September.

Hé, september. Wat een rijke maand was je. Een maand die vloog, en toch ook traag was.

Het ontwerpen van nieuwe kaarten voor de webshop liep als een rode draad door mijn september. De eerste weken was mijn kantoorgenoot op vakantie, dus had ik mijn eigen creatieve bubbel. Alle ideeën die ik de laatste maanden had opgespaard vormden het uitgangspunt. Een fijn startpunt wel, maar het waren voornamelijk teksten. Qua beeld was het best een zoektocht naar wat ik eigenlijk wilde maken. Dus ik zette het werk in opdracht op pauze en nam veel tijd om te brainstormen, schetsen, experimenteren en te puzzelen. Ja, ik mag dan van eenvoudige ontwerpen houden, maar dat wil niet zeggen dat ik ze snel maak. :-) Soms gaan er veel versies aan vooraf voor ik tevreden ben. Het vroeg wat geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Maar het goede nieuws: het lukte! Aan het einde van de maand gingen er zeven kaartontwerpen en vier posters naar de drukker. Ik maakte er niet eerder zo veel tegelijk, maar zo liep het nu eenmaal. Vandaag krijg ik ze binnen en volgende week vind je ze in de webshop. Ik kan niet wachten. :-)

En dan was er nog de overgang van zomer naar herfst. Elke dag leken de kleuren weer een paar tinten warmer. En dat septemberlicht, ben ik de enige die dat zo mooi vindt? Ik houd ervan hoe het ’s ochtends als je wakker wordt nog écht als ochtend voelt, de zon nog laag staat en er nog dauw ligt. Ja, mooi. En ik genoot met volle teugen van de keren dat ik buiten ging zwemmen. O, o, o, veel gelukkiger kun je me niet maken.

Iets wat me best bezig hield de afgelopen maand was die hoofdpijnzoektocht, waar ik al eerder over vertelde. Na een bezoek aan de manueel therapeut (heel fijn en helpend) besloot ik ook langs te gaan bij de huisarts, om te kijken of er ook niet een medische oorzaak was. Ik geloof dat ik dat nog ingewikkelder vond dan de hoofdpijn zelf… Het verliep wat stroef, ik moest twee keer bloed laten prikken en wachtte vier keer vergeefs op een telefoontje met de uitslag. Hoi onrust! Na twee weken kwam de uitslag en bleek alles in orde te zijn. Aanvankelijk voelde dat een beetje als een anticlimax, maar ergens was het ook wel weer goed nieuws. Geen quick fix helaas, dus nu blijf ik gewoon rustig oefenen in het aanvoelen van mijn grenzen.

En o ja, nog iets: ik werd dertig! Wat een feest :-) Ja, het was een fijne verjaardag. Ik kreeg allemaal lieve post, we aten taart op kantoor en pannenkoeken thuis. En het weekend erop zat onze tuin vol lieve visite. En cadeaus dat ik kreeg! Bloemen, heel veel mooie boeken en een megafijne zachte yogamat.

Ach, en zo was het ineens oktober. Qua werk zal het nog wel even druk blijven: de nieuwe kaarten gaan de wereld in en er lopen nog wat opdrachten. En verder begin ik deze maand aan een opleiding! Zo spannend, maar ik sta te popelen. Het voelt een beetje als die keer dat ik op retraite in een klooster ging, dus ik denk dat ik dezelfde tactiek ga hanteren: vertrouwen op de keuze die ik heb gemaakt en rustig all-in gaan. :-)

En jij, heb jij nog fijne plannen voor de komende maand? Kijk maar of je er wat moois van kunt maken en zorg een beetje goed voor jezelf. X

PS O ja, een liedje nog! De eerste helft van de maand danste ik vooral op liedjes van Bastille (o.a. deze) en de laatste twee weken werd ik gelukkig van dit nieuwe nummer, van John Mark McMillan.

PPS Ik werd laatst geïnterviewd over verwondering en verbeeldingskracht, door zingevingsplatform Holy Hub. Een gezellig gesprek was het. :-)

PPPS Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe kaarten? Zodra ze in de webshop staan verstuur ik een seintje via de mail. Wil je dat ook ontvangen, laat dan hier (even scrollen) je mailadres bij me achter.

4 reacties

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Nina! Fijn dat het een mooie dag was! Ik klikte op de link over je opleiding en ben nu heel nieuwsgierig. Heel spannend, inderdaad. Ik ben benieuwd hoe je tot deze keuze bent gekomen en wat je hoopt dat het je zal brengen – misschien kan je daar nog eens iets over schrijven? :) Liefs!

  • Dankjewel! Ah haha, wat leuk dat je erop hebt geklikt :) Ja, het gaat een hele belevenis worden denk ik, het gaat flink de persoonlijke diepte in. Ik ga er vast nog iets over schrijven als de kop eraf is, maar om er kort iets over te zeggen:

   Het voelt voor mij als de volgende stap in een proces dat al een paar jaar gaande is, een proces van steeds meer van binnen naar buiten leven, in plaats van me laten leiden door verwachtingen en ingesleten patronen. Dat proces werd in gang gezet door dingen waar ik tegenaan liep, en is in gang gebleven door een soort nieuwsgierigheid en enthousiasme omdat het zoveel moois brengt :)

   Sinds begin dit jaar zocht ik naar iets stevigs om me daar nog verder in te ontwikkelen, en toen kwam ik die opleiding tegen. Ik heb best veel tijd genomen om tot het besluit te komen, maar ik kon eigenlijk geen redenen verzinnen om het niet te doen.

   Dus nou, dat dus. Toch best een verhaal geworden ;-) Fijne avond en liefs!

 2. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, Nina! Ik genoot gisteren ook van het gevoel van een herfstmiddag, wanneer de zon de dag opeens al afsluit, zo anders dan in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »