerlijkste hoofd opzet, miste ik een klein beetje sfeer. Misschien had het ook te maken met het weer, toen we er waren was het regenachtig en druilerig en grijs. (Ik bedoel, ik vind ons huis normaal ook best gezellig, maar als het buiten regent krijg ik ineens zin om de muren in vrolijke kleuren te verven en de kamer vol schemerlampjes te zetten.) Maar het kwam ook door een van de wanden, die voor het grootste gedeelte uit raam bestond. Nu heb ik daar normaal gesproken niks op tegen, maar als je door het raam niet naar buiten kijkt, maar naar een gangetje dat naar een parkeergarage leidt… Ik bedoel, ik vind dat niet echt het meest sfeervolle uitzicht. En achter mij was een wandje/koeling met frisdrankdingen, waar een beetje kil licht uitkwam. En er stond een enorme pilaar (die de foto niet kon ontwijken). En als ik heel kritisch ben vond ik het plafond niet zo mooi. Oké, zeur ik te veel? Het komt vast doordat het zaterdag en druk was en we gewoon niet de beste plek hadden. Ondanks al die minpuntjes kon je trouwens wel zien dat er aan het interieur veel aandacht was besteed, en daar scoor je bij mij sowieso punten mee. Bijvoorbeeld zo’n vrolijke ladder boven de toonbank waar lekkere producten aanhingen. En lekker veel hartjes op de menukaart :) En hé, wie wordt er niet blij van kaarsjes op de tafel? Om een lang verhaal kort te maken: drie eikels.

happy acorn koffie

Locatie

Proefiz zit in het centrum van Assen. Op zich een goede locatie, al is het niet echt in een leuke winkelstraat (lees: naast de Mediamarkt, dierenwinkel, Jumbo en de parkeergarage). Maar ach, het kan slechter. Ik zeg drie eikeltjes.

Prijs

De cappuccino was € 2,25, wat ik heel betaalbaar vind. Ik heb nog niet vaak cappuccino gedronken die goedkoper was dan dat, dus ik deel vier eikeltjes uit.

Conclusie

Al met al was het best een geslaagde test. Als je in Maastricht woont, zou ik niet speciaal voor Proefiz het hele land afreizen, maar als je toch in de buurt bent krijg je er echt geen spijt van. Ik heb nog niet zoveel over de appeltaart verteld, maar die was berelekker, dus proef die ook gerust eens. Na wat optellen en delen is de eindscore van Proefiz:

 

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

 

Zo, en nog een gifje als bewijs dat ik er echt geweest ben:

happy acorn koffie

2 reacties

  1. Dat gifje doet het hem :) Hmm ik kan het me voorstellen dat die pilaar niet zo sfeervol is, dat zie je ook wel terug op de foto. En een koelkast achter je klinkt ook niet echt fijn. Gelukkig hadden ze wel ‘okee’ koffie. Hopelijk in Kopenhagen beter :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »