quite alright.

Be gentle
be mild
you are doing
quite alright

Deze fijne woorden van Teken-ing zijn de laatste tijd een beetje mijn motto. Elke keer als ze in mijn gedachten komen, denk ik, o ja, is ook zo. Eigenlijk gaat het best goed.

En zeker deze week. De vakantiemodus is aan. Het is wel een vakantiemodus met een beetje werk op het programma, maar dat geeft niet.

Elke ochtend slapen we tot we wakker worden en dan drinken we koffie in bed. We starten de dag rustig op, soms lees ik nog even, we ontbijten, maken alvast een plan voor de middag. En terwijl Floris aanrommelt met zijn eigen hobby’s, verzet ik wat werk. Een paar bestellingen die ingepakt moeten worden, een random thing I like dat getekend wil worden, ik beantwoord mails, doe administratie of brainstorm voor een geboortekaart. Als ik deze week écht helemaal stil had willen staan, had ik dat iets beter moeten plannen, maar ach. Ik vind het goed zo.

In de middag doen we samen iets. Maandag gingen we picknicken en zwemmen, dinsdag ruimden we (een stukje van) de zolder op, woensdag gingen we naar Groningen en op familiebezoek, donderdag kochten we gordijnen, gisteren verkenden we nog een meertje, vandaag ruimden we de zolder nog verder op. En morgen, ach, dat zien we dan wel weer.

In de avonden doe ik yoga, schilder ik, mediteer ik, lees ik in mijn boek, en sluiten we af met een aflevering Elementary.

Het is een week met leuke en nuttige dingen, maar allemaal op ons gemakje. En dat is fijn. Tot en met zaterdag had ik heel hard gewerkt, en toen was het ineens vakantie en dacht ik, help, hoe komen we al die lege dagen door, zonder het gevoel te hebben dat we in zombies veranderen? Nou ja, het antwoord werd duidelijk: structuur. Elke dag hetzelfde ritme, maar binnen dat ritme genoeg vrijheid en chillheid. Daar houd ik van.

En o ja, ik knipte ook nog zelf mijn haar. Ha. Zomaar een stukje er vanaf, want mijn laatste kappersbezoek was anderhalf jaar geleden en de uiteinden zagen er ook wel ongeveer zo uit. Doei zielige puntjes. Hoi niet al te gecompliceerd kapsel. Hoi voldaan gevoel :-)

Ja, het gaat best goed deze week. Volgende week hebben we ook nog vakantie. Dan trekken we er een paar nachtjes op uit, via Nijmegen (!) rijden we naar Brabant. Op de terugweg via Utrecht, en dan nog een dagje Ede, voor een afspraak die ik daar heb – wie weet vertel ik daar later nog eens meer over.

Maar nu is nu. En het is goed zo. Quite alright.

Kijk, hier nog een fotootje van het Blauwe Meer. En een blije Nina.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »