Sinterklaas in een koffiekopje

Sommige mensen doen op zaterdag alle klusjes waar ze door de week geen tijd voor hebben. Sommigen gaan sporten als een malle. Anderen liggen de hele dag in bed, omdat het kan. Florismeneer en ik doen dat allemaal ook wel eens (op het sporten na dan). Maar wat we sowieso op zaterdag doen: cappuccino drinken in een leuk koffietentje!*

Gewoon omdat het leuk is. Omdat het gezellig is. We dan even weg zijn, maar onze portemonnee niet meteen leeg is. Omdat het lekker is om cappuccino’s te testen. En omdat het een leuk spelletje is om de meest sfeervolle koffiezaak te ontdekken. En oh ja, omdat we dan de Drentse hoofdstad (of Groningen) wat beter leren kennen (:

En daarom is het nu tijd om een nieuwe rubriek te introduceren op mijn gloednieuwe blogje: de koffietentjestest! Het is heel simpel: ik ga naar een koffietentje, analyseer de koffie en de sfeer, maak een paar fotootjes en dat alles drop ik hier. Als je dan nog eens in Drenthe komt, weet je in ieder geval waar je je dag kunt vervolmaken met een fijne kop cappuccino. Ik vermoed trouwens dat ik ook af en toe leuke plekjes in Groningen, Utrecht en/of andere plaatsen zal reviewen, want daar is het soms ook goed toeven. :)

Oké, let’s go. We trappen de serie af met CafféPranzo in Assen. Floris en ik waren er al best een paar keer geweest en zo ook gisteren. Om meteen een uitzondering te maken dronken we gisteren geen cappuccino, maar chai latte vanille, omdat dat zalig is. Volgens de bedieningsmevrouwtje smaakte het naar Sinterklaas, en dat was helemaal het geval. En die beste man mag dan wel weer in Spanje zitten, een fijnere afsluiting voor deze sinterklaasweek kan ik niet bedenken :) Nou ja, dat alvast ter introductie. Nu even gestructureerd:

Naam: CafféPranzo
Adres: Ceresplein 118-120 in Assen
Bestaat sinds: 2012
Website: www.caffepranzo.nl

kaartje

Koffie
Jaja, stiekem hadden we dus chai latte, wat eigenlijk niet echt koffie is (wat is het dan wel?). Maar oh oh oh, wat was het lekker en sinterklaasachtig en romig en mild en spicey en fijn :) Minpuntje: hij was niet duizend heet, waardoor ik de neiging had het glas in één keer leeg te drinken. Maar toch, fijnheid ten top. In een mooi dubbelwandig glas (à la Doppio), niet te groot, niet te klein. Vier (van de vijf) blije eikeltjes voor de koffie.

mmmm

Sfeer
Ook voor de sfeer deel ik vier eikeltjes uit. Het is gewoon gezellig en knus, maar toch best strak en modern ingericht. Veel hout, veel oranje en veel bruin. En twee wanden met alleen maar ramen, dus wel heel licht. En er is gratiesj wifi, voor de liefhebbers.

Locatie
Het is in het centrum van Assen, dus da’s best goed toch? Niet in een supermooi oud pand ofzo, ook niet in de allergezelligste winkelstraat van Assen, maar verder geen klachten. Doe ook maar vier eikels dus.

Prijs
Oké, dom dom dom, ik heb niet gekeken hoe duur de chai latte was (want het staat niet vast op de kaart, maar het stond op zo’n krijtbord en daar stond geen prijs bij, anders had ik er heus op gelet). Maar we waren in totaal negen euro kwijt voor twee chai lattes en een kleine tosti die alles behalve klein was (en wel berelekker). En voor de cappuccino betaal je ook nog geen daalder, dus wat mij betreft is de prijs-kwaliteitverhouding goed. Omdat ik niet in de meest creatieve bui ben, ook vier eikeltjes voor de prijs. Update: ik ging nog een keer chai latte drinken en toen ontdekte ik dat het €2,50 kostte :) 

Conclusie
Kortom, een fijn plekje met fijne koffie, een blije floris en een blije nina :) En nu het lastigste: het gemiddelde uitrekenen.

eikeltjeeikeltjeeikeltjeeikeltje

smullenbrullen

*Oké, soms doen we het niet, want dan hebben we al ontbeten bij de hema of ikea (= onze andere zaterdagse bezigheid).

Lees hier de andere koffietentjestests!

4 reacties

  1. Wij vinden het zo leuk dat je ons hebt beloond met dit leuke verhaal. Dat we hebben besloten
    Dat wij jou willen belonen met een blikje Chai Latte. Kom langs in de winkel en kies je smaak. Ga je voor
    Vanille of neem je dit keer de spicey? Thuis genieten, dat is wat we jou gunnen. Beloning voor blog!
    Vriendelijke groet Henk Hoeksema en Nicole Koopmans, CafféPranzo Assen.

  2. Heerlijk!
    Echt een mooie reactie van Nicole en Henk op deze beoordeling. En zeker terecht. Ik zit er graag even voor een lekkere cappuccino of een Munt-thee, de sfeer en vriendelijkheid zijn TOP. Ik geef ze een dikke 10!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »