We dronken vijfentwintig kopjes koffie

happy acorn koffie

Nee grapje. Vijfentwintig kopjes koffie, dat zou niet best zijn, dan stuiter ik nog drie dagen na denk ik. Maar één kopje koffie, dat dronken we wel. In Groningen en om precies te zijn: in de Oude Kijk aan ’t Jatstraat. Ja, net als PS! en Bij Britta, een paar weken geleden. En o ja, Black & Bloom vind je daar ook. Het is wel duidelijk dat die straat the coffee place to be is hè? Als je benieuwd bent of de koffie bij Nº 25 net zo lekker is als bij die andere zaakjes, zou ik maar even verder lezen.

Naam: Nº 25
Adres: 
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 25, Groningen
Bestaat sinds: 
april 2014
Website: 
www.no25.nl

happy acorn koffie

Koffie

Oké oké, soms is het gewoon echt heel lastig om koffie te beoordelen. Ik bedoel, van de sfeer gaat mijn hart gewoon heel snel kloppen – of niet. Maar bij koffie kan ik het altijd zo lastig onder woorden brengen, vooral als ik ‘m niet fantastisch, geweldig en awesome vind, maar ook niet deprimerend, waterig en om van te huilen. (Misschien moet ik eens een koffietestcursus volgen, hihi, dat zou tof zijn.) Maar goed, bij Nº 25 vond ik het dus moeilijk, het zat er een beetje tussenin. Floris kwam met het wijze advies om dan ook maar een score te geven die er een beetje tussenin zit. Dus het wordt drie eikeltjes voor de prima kwaliteit en ook nog een half eikeltje voor de babybrownie die ernaast lag, want die was werkelijk verrukkelijk. Drie en een half eikeltje in totaal dus. Ik testte trouwens ook maar even het ananassap, want dat klonk zo verleidelijk. Dat was reuzelekker (maar niet heel koud, wat ik eigenlijk had gehoopt). En omdat het lunchtijd was proefden we het potje appeltaart (appeltaart in een potje, oh yeah) en een broodje met (heel veel) geitenkaas.

happy acorn koffie

Sfeer

Floris wilde voor de sfeer eigenlijk vier eikels uitdelen, maar ik was het net niet met hem eens en ga voor de drie en een half. Nº 25 is een vrij klein zaakje, ik denk dat er nog geen 25 mensen in passen. Nu is dat niet per se verkeerd, maar omdat het best een langwerpige ruimte is, kijk je – hoe je ook zit – naar een muur (en degene tegenover je). Vanaf je stoel/bankje heb je geen uitzicht op de mooie open keuken of de andere kakelende gasten, en daardoor voelt het toch iets minder gezellig. Hoewel de muren trouwens wel leuk aangekleed zijn hoor, met een krijtbord aan de ene kant en gezellige producten aan de andere kant. Dat is dan weer een pluspunt. En nog een pluspunt is de uitzondering op wat ik hierboven zeg, namelijk de nis. Er is één nis met een lange bank en duizend leuke kussentjes en vrolijkheid. Op de foto kun je dat wel zien. Volgens mij is het daar wel megasfeervol, dus als ik daar had gezeten had ik waarschijnlijk vier eikeltjes uitgedeeld ;-) (maar die was al bezet, pfu).

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

Ehm, ik kan hier volgens mij echt niks nieuws meer over vertellen. Kijk maar bij deze en deze en deze koffietentjestest. Dus ik zeg vier eikeltjes. Kijk, op die foto kun je wel goed ons uitzicht zien :) Iets met roze en mint…

happy acorn koffie

Prijs

De cappuccino kostte € 2,20, dus een mooi prijsje! Ik heb nog niet vaak zo goedkoop cappuccino gedronken, dus ik zeg vier eikels.

happy acorn koffie

Conclusie

Tja, wat kan ik concluderen? Nº 25 is een fijn tentje om koffie te drinken (of eigenlijk meer om te lunchen), maar ik zou er zelf niet speciaal voor naar Groningen gaan. Maar als je er toch bent, zorg dan dat je een plekje in de nis verovert, want volgens mij is het daar heerlijk toeven. :) O, en ik was nog iets vrolijks vergeten, wat niet echt in een van de categorieën hoort: op de menukaart staat als kopje bij de frisdranken namelijk ‘frisjes’. Dat vind ik zo lief klinken! Dat moest toch nog even gezegd worden. En dan nu de eindscore:

(trommelgeroffel)

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

happy acorn koffie

PS Ben je benieuwd naar alle andere koffietentjes die ik testte? Kijk dan maar hier :)
PSPS Ik bedenk me nu pas dat de naam van het tentje waarschijnlijk iets te maken heeft met het huisnummer…tralielaa…

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »