September was de maand van…

Wauw, zomaar twee blogposts in twee dagen :-) Soms gaat het leven zo. Want ik besefte me ineens dat het alweer oktober is, en dus tijd voor een overzichtje van de inmiddels voorbije maand! September was een volle maand. Maar dan ook echt vol. Gelukkig meestal op een positieve manier. Hoewel.. de dingen verliepen niet altijd volgens plan. Ik vertel het allemaal, heus. Lees maar mee :-)

September was de maand van…

happy acorn september 2018

o Lange en productieve werkdagen

Ja, pfoe, er was werk te doen! En niet zo’n beetje ook, want de komkommertijd is duidelijk voorbij. Ik maakte drie nieuwe kaarten (ze komen gauw in de webshop, beloofd!), ik ontwierp twee geboortekaarten op maat en en o ja, ik maakte een stuk of zes illustraties voor het kinderboek. Zes illustraties klinkt misschien als een peulenschil (met dank aan de vriendin die dit woord weer terug in mijn vocabulaire heeft gebracht), maar de boekillustraties zijn behoorlijk uitgebreid: helemaal in kleur en inclusief mensen die op fietsen zitten, in bed liggen of aan het eten zijn. En dat alles bij elkaar is een hoop werk. Kijk, hier is alvast een ienieminivoorproefje:

happy acorn ninamaakt

In het begin moest ik er nogal inkomen (spannend pressure moeilijk et cetera), maar inmiddels heb ik de flow aardig te pakken :-) Hoe dan ook: ik werkte deze maand steeds vijf volle dagen per week, en dat was best even wennen na die rustige zomer.

ninamaakt happy acorn party

o Fijne feestelijkheden

September is mijn verjaardagsmaand, en de afgelopen jaren liet ik dat meestal een beetje voorbij kabbelen. Maar dit jaar kreeg ik zomaar zin om een feestje te organiseren, dus dat deed ik! Ik maakte uitnodigingen (echte, van papier!), verstuurde die naar allerlei lieve mensen, maakte bedankjes voor als iedereen weer weg zou gaan (nee, geen zakjes snoep, maar wel iets anders leuks), en ik besloot dat de dress code streepjes moest worden. Zoveel voorpret!

Maar helaas, op het moment suprême besloot mijn verkoudheid over te gaan tot de extended version met koorts en hoofdpijn en de hele mikmak, dus toen moest ik het feestje verzetten :-( Het voordeel daarvan is dat ik het nog tegoed heb, en nu dus nóg meer voorpret kan beleven :-) Het nadeel was dat mijn moeder voor niks een grote appeltaart en champignonsoep voor tien personen had gemaakt. Uiteindelijk kwamen mijn ouders en een vriendin die haar treinkaartje al had gekocht toch nog even langs, en was het een klein maar fijn minifeestje. Met taart en soep :-)

ninamaakt party rtil

Oh, er was nog meer feest! Op mijn verjaardag zelf was ik namelijk nog net niet ziek en ging ik naar een zangworkshop van Janne Schra! Zo leuk :-D De dag daarna ging ik óók nog naar haar concert in Groningen en dat was (bijna?) net zo fijn :-) En een week later, toen ik weer helemaal beter was, waren Floris en ik zomaar vijf jaar getrouwd. We vierden het met koffie en een etentje. Dus ja, heel veel feestvreugde was er de afgelopen maand!

happy acorn

o Me thuis voelen in Groningen

Verder was september ook de eerste echte volledige maand dat ik in Groningen werkte. En jep, dat bevalt goed. Groningen voelde altijd als mijn tweede thuis, maar nu helemaal. Het nieuwe is er inmiddels een beetje af en daardoor geniet ik er eigenlijk extra van :-) Ik heb al een paar zakelijke afspraken op mijn nieuwe werkplek gehad en ook komen er soms op donderdag ineens mensen die mij kennen van instagram in de winkel, gewoon om even te buurten. Zo gezellig is dat :-)

ninamaakt timtom groningen

o Truien en vesten hoera

Het kan weer! Na die hete zomer vond (en vind) ik het heerlijk om weg te kruipen in warme vesten en truien. Ik kocht een paar maanden terug al een heel fijn vest bij de kringloop dat per ongeluk bij al mijn shirts matcht, dus daar woon ik zo’n beetje in. En o ja, mijn verjaardagstrui! Eind augustus werd ik verliefd op een hele vrolijke trui met blije strepen, dus toen ik had besloten een verjaardagsfeestje te geven, leek dat me de perfecte reden om die trui te kopen. Want op een feestje moet je er nu eenmaal feestelijk uitzien en dat is ‘ie. Dus ik kocht ‘m en liet ‘m heel gedisciplineerd drie weken in mijn kast liggen, zodat ‘ie op mijn verjaardag de primeur zou beleven! Het was toen zomaar ineens 21 graden, maar gelukkig is het op mijn werk altijd wat kouder, dus ik droeg ‘m lekker toch. En nu voel ik me nog steeds heel feestelijk, elke keer als ik ‘m aan heb. Hoera!

o Slaap, vitamines en mediteren to the rescue

Ja, mijn gezondheid liet in september dus wat te wensen over. Eerst was Floris sip en moe en koortsig en snipverkouden, en vervolgens gaf hij het gezellig door aan mij. Dus we leefden heel gestructureerd met lange nachten en veel groente en vitaminepilletjes en ’s avonds deden we lekker niks. Behalve mediteren (ik dan, Floris niet) en chillen. Ik denk dat het heeft geholpen, want nu zijn we weer blij en gezond :-)

Zo. Dat was september. Nu is het oktober en dat kan maar één ding betekenen: herfst! Ik ben er klaar voor. Ik hoop stiekem op zo’n zonnige herfst, zo eentje met lange boswandelingen en weinig gepieker. We zullen het zien :-)

ninamaakt lijstje

4 reacties

  1. Ook al was september dan een beetje de maand van koortsig en ziekjes zijn en hele lange dagen werken; toch komt het heel blij en positief over. Zo fijn om te lezen! Gelukkig voelen jullie je nu weer beter en kun je je nog meer gaan verheugen op het streepjes-feestje. Heel veel plezier alvast, en veel liefs vanuit Leiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »