Waar ik blij van word: de kinderboerderij

Vorig jaar waren er lammetjes op de kinderboerderij. Je weet wel, die kinderboerderij voor ons huis. Dus we dachten, dit jaar komen er vast weer lammetjes! Maar helaas. Ze kwamen niet. In alle weilanden stonden lammetjes te dartelen, maar bij ons.. nee, in ons weitje stonden alleen maar grote schapen. Ook leuk, maar toch..

Maar nu…

happy acorn

Ik stond gisteren even uit het raam te turen en ineens zag ik iets kleins zwarts bewegen. Zou het dan toch? Ja! Jaaa! Dus toen floris uit z’n werk was en de regen een moment in de wolken bleef hangen, gingen we erheen. Zomaar twee lieve lammetjes! De camera ging klik klik klik en wij gingen oeh en ah en cutiepetootie zus en schatjepatatje zo. Vrolijkheid alom :)

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

Maar omdat de zon gisteren niet meer scheen, drukte floris me vanmorgen op het hart: ‘als de zon schijnt en je niet meer in je pyjama zit moet je foto’s maken van de lammetjes hoor!’. Om kwart over negen ging de zon schijnen, dus ging ik naar buiten. En wat bleek: er waren niet twee lammetjes, maar vijf! En er kwam een kinderboerderijmeneerie aan en die maakte het hek voor me open zodat ik heel dichtbij kon komen :) En de babygeitjes kwamen ook eindelijk een keer heel dichtbij!

Dus nu ben ik vrolijk en moet ik natuurlijk alle foto’s laten zien. Zodat jullie ook vrolijk worden :)

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

Oh, ik moest natuurlijk ook nog even langs de andere dieren. Maar die foto’s zet ik hier lekker niet op, want van pony’s en paarden word ik lang niet zo blij. De konijnen vind ik wel reuzeleuk, kijk maar. Ze zijn zo lekker lobbig, als dat een woord is.

happy acorn

happy acorn

En de babygeitjes jaa!

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

Lief hè? Vroeger had ik niks met schattige dieren en al helemaal niet met foto’s van schattige dieren. Maar nu vind ik ze in het echt gewoon zo oelieboelielief en word ik er altijd duizend blij en vrolijk van :)

En weet je, de meneer zei dat er binnenkort nog drie lammetjes worden geboren!

15 reacties

  1. Ahh, te schattig! Ook super leuk dat het zo dicht bij je is! In Groningen vind je volgens mij alleen een kinderboerderij in het stadspark (dus zuid), maar daar lopen heel vaak potloodventers :(

  2. Ik dacht al ” Nina is een blog over de lammetjes aan t maken” vroeg uit bed in de wei ;-) zag je lopen. Met een beetje mazzel zie je er komende dagen een geboren worden. Wij zijn er de afgelopen jaren vaker bij gaan kijken als een ooi stond te lammeren. ( Dat mag trouwens gewoon in pyama en op laarzen haha!) Raam op een kier en als je extra hard hoort blaten, je hoort het ook aan de manier waarop ze blaten, ( arme beest heeft ook gewoon mega pijnlijke weeen) even gaan kijken. Van de week had ik al zo’n vermoeden, maar niet gaan kijken. Keek ik later boven uit het raam lagen er twee lammetjes nat in t gras en ( sorry voor wie zit te eten) hing er vanalles uit t mama schaap, vers vd pers lammetjes :-) Soms staan ze ook gelijk int eerste weitje voor onze huizen, kan je het vanaf de bank zien! Echt zó leuk. En als je van lammetjes houdt: Schaapskooi in Balloo. Superdichtbij, daar mag je meestal ook gewoon bij in. Veel plezier!

    • ah, dat is nog eens een informatieve reactie! :) jaa ik vind het ook zo leuk! hmm die schaapskooi in Balloo komt op m’n to do list, thanks voor de tip! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »