Koffie in mint en roze!

happy acorn koffie ps

Hoera, koffietentjestesttijd! En wát voor koffietentje. Toen ik net verkering had met floris (en Groningen nog nauwelijks kende) liep ik er een keer langs en wilde ik er meteen heen. Het bleek een blijvertje te zijn, want sindsdien heb ik er al heel wat koppen koffie gedronken. Merkwaardig genoeg was het er alleen nog niet van gekomen om er een koffietentjestest van te maken. Maar daar is nu verandering in gekomen! Lees maar mee :)

Naam: PS! Koffie, Kunst en Chocola
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 24, Groningen
Bestaat sinds: 2009
Website: www.mijnps.nl

happy acorn koffie ps

Koffie

Nomnomnom, koffie is lekker. En zeker als je ‘m hier drinkt! Dat kan ook bijna niet anders, want het komt uit een knalroze koffiemachine. De cappuccino is lekker romig en het melkschuim is gewoon fijn stevig. Ik testte stiekem ook de latte macchiato en ook die viel in de smaak. Ik kreeg eerst gewoon een glas met melk en melkschuim en pas toen ik het al had, schonk ze nog de koffie erbij uit een klein kannetje. Ik betwijfel of het beter is voor de smaak, maar het voelde wel speciaal (ook al dacht ik eerst even dat ze de koffie gewoon vergeten was..). O en de taart. De taart. De cheesecake was zó lekker. En machtig, maar anders zou het ook geen cheesecake zijn. Bovendien was het mijn lunch, dus ik vond het niet erg. Volgens floris was de appeltaart ook niet verkeerd. En ik heb er trouwens ook wel eens bonbons gegeten, dan mag je er vier uitzoeken en die krijg je dan op zo’n schaaltje. En die zijn ook heeeul lekker. O, ik vergeet bijna eikeltjes uit te delen. Van de vijf krijgt PS! er vier voor de koffie.

happy acorn koffie ps

Sfeer

Ik hou van de eigenwijze sfeer in dit zaakje. Een toonbank die doet denken aan Gaudi, veel felroze en felmintgroen, toffe lampen en ook nog kunst aan de muur. En wat planken met koffie- en theespulletjes die je kunt kopen, wat wil je nog meer? Ik weet het wel. Je wil ook nog een tweepersoonsbarkrukbankje. Nou, dat komt goed uit, want die hebben ze ook. Als ik dan toch een puntje van kritiek moet geven: de gevel is een beetje saai. Waarom geen roze deur of felgekleurde letters op het raam? Daar is nog wel wat eigenwijsheid aan toe te voegen vind ik. Maar als dat alles is.. vier eikels voor de sfeer.

happy acorn koffie ps

happy acorn koffie ps

happy acorn koffie ps

happy acorn koffie ps

Locatie

Ik keek even welke score ik Black and Bloom en Bij Britta had gegeven, en die kregen allebei vier eikeltjes. Omdat PS! daar poepiedichtbij zit, krijgt die dat ook gewoon. Zo eerlijk ben ik. En de Oude Kijk in ’t Jatstraat is nu eenmaal leuk.

happy acorn koffie ps

Prijs

Voor de cappuccino betaalde ik € 2,50. En voor de latte macchiato € 3, mocht je daar ook benieuwd naar zijn. Dat is best een prima prijs, als je het mij vraagt. Het was niet het grootste kopje, maar het kan ook zeker erger. En wat wel leuk is: bij elk kopje koffie of thee krijg je een stempel, en bij tien stempels mag je gratis koffie drinken. (Sleep dus meteen al je vrienden en vriendinnen mee, dan gaat het lekker snel.) Ik zeg drie en een halve eikel.

Conclusie

Dat lijkt me wel duidelijk toch? PS! is gewoon een hartstikke gezellig plekje om koffie te drinken. Uitermate geschikt voor uitrustsessies na een shopdag, buiten-de-deur lunches met je vriendje, afspraakjes met bloggers (toch Olga en Hester?) of zaterdagochtendkoffies om te vieren dat het weekend is. En dat blijkt ook uit de eindscore, kijk maar:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikel

happy acorn koffie ps

PS. (hihi, nu lijkt het ineens zo gek om hier PS te zeggen..) Mocht je benieuwd zijn naar de vorige 21 koffietentjes die ik testte? Kijk dan even hier!

6 reacties

  1. Iedere dag loop ik er langs en dan denk ik: oh ja, daar wil ik graag eens iets drinken. Maar het zit er meestal vol en dan haal ik toch altijd maar mijn bakkie bij het academiegebouw. :( Die lampen zijn echt leuk trouwens.

  2. O jee o jee ik wil daar heen! Mint én roze, dat lijkt me een perfecte plek voor mij :) En dan ook nog eens lekkere koffie en taart, die kan ik niet overslaan in Groningen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »