Vandaag is glitter!

Ooh Glitterdinsdag. Dat zou het elke dinsdag moeten zijn! Alleen al omdat het zo’n leuk woord is*. Natuurlijk verwacht je nu een lading foto’s van dingen in ons huis met glitters. Balen! Ik heb lekker een nieuw plannetje bedacht, want 1. ons huis heeft niet zo’n hoge glitterfactor (wellicht omdat 50% van de bewoners man is?) en 2. ik had zin om iets anders te doen dan gisteren. Eerst nog even een leuk feitje:

happy acorn

Maar waar ik eigenlijk heen wilde: glitter-diy’s! Ondanks de lage glitterfactor heb ik namelijk wel wat potjes met glitters in m’n knutselkastje staan, en daar valt genoeg mee te beleven. (Hoe vaker ik het typ, hoe’n raarder woord het wordt. glitter. Glitter. glitters. mmm.) Helaas heb ik al het onderstaande niet zelf bedacht/uitgevoerd/gefotografeerd, maar heb ik mijn internetinspiratiebronnen aangeboord. De zuurstokroze plaatjes heb ik er lekker wel zelf omheen gemaakt. Oké, here we go:

Ja hee, heb ik net een heel verhaal getypt, blijken er ineens veel minder leuke glitter-diy-dingen te vinden zijn dan ik dacht. Pfu. Echt heel pinterest staat vol glitterknutsels, maar ze zijn bijna allemaal lelijk. En ze komen allemaal op hetzelfde neer: smeer een product in met lijm, doop het in de glitters en hatsikidee. En dan heb je een glitterjampot, glitterschoenen, glitterwenkbrauwen (iehl), een plastic glitterolifant, een glitterkerstbal, een glitterkast, een glittertelefoonoplader, een glittersleutel, een glitterpompoen (geen grapje), glitterpapertape, een glitterwijnglas of (speciaal voor alle hipsters) een glitterstarbucksbeker. Echt, ik vind glitters leuk, maar deze zelfdoeglitterfratsen laat ik liever aan iemand anders over. Alsof je elk lelijk product mooi maakt door er een overdosis glitter op te smeren. Nee.

Maar okee, doei negativiteit. Want toevallig vond ik tussen al die lelijkheid nog drie dingen die wél leuk zijn :) Ze zijn best wel heel makkelijk, dus ik heb er geen hele stappenplannen van gemaakt. Joechei, glitterfeestje here we come.

happy acorn

Een glitterstrikjesslinger! Ik bedoel: glitters zijn leuk, slingers zijn leuk, strikjes zijn leuk en pasta is lekker. Wat wil je nog meer? (Deze heb ik trouwens wel een keer zelf gemaakt, en de slinger heeft vol trots in onze kerstboom gehangen. maar geen foto’s van natuurlijk. De foto op het plaatje komt hiervandaan.)

happy acorn

Woei, glitterveren. Hier is de bron van het plaatje.

happy acorn

En last but not least: glitterfoto’s! Oe ik vind dat zo’n vrolijk mooi sjiek romantisch en gezellig effect :) Eigenlijk wilden we (okee, ik) het ook bij onze trouwfotoshootding, alleen de fotograafmevrouwtje was bang dat er dan allemaal glitters tussen de spleetjes in haar camera kwamen. Dus toen deden we het met confetti, ook leuk. (bron foto)

Zo, dat was het dan. Morgen is het roze woensdag! Nou, vandaag heb je alvast een voorschotje gehad, maar morgen wordt dus nog véél méér roze! Wat is het toch leuk om een meisje te zijn.

* Wat betreft het mooie woordenboek: ik blijf al steken bij het uitzoeken van het meest fantastische (niet-gelinieerde) notitieboekje waar ik de mooie woorden in op kan schrijven/tekenen. soms is het niet zo handig om perfectionistisch te zijn. maar goed, nog even geduld dus, ooit komt het er wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »