Stamcafé

Eigenlijk zou iedereen een stamcafé moeten hebben. Niet zo’n bruinig kroegje waar alle bebaarde mannen uit het dorp (en vrouwen met een rokerige stem en geblondeerd haar) hun centen komen vergooien aan bier, maar gewoon een cafeetje, waar je standaard – zeg één keer per week – een kopje koffie komt drinken. Een plek waar je even niet hoeft te denken aan wat je thuis allemaal wel en niet zou kunnen doen, maar waar je gewoon rustig kunt zitten. Waar je een praatje kunt maken als je dat wilt, maar ook gewoon stilletjes achter je laptop kunt werken, of je schetsboek kunt vullen. Een plek waar je zeker weet dat de cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk, thee en chai latte lekker zijn en waar het personeel je herkent als je binnenstapt.

Een plek waar het onmogelijk is om chagrijnig te zijn, omdat er sowieso een gezellige sfeer hangt. Waar niemand zegt dat je weg moet gaan of minstens vier drankjes per uur moet bestellen als je er langer dan een half uur zit. Waar je niet afgeleid wordt door de wasmachine of een konijn dat de hele tijd op de bank springt terwijl hij dat niet mag. Waar je gewoon kunt zijn en verder niks.

Als iedereen nou zo’n plekje had, dan zou de wereld toch een heel klein beetje fijner zijn? Iedereen die chagrijnig is, die sturen we dan regelrecht naar zijn of haar stamcafé. En uiteindelijk is er dan niemand meer chagrijnig :)

happy acorn koffie pranzo café

PS Ik heb zo’n plekje hoor. CafféPranzo, dat is mijn stamcafé. Toen ik er afgelopen dinsdag was, stelde een van de medewerkers ‘een hele brutale vraag’: ze wilde weten wat ik toch altijd aan het doen was daar. Zij en haar collega dachten dat ik misschien wel binnenhuisarchitect was ofzo, omdat ik vaak met m’n laptop en m’n schetsboek zit. Nee hoor, ik blog gewoon. Ik moest meteen mijn URL op een briefje schrijven, dus wie weet lezen ze dit wel (hoi!). (Soms, heel soms, zou ik wel een visitekaartje willen.)

17 reacties

  1. Lijkt me heel leuk zo’n stam-koffie-café ;) al weet ik niet of ik er zou durven te gaan zitten bloggen, denk dat ik al gauw verlegen zou worden ofzo.. En gewoon visitekaartjes bestellen zou ik zeggen :)

    • Oooo gewoon doen hoor. In Groningen (en grote steden) is het wat gebruikelijker, maar ik vind dat die Assenaren er ook maar eens aan moeten wennen dat dat kan en fijn is :)

  2. ahhh, bij het lezen dacht ik gelijk aan Luke’s van the gilmore girls. Idd, dit is heerlijk omzo’n tweede thuis te hebben waar je na een rotdag weer helemaal kan bijkomen,leuke blog meis!
    Liefs Floortje

  3. Ah leuk plekje! Ik ga er met mijn zusje ook wel eens heen op vrijdagochtend, dan is het zalig rustig :) anders vind ik het er soms wat te massaal..
    maar als ik iemand zie zitten met een laptop dan stap ik op je af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »