September was de maand van…

In het kader van beter laat dan nooit: hoi! Ik had de eerste dagen van deze nieuwe maand zoveel te doen dat het bloggen er een klein beetje bij inschoot. Maar dat geeft niet, het is nooit te laat voor een terugblik op september :-) Want in september was er heel veel leuks! Met de nadruk op heel veel, want het was zo’n maand die af en toe een beetje uit zijn voegen barstte. Kijk maar mee:

September was de maand van…

happy acorn ninamaakt september maandovericht

o Fijne avonturen op Schiermonnikoog

Zo kom je nooit op Schier, zo kom je er twee keer in veertien dagen! Eerst op het yogafestival, daar schreef ik al uitgebreid over. Ik besloot toen dat ik graag een keertje terug zou willen komen op het eiland, maar dan zonder mijn werk :-) Dus toen mijn ouders vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde en of ik nog plannen had voor een feestje, besloot ik alles te combineren en werd het cadeau een feestelijk bezoekje aan Schier, de zaterdag na mijn verjaardag.

happy acorn schiermonnikoog

We namen lekker vroeg de boot en hadden vervolgens een heerlijke dag op het eiland. Volgens mijn fitbit wandelden we zeventien kilometer en tussendoor genoten we van het strand (jaa strand!), de zon, kopjes koffie, elkaar en een uitgebreid diner. Zo fijn!

O ja, ik nam toch nog een heel klein beetje werk mee, want ik heb nu een verkooppunt op Schiermonnikoog! Tijdens het yogafestival raakte ik in gesprek met een mooie winkel op het eiland, en twee weken later nam ik dus de eerste stapel kaarten voor hen mee.

o De herfst verwelkomen

In augustus waren de dagen nog lang en zonnig, maar in september werd het allemaal een stuk grijzer en vooral herfstiger. Gelukkig had ik het best heel druk met werk, waardoor ik me niet zoveel aantrok van alle regen. En ik werd blij van alle eikeltjes en hoe de bladeren mooie kleuren kregen :-)

herfstlijstje ninamaakt happy acorn

o Allerlei projecten waar ik (ontelbaar veel) blaadjes voor tekende

Na een paar kalme zomermaanden barstte het ninamaakt-feest weer los. Alsof iedereen dacht: zo, de vakantie zit erop, nu gaan we met z’n allen kaarten bestellen en custom posters laten maken en geboortekaarten aanvragen. Haha, niet erg hoor, juist na zo’n rustige periode is dat heel fijn. Nadeel was dat ik daardoor wat minder flexibel was in het aannemen van opdrachten, maar het voordeel is dat ik de komende maanden niet hoef te twijfelen of ik genoeg werk heb.

happy acorn nina foto: Rensina Steursma

Wat ik dan allemaal maakte in september? Onder andere een illustratie voor het jaarthema van mijn kerk, die we kneitersgroot op canvas lieten drukken en nu voorin de kerk staat :-) Het was een hele grote boom, dus ja, heel veel blaadjes! Hij wordt ook gebruikt voor powerpoints en studiemateriaal en is zelfs al op een taart gedrukt, haha. Op mijn Patreon-pagina schreef ik trouwens een uitgebreide blog over het maakproces van deze illustratie, mocht je benieuwd zijn :-)

Meer blaadjes tekende ik voor Rensina, die binnenkort haar theewinkel opent. Ze had me gevraagd een aantal patronen te ontwerpen voor inpakpapier, waarin de theeplant en theeblaadjes een rol spelen. Zo leuk! En o ja, nog zoiets: ik mocht een sticker voor de verpakking van een product maken! Ik deed dat in opdracht van Studio Joop, die samen met de winkel FOLK (allebei in Groningen) een keramieken schaaltje heeft ontworpen waarmee je avocado’s en stekjes kunt laten groeien :-) Kijk, hier lees je er meer over en zie je ook wat foto’s. Ik hoorde dat het schaaltje meteen de eerste dag uitverkocht was, maar er komen gauw nieuwe aan. Yes, september bracht me hele leuke projecten!

happy acorn ninamaakt random things i like

o Balanceren tussen werk en fijne dingen met Floris

Door die drukte was het soms wel een beetje balanceren. Want ik was ook jarig en bovendien waren Floris en ik vorige week vier jaar getrouwd :-) Meestal vieren we dat met een weekendje Nijmegen, maar nu zaten onze hoofden en agenda’s al zo vol, dat dat er niet van kwam. Dat bewaren we dus voor een andere keer. Gelukkig hadden we het dagje Schiermonnikoog om het goed te maken en gingen we uit eten :-) En o ja, op onze trouwdag maakte ik een gezellig gifje van wat confetti-trouwfoto’s (foto’s gemaakt door Jane Lasonder).

happy acorn

o Yoga weer oppakken

Omdat ik in de herfst liever rustig binnen zit dan dat ik buiten ren, heb ik mijn hardlooprondjes even gepauzeerd. In plaats daarvan doe ik elke ochtend tien minuutjes yoga met Adriene. Zo’n fijn begin van mijn werkdag vind ik dat! Na een half jaar zonder yoga bleek ik in een hark te zijn veranderd, maar inmiddels wordt alles langzaamaan weer wat soepeler :-) Mocht je er ook zin in hebben: deze en deze video vond ik heel leuk!

happy acorn ninamaakt

Zo, en nu is het oktober. Ik hoop dat we deze maand mogen genieten van knusse avondjes binnen, maar ook van lange herfstwandelingen met een zonnetje. En ik hoop dat het qua werk iets minder hectisch wordt dan in september. Niet per se minder werken, maar wel minder verschillende projecten tegelijkertijd, zodat ik meer focus en overzicht heb. We zullen zien! Hoe dan ook, laten we er iets moois van maken! :-)

happy acorn ninamaakt flowers

3 reacties

  1. Schieeer! Ik was er afgelopen zomer en wat een heerlijk eiland is dat. Je bent goed bezig zeg, zo cool dat je je tekeningen op allerlei plekken kan verkopen en er zo geld mee kan verdienen:) Vind ik echt tof. Maar een beetje rust is ook goed, natuurlijk. Doe rustig aan! Veel yoga’en met Adriene, haha, die filmpjes zijn inderdaad heel handig en fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »