Waarom ik vier weken niet ga bloggen en er ook nog zin in heb.

happy acorn continentals

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws heb je ook al in de titel kunnen lezen, dus daar begin ik mee.

Oké dan. Nou, de komende maand gaat het stil worden op mijn blog. Heel stil. Zo stil dat er de rest van augustus hoogstwaarschijnlijk niks meer op komt. Maaaar ik heb een hele goede reden, heus! Want ik ga gewoon iets heel tofs doen :)

Wat dan?

Ik ga op reis. Het is altijd heel moeilijk in één zin uit te leggen wat ik precies ga doen, maar denk even aan een concerttournee. Want eigenlijk is dat het. Met een groep van ruim twintig mensen vormen we een koor + band en daarmee treden we op. Eerst hebben we een soort oefenweek, waarin we een avondvullend concert instuderen en de drie weken daarna reizen we door Europa en geven we elke avond een concert. Drie weken bestaat ons leven uit reizen (in kleine busjes), de hele reutemeteut opbouwen (podium, geluidsset, licht, bandzooi), zingen en dansen voor publiek en slapen in een gastgezin. Dit jaar reizen we door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen (hoera voor Scandinavië want daar ben ik nog nooit geweest en dat lijkt me heel tof! Ik weet niet hoeveel tijd we over hebben om van de landen te genieten, maar toch.)

Dus.

Ja, misschien klinkt het soort van heftig of eng of intensief of out-of-the-comfortzone ofzo. Eigenlijk is het dat ook wel. Vier weken op elkaars lip zitten, elke avond in een ander onbekend bed, met mensen communiceren die geen Engels spreken, rare dingen voorgeschoteld krijgen, et cetera. Maar het is nu de zevende keer dat ik meedoe, dus ergens is het engste er nu wel af. (Geen idee waarom ik op mijn dertiende – toen ik voor het eerst ging – me hier zonder zenuwen voor in durfde te schrijven. Blijkbaar was ik toen nog wat avontuurlijker.) En ja, intensief is het wel, maar dat wordt gecompenseerd door de adrenaline van elke avond optreden :)

happy acorn continentals

Waarom?

Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk waarom ik dit elk jaar doe, maar het heeft denk ik met de volgende dingen te maken:

happy acorn God. Eigenlijk draait alles om God op zo’n tournee. We treden op om iets van ons enthousiasme over God te delen en om mensen iets van God te laten zien. Misschien klinkt het zweverig ofzo, tja. Maar het geloof speelt zo’n grote – en zo’n mooie – rol in mijn leven, dat ik dat op een of andere manier graag wil delen met anderen. En ook wel vanwege alle vooroordelen die er zijn over geloof, God en christendom. Alsof christenen saai zijn en allerlei regeltjes hebben en niet creatief of expressief of avontuurlijk kunnen zijn. Van dat soort dingen word ik altijd een beetje chagrijnig, dus ik vind het tof om met zo’n project het tegendeel te laten zien :) En trouwens, voor mezelf is het ook altijd een soort boost in m’n leven, omdat het zo inspirerend is!

happy acorn Muziek. Ja hallo, als ik niet van muziek hield zou ik dit niet doen, maar van zingen en dansen (ook al ben ik in dat laatste nooit de beste geweest) word ik gewoon heel blij. En dan niet in je eentje in de woonkamer, maar gewoon op een podium, voor echte mensen die geld betalen om te komen luisteren. O, de adrenaline.

happy acorn Avontuur. Hoewel ik best een comfortzone-mens ben, is het af en toe ook heerlijk om een maand uit je dagelijks leven te stappen. Een maand lang heb je geen tijd om over je dagelijkse sleurdingen te piekeren, je huis te stofzuigen en wat ook heel handig is: een maand lang hoef je bijna geen keuzes te maken. Iemand anders bepaalt het tijdsschema, dus je hoeft nooit te bedenken wanneer je gaat eten (of wat je gaat eten) of wat je vandaag weer eens zal gaan doen. Best wel eens fijn als je nina heet. :) Verder is het ook gewoon heel tof om elke dag op een andere plek te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen zoals mieke of floris.

A, zal ik al het bovenstaande anders even samenvatten in een filmpje? Voilà:

En nu?

Nou, nu ben ik heel hard mijn koffer aan het inpakken (die ik voor € 1,50 bij de kringloopwinkel kocht, muhaha). (Echt, ik haat koffers inpakken, al dat gedoe. Maar oké, dankzij alle bemoedigende woorden van floris en extra ingelaste pauzes ben ik nu een heel eind.) En vandaag komt er nog even een vriendin langs. En dan ga ik morgen naar Rotterdam, waar het avontuur begint. Vanaf dan is het hier dus radiostilte. Als je met me wilt communiceren, zit er maar één ding op: een concert bezoeken, ha! :) Mocht je benieuwd zijn, alle concertdata vind je hier, bij Scandinavia Tour 2014. En 31 augustus kom ik weer terug, dus dan ben ik weer in leven voor de buitenwereld. Dan kan ik mooi 7392 blogjes bijlezen om mijn tourdip te verwerken.

Happy August allemaal! :)

happy acorn continentals

PS

O ja, de plaatjes/handletteringtekeningdingen heb ik speciaal voor de tour gemaakt. Het zijn stukjes songtekst van wat we gaan zingen. Ja, je moet toch ergens je inspiratie vandaan halen. Oké, nog eentje dan. O en voor meer informatie over de organisatie waarmee ik op reis ga, zie www.continentals.nl.

goglow continentals

16 reacties

 1. Wat ontzettend gaaf dat je dit doet. Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord maar vind het super dat je op deze manier het Woord van God kan verspreiden en mensen over het goede nieuws kan vertellen. Heel veel succes en veel plezier!

 2. Ik heb al vaker over de Continentals gehoord! Het lijkt me echt een geweldige ervaring! Het zingen en optreden en in een koor en waaah! Geniet ervan! Ik hoop dat het zo super wordt als het klinkt! Veel liefs, Stella.

 3. Wow Nina, wat een avontuur. Wat onwijs stoer en leuk dat je dat gaat doen zeg. En alweer voor de 7de keer, nou dat zegt genoeg lijkt me :) Wat heb je een leuke tekeningen van de teksten gemaakt, dat voegt echt iets extra’s toe. Heel veel plezier & succes! Ik ga je missen deze maand, als je maar terugkomt ;)

 4. En of dat jij kan dansen! Er is er maar een die zo kan hupsen als nina en dat is super tof!
  Heel vaak spiekte ik bij jou als ik achter je stond (:
  Ik kom je zeker bewonderen!!

 5. Leuk Nina! Ik heb wel eens een optreden van The Young Continentals bijgewoond. Toen ging ik nog met mijn ouders iedere vakantie naar de camping in Zelhem en daar traden ze op. Ik weet nog dat ik nog wekenlang de liedjes in mijn hoofd had. Heel veel plezier!

 6. Leuk! :) Mijn zusje heeft in 2007 de continantal kids gedaan en ik wilde eerst ook, maar durfde niet. Toen heb ik met mezelf afgesproken op m’n 16e bij de young continantals te gaan, maar die afspraak ook niet nagekomen… Durfde weer niet. Weet niet of ik het ooit nog ga doen.

  • Oo je zou het moeten doen! Want het is zoooo awesome. Ik weet niet hoe oud je nu bent maar ik zou zeggen, doe auditie (eitje) en join volgend jaar de Scandinavia Tour. Krijg je geen spijt van, heus (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »