Van een gum een cactus maken (of koffie).

Ik heb een nieuwe hobby: stempels maken. O, o o, weet je hoe leuk dat is? Ik bedoel, gewoon stempelen is al fijn. Laat staan het proces van een gum omtoveren tot stempel. Heus, het is keimakkelijk, je hebt snel resultaat, en als je niet al te rare fratsen uithaalt, ook nog eens een heel leuk eindresultaat :) Kijk maar mee.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Dit is alles wat je nodig hebt. Een potlood (of pen), een simpele gum, een vel papier en een guts. Oké, eigenlijk ook nog een inktkussentje, maar die paste niet meer op de foto (of nou ja, vergeten dus). Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zo’n gutsje in huis heeft, maar bij de hobby- of kunstenaarsbenodigdhedenwinkel kun je er vast eentje vinden. De mijne kostte rond de acht euro, en dan heb je ook wat, met al die verschillende mesjes.

Het is trouwens megahandig om er gewoon een groot vel papier onder te leggen. Dan heb je alle ruimte om te testen, en heb je aan het eind ook niet per ongeluk je tafel onder de inktvlekken (hoewel die van ons dat toch al heeft, maar dat is een ander verhaal).

Laten we bij het begin beginnen. Eerst moet je natuurlijk bedenken wat voor plaatje je uiteindelijk wilt stempelen. Een watermeloen, konijn, boompje, een klein tekstje, of… verzin het maar. Mij leek een gezellige cactus wel leuk, dus ik schetste wat op mijn gum. In mijn geval maakte het niet uit, maar houd er rekening mee dat je afdruk straks in spiegelbeeld wordt.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Vervolgens gutste ik de grootste stukken om de cactus weg.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

En daarna ging ik met mijn fijnste gutsmesje voorzichtig langs de randjes. Neem de tijd, want als je uitschiet is zomaar je stempel verpest, en dat wil je natuurlijk niet :)

happy acorn stempel diy knutselen inkt

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Tijd voor een testje! Leuk leuk leuk, maar ik wilde nog wel wat versierselfriemeltjes op het potje.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen bleef ik testen, want dan kun je precies zien wat er nog moet gebeuren.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

En uiteindelijk was dit het resultaat! Heel eerlijk? Ik vond ‘m zonder versierd potje misschien wel net zo mooi. Maar helaas, daar is nu niks meer aan te doen..

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Om het goed te maken, trakteerde ik mezelf op een kopje koffie :)

happy acorn stempel diy knutselen inkt

En ach, misschien zou een zonnetjesstempel ook wel leuk zijn.

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Kijk, hij is hetzelfde als mijn zonnekaartje, maar dan in zwart wit :)

happy acorn stempel diy knutselen inkt

En toen was het een troepje. Maar wel een vrolijk troepje :) Gelukkig kon ik heel makkelijk opruimen, omdat alle gumsnippertjes zich op het papier verzameld hadden (ik zei toch dat zo’n groot vel heel handig was).

En wat doe je dan met die stempels? Nou, je maakt er bijvoorbeeld je eigen superfancy inpakpapier mee! Leuk voor de Instaswap, moederdagcadeautjes, achtergrond voor je supergestylede instagramfoto’s of andere vrolijkheid. Of je deelt random kopjes koffie uit, op enveloppen of belangrijke documenten. En heb je een stempelkussentje met inkt die ook geschikt is voor textiel? Dan kun je er zelfs een saai t-shirt of rokje mee opleuken :) Dat komt dus wel goed.

happy acorn stempel diy knutselen inkt pilea

happy acorn stempel diy knutselen inkt

happy acorn stempel diy knutselen inkt

happy acorn stempel diy knutselen inkt

Het werkt overigens best verslavend, want ineens zie ik overal mogelijkheden voor wat stempelvrolijkheid. Dus ik heb je vast gewaarschuwd.

Veel stempelplezier! :)

28 reacties

 1. Wat een gezellig blogje. En wat een leuk idee. Ik word er vrolijk van : D
  Ik vind dat versierde potje juist extra leuk!

 2. Oeeee ga je deze ook verkopen in je webshopje? Ze zijn echt mega moooooi! Zo origineel ook! Ik heb ’t ooit geprobeerd met een aardappel, maar ik bak er niks van. Echt niet. Liefs!

 3. Oh, dit deden wij vroeger (als in: op de basisschool) ook nog wel eens! Maar jij doet het nog serieus ook, heel vet resultaat. Ik vind creatieve mensen altijd zo leuk, zelf ben ik totaal niet zo maar – en dat is misschien een beetje een stereotiep hoor – ik vind creatieve mensen altijd zo’n vrolijke indruk maken ofzo omdat die creatieve dingen vaak vrolijk zijn, haha. Ik zou in elk geval blij worden van zo’n kaartje met stempels erop :)

  • Haha, ik snap je punt ;-) Misschien zijn creatieve mensen gewoon vaak expressieve mensen, en dan zie je die blijheid wat sneller dan bij niet zo expressieve mensen ;-) Ofzo, haha.

 4. Pingback: Tag; Sharing is caring |

 5. Hoi Nina,
  Waar heb je die leuke, bruinkleurige enveloppe in dit artikel vandaan? Ik zoek echt overal naar enveloppes (en het liefst ook leuke kaarten :) ) In die kleur, maar ik kan ze echt nergens vinden!

  Liefs!
  Eva

  • Hai Eva,
   Hihi, die enveloppen komen gewoon van de hema! Ik zie dat ze in de webwinkel nu tijdelijk uitverkocht zijn, maar in de winkels zie ik ze eigenlijk altijd wel liggen.
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »